Gül'e Ait 6. Bölüm

84.7K 3.8K 265
                                    




"Kim acaba?"

Kapının çalmasıyla yerinden doğrulan genç kadın, 'Ben bakarım.' diye bağıran Irmak'ın sesini duyunca kendisini bırakarak arkasına yaslandı. Çağla olabileceği ihtimaliyle yerinden kalkarken, "Kim geldi Irmak?" diye seslenerek koridora fırladığı esnada tatlı arkadaşını görünce alışkanlıkla ellerini kaldırıp işaret diline geçiş yaptı.

"Ooooyy Çağla bademim gelmiş, hoş gelmiş. Kız, Asaf abiden haber var mı? Bir şeyler öğrenebildin mi?"

"Oooofff Pınar, başlama yine! Hoş bulduk canım, ben de iyiyim sağ ol. Sen nasılsın?"

"İyi iyi..." Sözünü bitirmesiyle işaretle odaya geçmelerini belirten genç kadın, konuşmaya ara vermeden salondan içeriye girdi. "Boş ver şimdi onu, sadede gel!" dedikten sonra karşılıklı koltuklara geçerken sabırsızca anlatmasını bekleyerek bütün dikkatini arkadaşına yöneltti.

"Yok Pınar'cım, bütün uğraşlarıma rağmen hiç bir şey öğrenemedim. Faruk, Nuh diyor peygamber demiyor. Ona keza Asaf abi gün içinde kapı dışarı çıkmıyor. Ara ara alışveriş torbaları taşıyan elemanlarından başka eve uğrayan yok."

"Aaaaaa! Kız hasta mı acaba?"

"Hayır, gayet iyi görünüyor. Arada Faruk kapıdan uğruyor veranda da ayaküstü on on beş dakika konuşup ayrılıyorlar. Hah bir de dün akşamüzeri Çınar abiyle üçü hararetli bir görüşme yaptılar."

"Aaaaahhh işte! Biliyordum, benden bir şey sakladıklarına emindim. Hainler!"

"Celallenme hemen, yarım saat konuşup ayrıldılar."

"Ne diye içeri girmediler?"

"Ne bileyim ben!"

"Madem görmüşsün sormadın mı Çağla?"

"Saçmalama Pınar, ne diyerek soracağım. Sen sorsana?"

"Merak etme canım o işi kırk kere yaptım. Keçi Çınar, adam izinde dinleniyor deyip durdu. Haahhh... Buna kargalar bile götüyle güler. Yalancı, beni aptal zannediyor. Sanki Asaf abiyi tanımıyorum, adam bir haftadır ortalıkta yok. Hadi ola ki izin aldı, insan evden çıkmaz, bir yerlere gitmez mi? Yok ya kesin bu işin içinde bir iş var. Sen de beceriksiz çıktın Çağla, insan bir bahaneyle ne olduğunu öğrenir."

"Saçmalama Pınar, bekar adamın evinde ne işim var! Hem öyle bir şey yapsam, haklı olarak Faruk çok kızar."

"Oooofff... O da doğru! E nasıl öğreneceğiz?"

Tenis maçı izler gibi elleri takip ederek konuşmayı dinleyen genç kadın, en sonunda dayanamayıp araya girme ihtiyacı duydu. Meraklı arkadaşının ilgisini çekmek için boğazını temizleyerek kendisine dönmesini sağladıktan sonra konuya girdi.

"Abartmıyor musun Pınar?"

"Yapma Allah aşkına Irmak, safa benzer bir halim mi var. Benden gizli bir şeyler çevirdiklerine eminim!"

"İyi de Çağla'nın ne suçu var. Kıza baskı yapıp durma, belki hakikatten izinlidir."

"Hadi oradan, bu bir onur meselesi... O hain Çınar beni sinir etsin diye bilinçli olarak böyle davranıyor. İntikamını çok acı olacak, ahanda bak buraya yazıyorum. Tabii ki bu beceriksizin suçu, ufacık bir görev verdim onu da halledemedi. Ben olsam on defa öğrenmiştim." derken elinin üzerine tokadı yiyince başını çevirip kızgın ifadesiyle bakan Çağla'ya döndü.

Gül'e Ait  (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin