Gül'e Ait 16. Bölüm 4. kısım

53.4K 3.5K 211
                                    




Aracın durmasının ardından Asaf'tan yardım alarak inen genç kız, çevredeki güvenlik görevlilerinin tebrikleri kabul ederken utandığını saklamaya çalıştı. Gülümseyerek yanlarından geçen Çağla'yla nişanlısını fark edince, garip ifadelerini sormaya fırsat bulamadan taze kocasının kolunda açık kapıdan içeriye girdi. Koridorda ilerlediği sırada ev halkının nerede olduklarını merak ederek yürürken, dans müziği kulağına çalınınca bakışlarını Asaf'a çevirdi.

"Ne oluyor Asaf?"

"Şimdi öğreniriz! Yanılmıyorsam ufak çaplı hazırlanmış düğünümüze geldik."

"Aaahhh! Düğün mü?"

"Evet, hadi gel."

"Ama!.."

Kocasının kolunda salona giren genç kız, alkışların kopması üzerine irkilirken tanıdık yüzler ile ilk defa karşılaştığı yabancı simaların bir ağızdan çıkan tebrik sözleriyle serseme döndü. Sevinç ile heyecanın birbirine karıştığı, beklemediği ilgi karşısında güller açan ifadesi utangaçlıkla harmanlandı. Kızaran yanakları, ışıl ışıl parlayan gözleriyle ne kadar güzel göründüğünden bihaber, eşlerinin yanlarında yer alan dostlarına sevgiyle gülümsedi. Değişime uğrayan salonda koltukların kenarlara çekildiğini, orta yerde geniş bir dans pisti hazırlandığını görünce ne diyeceğini şaşırdı. Geri çekilen insanlar yolu açarlarken, Asaf'ın yönlendirmesiyle aralarından geçerek ortadaki geniş alana ilerlediklerini fark etti.

"Asaf!"

"Dans etmemizi bekliyorlar."

"Dans! Yaa, eee!.."

"Daha önce dans ettin mi?"

"Evet, etmiştim!"

Pistin ortasına geldikleri sırada kızın beklemediği cevabıyla kendisini garip hisseden genç adam, duygularının saçma olduğunu bilse de dayanamayıp, "Ailenin bu tip yakınlaşmalara karşı olduğunu zannediyordum!" derken istemsizce kaşları çatıldı. Gözlerini kırpıştırarak yüzüne bakan masum güzelinin, bütün modern fikirlerine rağmen bir erkekle temasından hoşlanmadığını kabul etmek zorunda kaldı. İçinden, 'Kıskanıyorsun!' diyen sese alt tarafı bir dansı abarttığını kendisine söylerken, ağzından kaçan soruya hakim olamadı. "Kiminle dans ettin?"

"Komşu kızlarıyla!" 'Neden kızgın bakıyor ki! Yanlış bir şey mi söyledim yoksa?'

"Neee, kızlarla mı? Sen ciddi misin?"

"Evet! Asaf, başka kiminle dans edeceğim. Sen ne zannettin?"

"Hiiiiçç! Şaşırdım sadece. Kız kıza dans, öyle mi? ilginç!"

"Çok mu garip!"

"Yoo... Daha önce hiç duymamıştım, değişik geldi."

"Ailem, sokak düğünlerine bile katılmamıza izin vermiyordu. Akraba ya da yakın komşulardan evlenen olunca, annemle beraber kadınlar arasında yapılan kına gecesine giderdik. Erkeklerle yapamayacağımıza göre arada mahalleden kızlarla dans ettiğimiz olurdu. Bizim oralarda gayet doğal bir şey hem öğrenmemiz açısından da faydalı."

Gözünde canlandıramadığı sahneyi yadırgasa da rahatlamanın etkisiyle, "Anladım canım!" derken ilkel bir dürtüyle kızını olduğu gibi saf ve masum sevdiğini düşündü. Salonun orta yerinde konuşmalarının merak uyandırdığını fark ederek, ilk danslarını yapmak üzere meleğine uzandı.

"Bu konuda deneyimli olduğunuza göre bana da gösterebilirsiniz Gülizar Hanım."

"Eee Asaf!"

Gül'e Ait  (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now