Gül'e Ait 3. Bölüm 2. kısım

88K 4.4K 234
                                    



Evin etrafından dolanarak patika yola dalan genç adam, "Ucuz atlattık Faruk, Pınar olaya uyanana kadar zaman kazanmış olduk." derken sırıtmasına engel olamadı.

"Öyle oldu abi!.."

"Hı hı... Şimdi sırayla milleti sorguya çeker."

Kendisinden habersiz gizli işler dönmesine karşı alerjisi olan karısının, konuyu öğrenmeden peşlerini bırakmayacağının bilincinde, başına iş aldığını düşündü. 'Zevkli bir iş...' diye içinden eklerken, kadının sinirlendiği zaman çok sevimli olduğunu dipnot geçti. Haklı olduğunu ifade eden dostuyla Asaf'ın evine yaklaşırken, ne ile karşılaşacağını merak ederek her halükarda duruma lanet etti. İnsanların, özellikle erkeklerin ne kadar acımasız olabileceklerine farklı vesilelerle şahit olmakla birlikte, ilk defa bir kadının, savunmasız, korunması ve kollanması gerektiği öğretilerek, hepsinden öte anne vasfıyla her iki cinsin de vücut bulmasını sağlayan varlığın, böyle bir muameleye maruz kalması gerilmesine sebep oldu.

Faruk'la patronunun gelişini pencereden gören genç adam, çorbanın altını kısarak karşılamak üzere koridora yöneldi. Çalmalarını beklemeden açtığı kapıdan, asık yüzleriyle kendisine bakan adamlara selam verirken, içeri buyur ederek durum bildiriminde bulunmaya girişti.

"Günaydın abi... Faruk..."

"Günaydın... Kadın nerede Asaf?"

"Arka odada uyuyor abi... Faruk, genel olarak durumunu anlatmıştır."

"Hı hı... Bahsetti..."

Kızmayacağına emin olmakla birlikte nezaketen izin istemesi gerektiğini bilen genç adam, "Abi, kusura bakma haber vermeden bahçe sınırları içine..." derken elini kaldırarak susmasını işaret etmesi üzerine, sözünü yarım bırakıp konuşmaya başlayan adamı saygıyla dinlemeye başladı.

"O kısmı atlayalım Asaf, iyi yapmışsın abicim... Aramızda kaç senelik hukukumuz var. Patron çalışan vasıflarını uzun süre önce aştığımızı düşünüyorum. Kararlarına sorgusuz sualsiz saygı duyduğum ender insanlardan birisin Asaf..."

"Sağ ol abi, bilmukabele... Ben de ona güvenerek kendi başıma karar vermek zorunda kaldım. Her şey çok hızlı gelişti. Kim olsa farklı davranabileceğini zannetmiyorum. Adı Gülizar, önceliği yaşatmaya verdiğim için hakkında daha fazla bilgi alamadım. Zaten anlatacak durumda da değildi."

"Yaaa!.. Durumu o kadar kötü mü Asaf?"

"Hayatta kalması mucize... Güçlü kuvvetli birisi ya da birileri tarafından ciddi anlamda dayak yemiş. Müdahale etmeseydim muhtemelen bu saate kadar ölmüş olurdu. Bulduğumda bilinci açık fakat donmaya çok yakındı. Doğal olarak öncelikle hastaneye götürmek istedim. Panikle karşı koydu. Çok korkmuş görünüyordu, ne söylediysem ikna edemedim. Tahminim, o hale gelmesine sebep olan hayvanın, arayacağı ilk yer olduğunu düşündü. Defalarca gitmem için yalvardı. Kendisini bırakmamı, ölüme terk etmemi istedi."

"Haahhh... Yok artık, olmaz öyle şey!.. Anladım Asaf, getirmekle çok iyi yapmışsın... Uyuyor dedin, müsaitse görebilir miyim?"

"Tabi abi... buradan..."

Öne geçen genç adam, kapısı açık duran yatak odasına kafasını uzatıp uyuduğundan emin olunca, arkasında bekleyen abisine işaretle girebileceğini belirtti. Sessizce ilerleyen adamların yanına giderken, yüz ifadelerinin sinirle gerilmesinden aynı duyguları paylaştıklarını tahmin etti.

Gül'e Ait  (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now