Bölüm 1*10 KAOS

2.2K 161 12
                                    

26.06.17
Dün gece Emir ve arkadaşları için son derece zor geçmişti. Gözlerinde uykuya dair belirti yoktu ancak gözleri şişmiş ve mosmor olmuştu ağlamaktan. Seda sabaha kadar yatağında sessizce oturmuş kimseyle tek kelime etmeden boş boş yorganına bakmıştı. Emir ve Melis ise birbirlerinden bir dakika dahi ayrılmadılar. Birbirlerine sarılarak sabaha kadar salonda oturdular. Arda ise sürekli odasının camından aşağısını gözleyip durdu. Burak ı unutmak için kafasını meşgul etmek zorundaydı. Ama pek başarılı olduğu söylenemezdi. Eğer dün olanlar olmasaydı Emir ve Burak ile üniversite kampüsüne uğrayıp birkaç arkadaşla buluşacaklardı. Ama artık bir anlamı yoktu. Tek düşündüğü diğerlerinin de başına kötü birşeyler gelebileceği idi.

Sabaha kadar sokaklarında kan gövdeyi götürdü. Arasıra apartmanlarında da kargaşa yaşanmıştı. Ama dışarı çıkacak takâtleri kalmamıştı. Günün ilk ışıklarıyla sokağa baktıklarında sokakta birkaç ceset ve başlarında bekleyen yaralı insanlar gördüler. Nerdeyse tüm arabalar yanmış veya parçalanmıştı. Birçok evin ise camları kırılmıştı. Dışarı çıkmak artık çok tehlikeli bir boyut kazanmıştı.

Saatler sonra sokak başında askerler gözüktü. Sokağın başından sırayla tüm binaları dolaşıp tek tek kontrol ediyorlardı.
Her binaya girdiklerinde silah sesleri geliyordu. Sonunda yoldaki yaralılara geldiğinde beklenmedik bir şey yaşandı. Herkes askerlerin onlara yardım etmesini beklerken askerler ölü insanların başına ve yanlarındaki yaralı insanlara ateş ettiler. İnsanlar neye uğradığını şaşırdı. Kendi askerleri kendi insanlarına ateş açıyordu.

Askerleri gören sokaktaki insanlar kaçışmaya başladılar. Ancak kaçacak yerleri yoktu sokaktaki kimse kurtulamadı. Herkes beynine saplanan tek kurşunla hayatını kaybetti. Bunların yanı sıra apartmanlarıda
dolaşmaya devam ediyorlardı. Sırada Emir ve arkadaşlarının apartmanına gelmişti. Apartmanda bir anda çığlıklar kopmaya başladı. Tek tek tüm daireleri dolaştılar. Sırada Emir in daireye geldiklerinde askerlere ait olmayan bir silahtan çıkan ses tüm apartmanda yankılandı. Ses bir alt kattan gelmişti ve bu sefer vurulan komşuları değil askerlerden biriydi. Ses pompalı tüfeğe aitti ve askerlerden birinin boğazını paramparça etmişti...

Polisler tarafından tutulan rapora gore son iki günde Görükle de ölenlerin sayısı tam bilinmemekle birlikte 750 olduğu kayda geçirildi. 1000 den fazla da yaralı.
Sokağa çıkma yasağına devam etme kararı
verildi. Görükle nin karantina kısmı daraltıdı birçok sokak ve bina kapatıldı. Bursa nın birçok yerindeki toplanma kampları temizlendikten sonra Görükle ye taşındı. Uludağ üniversitesi kampüsü Bursa nın merkez toplanma alanı olarak kararlaştırıldı.

Gün boyunca Görükle nin bütün sokaklarında aynı manzaralar yaşandı. Aynı
zamanda Bursa merkez taraflarından da patlama sesleri geliyordu. Uçak ve helikopter trafiği oldukça yoğundu. Çevreden duyduklarına göre Yıldırım ve Osmangazi nerdeyse tamamen terkedilmiş polis ve asker bütün çabalarına rağmen eli ayağı merkezden çekmek zorunda kalmıştı.

Görükle Bursa merkeze 20 km uzaklıkta olduğundan şehir merkezinde yaşananlardan bağımsız bir yerdeydi.
Şehir merkezinin tamamen kaybedilmesi bir haftayı bulmadı. Askerler son çare olarak hasta insanlara müdahale etmek için şehri bombalamak gibi bir yola başvurdular...

Akşam olduğunda derin bir sessizlik hakimdi Görükleye. Dünkü yaşananlar sanki hiç yaşanmamış gibi oldukça sakin ve sessizdi. Emir ve arkadaşlarının evi ise ekstra sessizdi. Çünkü evin neşesi sayılabilecek Burak evi sessizliğe terketmişti adeta.

ÖLÜ DÜNYA: BAŞLANGIÇWhere stories live. Discover now