Bölüm 4*1 SEPŞIN

778 43 26
                                    

Kendim kadar sonsuzum
Bu dert benim içim dışım,
Yanar döner.
Günler geçer
Yaram bana kucak açar.
Yolum ateşmiş
Ne fark eder?

Zor zamanlar olur
Nasıl çıkarsan içinden
Omurgan öyle şekillenir.
Beni sorarsanız
Bazen cennet yeri
Bazen cehennemin dibi
Evim gibi
Evim gibiii...

Seda için güne bu şarkı ile başlamak gibisi yoktu. Her ne kadar ilk alarmda uyansada 4 defa alarm kurardı bu şarkıyı dinleyebilmek için.

Her zaman ki gibi saat 8 de uyanıp dişlerini fırçalamak için banyoya gitti. Bir güzelde duş alıp kendine geldikten sonra Melis'i uyandırmak için odasına gittiğinde Melis'in yatağında olmadığını farketti. Telaşla aramaya başladı ve aramaları kısa sürede sonuç verdi. Emir ile bugün dışarda kahvaltı yapmaya karar vermişlerdi. Neyse diyip tek başına kahvaltı yapmaya başladı. Bu sabahki kahvaltısı oldukça şaşalı idi. Sucuk, sosis, havyar, somon balığı, tavuk göğsü... Bir güzel karnını doyurup The Walking Dead temalı tişörtü ve çantası ile okul yoluna koyuldu.

Okul yolu nedense bu sabah çok uzun gelmişti. Yürümekten bacakları kopuyordu. Ve nedense okul girişi de otobüs dolmuştu. Bir sürü şehirlerarası otobüs... Acaba toplantı, konferans falan mı vardı? Neden kalabalık olduğunu merak etmekle birlikte derse geç kaldığı aklına geldi. Hızını artırıp koşa koşa sınıfa girdi. Ancak sınıfa girdiğinde sınıf bomboştu. Neler olduğunu iyice merak etmeye başlamıştı. Sınıf boş olmasına boştu ancak yazı tahtasında bugünün tarihi yani 19 Haziran 2017 yazıyordu.

"Bir dakika "

diyip düşünmeye başladı.

" Bugün okul yok ama!"

Seda'nın aklı iyice karışmıştı. Okul olmadığı halde niye alarm kurup uyanmıştı? Biraz düşündükten sonra "olamaz" diyip koşa koşa sınıftan çıktı. Bugün hep beraber tatile çıkacaklarını unutmuştu. Yolda hemen Melis'i arayıp gecikeceğini söyledi. Ancak Melis tatilin iptal olduğunu ve okulda birkaç kişinin idam edileceğini söyledi. Seda duyduklarına inanamıyordu.

"İdam mı?"

Seda Melis'in idam dediğine adı gibi emindi. Ama inanmak istemiyordu. Yıl olmuş 2017 ve Uludağ üniversitesinde idam!!! Kulağa çok saçma geliyordu. Ancak kısa süre sonra Melis ile buluştuktan sonra Melis'in ciddi olduğunu anlamıştı. Gerçekten de Medikoda birileri idam edilecekti. Merakla kimlerin idam edileceğini görmek için Melis ile medikonun önüne gittiler. Etraf tıklım tıklımdı. Herkes merakla idamı bekliyordu. Seda bunların hiçbirine anlam veremiyordu. Ne ara idam gelmişti Türkiye'ye hatırlamaya çalışıyordu. Bu arada medikonun renginin kırmızı olduğunu da yeni farkediyordu. Bir süre bekledikten sonra İdam edilecekler kürsüye çıkarıldı. Hepsinin teker teker kafasındaki çuvallar çıkarılıp konuşmaları için mikrofon verildi. İdam edileceklerden birinin Arda olduğunu gören Seda şaşkınlıktan nutku tutuldu. Hemen Melise dönüp "Neler oluyor Melis? Arda neden idam ediliyor?" diye sordu. Melis'in cevabı Seda yı tatmin eden cinsten değildi.

"Senin yüzünden unuttun mu?"

Seda kulaklarına inanamıyordu. Melis Arda'nın idamından Sedayı sorumlu tutuyordu ki tam bu sırada konuşma sırası Arda'ya geldi.

" HERŞEYİN SORUMLUSU SEDA.
BENİM ÖLÜMÜME NEDEN OLAN SEDADIR.
ZOMBİLERİ OKULA O SOKTU. ONUN YÜZÜNDEN BEN İDAM EDİLDİM. HERŞEYİN SORUMLUSU O. SEDA. SEDA. SEDA..... "

Arda'nın bu konuşmasından sonra boynuna inen bir balta ile kafasının kopması bir oldu. Bunun üzerine çığlığı basan Seda ya yöneldi tüm gözler. Tüm kalabalık Melis dahil Sedaya bakıyordu. Seda ben suçsuzum nidaları ile geri geri yürümeye başladı. İki adım attıktan sonra nerden geldiği belli olmayan bir otobüs içinde Melis'in de olduğu kalabalığın ortasına dalıverdi. Gözleri önünde en yakın arkadaşının kafasının teker altında kalmasına şahit oldu Seda şimdide...

ÖLÜ DÜNYA: BAŞLANGIÇHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin