Bölüm 5*2 SENDEN BANA KALAN

383 34 5
                                    

"Tamam.
Gidelim buradan."

Ferit sokaktan gelir gelmez  aniden deyivermişti bunu. Seda ve Aslı yemek yerken lokmaları boğazlarında kalmış  bir şekilde Ferit'e kafalarını yavaşça çevirip; "Ne? Nereye gidelim?"

"Ankara'ya işte! Gitmek istiyordunuz ya. Bende gelmeye karar verdim."

Aslı ve Seda'nın jetonları sonradan düştü.

"He doğru ya Ankara'ya gidek demiştik. Ne oldu da bir anda gelmeye karar verdin?"

"Bugün yürüyenlerin sayısında bir azalma vardı aşağıda. Sanırım başka bişey dikkatlerini çekmiş. Hazır azalma varken bende karşıdaki papyon kafeye gideyim bi dedim. Belki yağmalanmamıştır. Türk kahvesi Nescafe falan vardır. Ki düşündüğüm gibi de oldu. Orası diğer yerlere göre daha az zarar görmüştü. Bir sürü kahve çikolata çay yiyecek malzemesi vardı. Hemen hemen hepsini aldım geldim. "

" Neee çikolata mı? "Seda hemen oturduğu yerden kalkıp faltaşı gibi açılmış gözleriyle Ferit'in getirdiği çikolataları aramaya başladı. Bulduğunda ise yüksek bir çığlık atıp ortalığı ayağa kaldırdı. Seda'nın çığlığını duyan diğer odada ki Murat ve Yağız hemen işlerini  bırakıp Seda'nın yanına koştular.

"Ne oldu? İyi misin?" Murat'ta Yağız'da gördükleri manzara karşısında dumura uğramış bir şekilde birbirlerine bakıp gülmeye başladılar.

"Geçen senelerde evimde bundan besliyordum bende. Mama getirdiğimi görür görmez miyavlamaya başlardı." dedi Yağız. Seda'yı çukulatalara abanmış bir şekilde gördükten sonra.

"Kes be! Sensin kedi! Beni bırakta Ferit Ankara'ya gelmeye karar vermiş."

Yağız ve Murat hemen Ferit'in yanına gidip: "Doğru bir karar vermişsin! Burası artık yaşanmaz bir hal almaya başlamıştı.!" dedi Murat.

Aslı yüzünde heyecanlı bir ifade oluşturup lafa atıldı;
"Artık yolculuk hazırlıklarına başlamalıyız bence. Ne de olsa uzun  ve yorucu bir yolculuk bizi bekliyor."

Murat kafasıyla Aslı'yı onaylayarak:
"Aslı haklı. Yolların ve şehirlerin durumu ortada. Oraya varmak önceki gibi 5 6 saat sürmeyecek artık. 5 6 gün belkide hafta. Küçücük Görükle' de bile 4 5 gündür bekliyoruz. Yol üstünde kimbilir nelerle karşılaşacaz."

"Bir iki gün kapsamlı bir hazırlık yapıp yola koyuluruz o zaman. Bence en az 2 haftalık bir yolculuk planlamalıyız. Yiyeceklerimizi ona göre ayarlamalıyız.".

.
..
...

Artık Ankara heyecanı sarmıştı grubu. Böyle bir zamanda bu kadar uzun bir mesafeyi katetmek için büyük bir cesaret gerekiyordu. Yolda karşılarına çıkabilecek her türlü soruna karşı büyük bir hazırlık şarttı...

.
..
...

Hikayenin bundan sonrası yolculuk hazırlıkları ve yolculuk şekilde olacak. Yavaştan sona yaklaşıyoruz Bursa maceralarının. Yeni bölüm iki gün içinde gelecek. Takipte kalın.

ÖLÜ DÜNYA: BAŞLANGIÇHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin