İyi Olan Kazansın 3. Bölüm 1. kısım

11.3K 1K 107
                                    



"Çocuklarla çok zor oluyor Cesur, bizi hesaba katma yemekten sonra geliriz."

"O da doğru... Haklısın Asaf, hanımları hiç uğraştırmayalım. Üç yaş altı beş çocuk, başlı başına curcuna sayılır."

Evlere dağılmadan evvel adet haline gelen ayaküstü muhabbet sırasında, akşam için yaptıkları programa onay veren adamlarla konuşurken, bir süredir dalgın görünen Suat'a bakarak, "Müsaitsen seni de bekliyoruz?" diye laf attı. Faruk'un sırıttığı duruma, Asaf'ın kaşlarını kaldırarak alaycı bir ifadeyle göz kırpması üzerine, ketum dostunun artık alışmaya başladıkları ve son dönem başlıca merak konusu olan haline takılacağını tahmin etti.

"Boşuna uğraşma Cesur, şu an seni duyamaz. Muhtemelen yine kapsama alanı dışında."

"Hı hı, fark ettim! Suat, iyi misin abicim? Suat!.."

"Haa! İyiyim Cesur!.." Patronundan ziyade dostu olarak gördüğü adamın sesiyle düşüncelerinden sıyrılırken, kafasını çevirmesiyle üç çift gözün kendisini izlediğini görünce silkinerek konuya dahil olmaya çalıştı. "Eee... Bir şey mi vardı?" derken alaycı ifadelerin yüzlerine oturduğunu fark ederek, küfretmemek için iradesine hakim olmak zorunda kaldı. Kafasında saplantı haline gelen Asya sayesinde, yine yakalandığını ve durumu iyi kullanan dostlarının alay konusu olduğunu bilerek başta kendisine kızdı. En yakın iş arkadaşı ve yan komşusu olan Asaf'ın lafı dalması üzerine, bedenini dikleştirip savunmaya hazırlandı.

"Suat aşık abicim."

"Siktir leeen!.."

"Hımm! Hadi ya, kime?"

"Cesur!.."

"Kardeşine güvenmiyor musun Suat? Bir şeylerden şüpheleniyorum da bu kadar kesin bilgi olduğunu bilmiyordum! Neden benim haberim yok?"

"Merak etme, bizim de yok. Değil mi Suat? Faruk'la aramızda öyle teşhis koyduk."

"Asaaaff!.. Lan, başlama yine..."

"Görünen köy kılavuz istemez arkadaş... Etrafa melül melül bakmandan şüpheleniyoruz." derken kaşları çatıldığı halde yılların verdiği dostluğa güvenerek, bir ihtimal ağzından laf alma arzusuyla takılmanın dozunu arttırdı. "Yalnız, ortada gösterecek aday yok, o yüzden tam bir tanı koyamadık."

"Ya git işine!"

"Yalan mı Suat?"

"Sana öyle gelmiş!"

"Ha evet. Hele son bir haftadır Leyla'sını arayan Mecnun'a benziyorsun!" demesi üzerine oyuna Cesur da katılınca, pişkince sırıtarak genç adama döndü.

"Vaayy!.. Ben o kısmı kaçırmışım, durum ciddi mi Asaf?"

"Sorma abicim, hatta vahim... İşini bitirir bitirmez bir köşeye çekilip telefona yapışıyor. Ya dalgın ya da düşünceli, bazen kendi kendine sırıtırken yakaladığımız oluyor. Şahsen ben, çiftleşme mevsimine girdiğinden şüpheleniyorum, baharla birlikte kanı sulanmış olabilir. Bana inanmıyorsan Faruk'a sor."

"Asaf, seçim konusunda biraz kararsız kaldım abicim."

"Hıı!"

"İkinci bir küfür ya da sol bir kroşe geliyor bilgin olsun. Rumuz; çiftleşme mevsimine giren adam..."

"Mesaj alındı ve geri adım atıyoruz arkadaşlar. Cesur, istersen bekle sonra arkasından gıybet yaparız."

"Ulan sizin ağzınıza düşeceğime kör kuyuya düşseydim! Amma abarttınız ha..."

Gül'e Ait  (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin