İyi Olan Kazansın! 2. Bölüm 1. kısım

14.9K 1.1K 86
                                    



Uzun süredir hissetmediği farklı bir enerjiyle yeni güne başlayan genç adam, bedenini esir alan değişimin alt tarafı oyunda tanıştığı bir kadından kaynaklanmasına hayret ederek yataktan çıktı. Telefonuna bakma dürtüsünü baskılamaya çalışırken, saçmaladığını, Asya'yı kafasında büyütmesinin yanlış olduğunu tekrarlayarak banyoya yöneldi.

"Asya Yaren! Çokbilmiş biraz da şımarık bir hanımefendi. Ve sevimli diye ekleyelim!"

Bir süredir edindiği, dünden beri ayyuka çıkan kendi kendine konuşma huyunun pek hayrına olmadığını düşündüğü sırada, iç çamaşırlarını kirli sepetine atıp duş kabinine yöneldi. Soğuğa yakın ayarladığı suyu açmasıyla başta irkilse de SAT komandosu olduğu dönemden kalma alışkanlıkla, dinçleştiğini hissederek yıkanmaya devam etti.

Aklı sıra zihnini kandırdığını zanneden hareketlerindeki saklı aceleciği görmezden gelmeye çalışarak, bir yandan güne hazırlanırken hislerini sorgulamaya geri döndü. İnsanların genellikle çekinmesine sebep olan iki metrelik boyu ile iri yarı bedenine ek olarak, dışarıdan soğuk bir insan diye tanınmasına sebep olan zor kişiliği yüzünden kolay uyum sağlayamadığını, buna karşın halinden pişmanlık da duymadığına karar verdi. Cinsiyet gözetmeksizin boş konuşmalara, aptal ve şahsiyetsiz karakterlere tahammül edemediğinden dolayı yalnız yaşadığını kabullenmek zorunda kaldı. Çok yakın olduğu sayılı dostları haricinde mizacına yerleşmiş mesafeli tutumunu aşamadığına göre, insani ilişkilerdeki genel başarısızlığını olduğu gibi kabul etmesi gerektiğini düşündü.

Yaptığı işte ağırlıklı olarak erkeklerle çalıştığı hesaba katılacak olursa, ciddi bir ilişki yaşamak istediği takdirde kafa yapısına ve kriterlerine uyan kadını ara sıra takıldığı mekanlarda bulamayacağı aşikarken kendini boşlukta hissetmesini normal karşıladı. Güzel olmasını arzu etmekle birlikte daha ziyade muhabbet etmekten zevk alacağı zeki, bunun yanında özgüveni gelişmiş tutarlı bir kadın olması gerektiğine kanaat getirdi.

Geçen sene yaşadığı tatsız deneyim yüzünden hissettiği sevimsiz duyguları hatırlayarak, "Dürüst olması gerektiğini de unutmayalım." diye homurdanmaktan kendini alamadı. İşleyişi kontrol etmek için şirkette vakit geçirdiği dönemde, ilgisi hoşuna giden Ayfer adındaki kadının asıl amacını anlayınca yaşadığı hayal kırıklığını hala hazmedemediğine karar verdi. Kadın ya erkek ayırımı yapmadan, kariyer ve para hırsıyla büyük patronlara yakınlığını kullanarak yükselme çabasındaki insanlardan tiksindiğini düşündü. Ailesini görmek için fırsat buldukça gittiği baba ocağında, evlenmesini arzulayan annesinin doğru düzgün tanımasının imkansız olduğu kızlarla tanıştırma çabaları da sonuçsuz kalınca, istemediği birisiyle yuva kurmaktansa yalnız yaşamasının daha uygun olduğu konusundaki haklılığını kabullendi. İki sefer deneyimleme talihsizliği yaşadığı görücü usulü dedikleri haltın, kesinlikle kendisine uygun olmadığına kanaat getirdi.

Asya'da ilgisini çekenin belki sanal alemde tanışmış olmaları ve son dönem yoğun bir şekilde hissettiği yalnızlık duygusundan kaynaklandığına yordu. Yüzünü buruşturarak duştan çıkmasının ardından kurulanırken, karşı karşıya geldikleri takdirde her şeyin değişebileceğini, fiziksel olarak hoşuna gitmeyebileceğini de hesaba kattı. 'Aynı şey onun için de geçerli!' diye içinden geçirdiği sırada beline sardığı havluyla tıraş olmak üzere aynanın karşısına geçti. Hakkında ismi, yaşı ve zeki bir kadın olması dışında bilgisi bulunmadığı halde şimdiden tanışma planları kurduğunu düşününce, bütün endişelerine rağmen gülerek fikrin cazibesine katıldı.

Gül'e Ait  (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now