Gül'e Ait 8. Bölüm 5. kısım

63.5K 3.4K 115
                                    



Zil sesini duyunca Çağla'yı karşılamak üzere ayağa kalkan genç adam, iki adım gerisinden gelen genç kızı bekleyerek kapı kolunu çevirdi. Her zamanki gibi gülen yüzüyle bekleyen kadının, kolunun altını sıkıştırdığı dizüstü bilgisayarı ile elinde taşıdığı torbayı görünce, aynı şekilde karşılık verirken malzemeleri almadan konuşamayacağı için işaret diline geçerek içeriye davet etti.

"Hoş geldin Çağla, biz de seni bekliyorduk. Lütfen buyur."

"Şey, eee... Hoş geldin!.. Ben alayım mı Asaf?"

"Sağ ol, hallederim... Tek elle hepsini taşıyamazsın. Çağla, önce elindekileri verirsen uygun bir yere bırakayım. Haaa! Ne işaret ettiğini anlayamadım. Sen şunu ver de öyle anlat. Hııııımmm... Harika bir şey kokuyor. Allaaahhh... Börek mi yaptın yoksa? Allaaah, bayılırım. Ve kek!.."

'Börek mi? Keşke önceden bilseydim sana kendi ellerimle çarşaf böreği açardım Asaf'ım! İyi de elim düzelmeden bu halde beceremem.'

Abisinin elindeki torbaları almasıyla rahatlayan genç kadın, koltuk altında duran masaüstü bilgisayarını vestiyere bırakıp teklifsizce Gülizar'a sarılarak yanaklarından öptü. Şaşkın ifadesinin yakında geçeceğini umut ederek diğer yana dönerken, kendisini kaybetmiş gibi görünen abisinin dikkatini çekmeye çalıştı.

"Abi... Abicim."

Önünde sallanan elle başını yukarı kaldıran genç adam, dudaklarını okuyabilmesi adına kelimeleri tane tane kullanarak söze girdi. "Çağla... Özür dilerim, hiç iyi bir ev sahibi değilim! Kıymalı böreğin kokusunu alınca gözüm döndü. Şunları bırakayım, rahatça konuşuruz." derken kendi öküzlüğüne içerleyerek cevap verebilmesi için bekledi.

"Abi..."

"Efendim!"

"İyi ki yapmışım o zaman... Yeni fırından çıkarttım, torbaların ağzını açık bırak, nem yapmasınlar."

"Onu mu söylemeye çalışıyordun?"

"Evet."

"Olmuş bil. Hemen geldim."

"Tamam."

'Ne diyeceğim şimdi? Merhaba, nasılsınız desem... Sizli bizli konuşmayacaktım! Merhaba, nasılsın Cağla desem çok mu laubali olur acaba? Sonra da hal hatır sorarım... İyi de nasıl cevap verecek! Asaf gelmeden anlaşamayacağımıza göre şimdi olmaz. Eee sonra ne hakkında konuşacağız? Bana bakıyor, kahretsin ne yapacağım!'

Genç kadının ayakkabılarını çıkarmasının ardından gülümseyerek doğrulmasıyla, paniklediğini belli etmemeye çalışırken ışığa yakalanmış tavşan gibi öylece kalakaldı. Aralarında geçen garip anda gözlerini karşısındaki kadından ayıramadan durmaya devam etse de nasıl davranması gerektiğini bilememenin sıkıntısıyla istemsizce kıpırdandı. Bir şey söylemesi gerektiğini düşünerek ağzını açıp, ses çıkaramadan utançla geri kapadı.

"Ooofff! Haa..." Tam pes edip tavrından dolayı özür dilemeyi düşündüğü sırada Çağla'nın sağlam eline uzanıp tutmasıyla ne yaptığını anlamaya çalışarak başını eğdi. Avucunu havaya kaldıran kadının işaret parmağını orta yerine koyup kendisinin okuyabileceği şekilde, 'Merhaba.' yazdığını fark edince bakışlarını yüzüne çevirdi.

"Mer... Merhaba!"

Sırıtmasının ardından aynı hareketi tekrarlayıp bu sefer, 'Lütfen rahat ol.' diye yazınca, başını sallayarak cevap verdi.

Gül'e Ait  (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now