ÖZEL BÖLÜM (SON TELEFON)

1.1K 72 1
                                    

Bu bölüm sonradan eklenmiştir.
.
..
...

Emir'in ailesi Adana'da, Seda'nın ailesi Osmaniye'de, Melis'in ailesi Düzce'de, Burak'ın ailesi ise Erzurumdaydı. Arda'nın ailesi ise Arda küçük bir çocukken çıkan yangında hayatını kaybetmişti.

Telefonların çektiği son gün sadece Emir ve Melis aileleri ile görüşebilmişti. Burak ailesinden en son babası ile 3. gün görüşebildi. Seda ise en son annesi ile 2. gün.

Sevdiklerinizle yaptığınız son görüşmeler önemlidir. Size söyledikleri son sözler hayatınızın sonuna kadar onları o şekilde hatırlamanızı sağlar...

.
..
...

"-Alo yavrum nerdesin iyi misin?"

Bu Emir'in annesi idi. Salgının ikinci gününde Emir'in ailesi Emir'in kardeşini de alıp apar topar Adana'dan ayrılarak yazlığa geçmişlerdi. Salgının büyük sıkıntılar yaşatacağını önceden sezip kendileri için en güvenli yer olan Pozantı Fındıklı'daki yazlığa gitmişlerdi.

"+Alo annecim. İyiyim ben. Sıkıntı yok bende. Evdeyiz şimdi oturuyoz bizimkilerle. Siz napıyorsunuz?"

"-İyiyiz yavrum bizde. Baban Pozantı ya gitti erzak almaya. Burda ki bakkallar falan hep kapanmış. Tüm yazlıkçılar Adana'dan kaçıp gelmiş buraya. Sizin bir eksiğiniz gediğiniz varmı? "

" +Yok annem iyiyiz biz. Asker erzak dağıttı burada. Şimdilik bi eksiğimiz yok. Şu salgına bir çare bulsalar da burdan çıkıp gelsem yanınıza sizi çok özledim. "

" - Aman oğlum dikkat edin kendinize orda. Ortalık karışık. Bu salgın sandığınız kadar küçük değil. Haberlerde hep küçük bir kısmı anlatılıyordu. Baksana haberler yok artık. Yakında telefonlarda kesilebilir. Sürekli silah sesleri de geliyor yakınlardan. Oğlum bak dikkatli ol tamam mı? Eğer yakında bir çözüm bulunamazsa şehirlerarası ulaşıma biz almaya geliceğiz seni. Merak etme tamam mı? Çok dışarı çıkma tamam mı? Evde oturun arkadaşlarınla birbirinize sahip çıkın. "

" +Tamam annecim. Merak etme sen. Bize birlikteyken hiç birşey olmaz. Yakında herşey düzelecek eminim ben. Bir haftaya kalmaz yanınızda olucam bak ta gör. "

"- Tamam oğlum ama sen yinede  beni dinle bak. Dışarı çıkmayın hiçbiriniz. Bir şeye ihtiyacınız olursa askerlerden isteyin. Biriniz hastalanırsa hemen sağlık ocağına gidin tamam mı? Nolur nolmaz sende bir gözük doktora tamam mı? "

" +Tamam annecim. Tamam. Anladım. Eğer birşey olursa ararım ben sizi. Babama selam söyle Ahmet'i öp benim için. Ona gelirken hediye getireceğimi söyle tamam mı. Sizi çok seviyorum yakında görüşecez eminim. Hadi Allah'a emanet olun. "

" - Dediklerimi unutma bak oğlum. Ararım ben yine seni yarın. Babanla da konuşursun. Sizde Allah'a emanet oğlum. Dikkat et kendine kuzum. Seni seviyorum yavrum..... "

Emir'in ailesi yazlıkta olduğu için şehirde kalanlara göre nispeten daha şanslılardı. Ancak ölüm bir kere peşinize takıldı mı ondan kurtulmanın bir yolu olmasa gerek ; Emir'in kardeşi o güvenli yazlıklarında nerden geldiği belli olmayan bir ölü tarafından parçalara ayrılarak salgından iki hafta sonra hayatını kaybetti. Daha 7 yaşındaydı ve ölümün ne olduğunu bile bilmiyordu. Emir'in annesi ve babası ise yaklaşık bir ay sonra Emir için Bursa 'ya doğru yola çıktıktan sonra daha Pozantı' dan bile çıkamadan yolda önlerine çıkan bir ölüyü canlı zannedip onu ezmemek için  direksiyonu yanlışlıkla uçuruma kırınca metrelerce aşağı yuvarlanarak patlayan aracın içinde yanarak can verdiler. Ölüm işte nerde ne zaman geleceği belli olmuyor....

ÖLÜ DÜNYA: BAŞLANGIÇTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang