Gül'e Ait 21. Bölüm 3. kısım

60.8K 3.4K 180
                                    



Kapıyı açmasıyla elleri kolları torbalarla dolu Çınar ve Suat abiyi karşısında görünce şaşkınlığını saklamaya çalışan genç kadın, "Hoş geldiniz, lütfen içeri buyurun!" derken gülümseyerek eve davet etti. Normalde her hangi bir sebeple uğrayacakları zaman haber veren adamların, bagajı açık duran araçtan taşıdıklarını tahmin ettiği eşyalarla ne işleri olduğunu merak ederek konuşmalarını bekledi.

"Sağ ol Gülizar, hoş bulduk. Şunları bırakmaya geldik, müsait bir zamanda yine görüşürüz. Asaf yok mu?"

"İçeride Kerem'le futbol oynuyor! Eee... Bunlar ne abi?" 'Hay Allah, sordum ama inşallah ayıp etmemişimdir! Meraklısın Gülizar... Keşke önce Asaf'ı çağırsaydım.'

"Saim aradı, yaşananları ve ardından çiftlikten çocuklarla birlikte ayrıldığınızı haber verdi."

"Asaf sizi arayıp anlatacaktı ama bana yardım etmekten zaman bulamadı!"

"Tahmin ettim. Çok mutlu oldum Gülizar, hepiniz adına hayırlı olmasını dilerim."

"İnşallah, biz de öyle olmasını umut ediyoruz."

"Olur olur... Çok güzel bir yola baş koydunuz. Dünya üzerinde yetime sevgini ve evini açmak kadar büyük bir sevap daha olduğunu düşünemiyorum. Ben vicdani görevimi yerine getirdim, o yavrular için sizden daha uygun bir çift zor bulunurdu. Ne yalan söyleyeyim gönlüm rahatladı, zannımca anne ve babasının gözü artık arkada kalmayacak."

"Allah rahmet eylesin... Asaf anlattı abi, çok üzüldüm."

"Amin... Maalesef öyle, ölüm Allah'ın emri yapacak bir şey yok."

Beklediği fakat dile getirmekten çekindiği sonuç karşısında, Kerem'in kardeşine çok düşkün olduğunu, yurttayken gözünün önünden ayırmadığını saklamakla haksızlık yaptığını bilerek hafif bir suçluluk duygusu hissetti. İyi bir niyet adına sevdiği insanları buluşturmanın ve bu uğurda devreye giren kurnazlığın, kötülüğe yorulmayacağını düşünerek pişkince gülümsedi. Saatler içinde yaşadıkları büyük değişimden dolayı bunalmalarından çekinerek, elinden gelen her türlü imkanı kullanmaya kararlı tekrar söze girdi.

"Hayatınızın birden bire ne kadar değiştiğinin farkındayım. İkisine birden yuvanızı açtığınız ve ailenize kabul ettiğiniz için ayrıca memnun olduğumu bilmenizi isterim. Ne zaman zora düşerseniz veya sıkıntınız olursa, maddi manevi her anlamda yanınızda yer alacağımızdan tereddüdünüz olmasın."

"Teşekkür ederim abi, ciddi bir sorun yaşayacağımızı zannetmiyorum! Sayende durumdan biz de çok mutluyuz!" dediği sırada arkadan Asaf'ın seslenmesi üzerine, konuşmaları duyduğunu anladı. Peşinde Kerem'le gelen genç adamın şaşkınlıkla karışık sevdiği dostlarını görmesiyle yüzünün aydınlandığını fark etti.

"Abi, Suat!.."

"Merhaba Asaf, şöyle kapıdan uğrayıp hem hayırlı olsun diyelim, hem de bir ihtiyacınız var mı diye soralım dedik."

"Sağ ol abicim, ben de birazdan seni arayacaktım!"

"Gülizar söyledi. İkiz babasıyım, halinizi tahmin ettiğim için şöyle küçük bir baskın yapmaya karar verdik. Saim'in anlattıklarından yanlış çıkarımda bulunmadıysam, çocukları alma konusunda kararınızı verdiniz."

"Öyle oldu abi, biz de hala şaşkınız. Bir görelim diye gittik, ikisinden de ayrılamayacağımızı anlayınca sonuç böyle gelişti. Hakkımızda hayırlı olsun, inşallah her iki taraf için de doğru bir karar vermişizdir."

Gül'e Ait  (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now