Gül'e Ait 20. Bölüm 1. kısım

55.7K 3K 89
                                    



"Abi..."

Havaların ısınmasıyla canlanan doğayı huzursuz ruh haline inat zevkle seyreden genç adam, kardeşinin kendisine seslendiğini duyunca isteksizce başını çevirip yüzüne baktı. Karşısındaki koltukta oturan Cesur'un hoşnutsuz ifadesinden, iş ciddiye binince defalarca tartışmalarına rağmen kafasında soru işaretleri olduğunu tahmin ederek canı sıkıldı.

"Efendim."

"Emin misin?"

"Evet dedim ya... Bu konuyu kaç kere konuştuk abicim, hatta tartıştık. Daha ne söylememi bekliyorsun?"

"Biliyorum, yine de!.. Bir süre beklesek daha iyi olmaz mıydı?"

"Hayır, bence tam zamanı."

"Kime göre?"

"Kulağa her ne kadar hoş gelmiyor olsa da şartlar çok uygun Cesur. Asaf evlendiğinden beri bu işin peşinde olduğumu biliyorsun. Henüz erken olduğunun ben de farkındayım, düşününce belki de böylesinin daha iyi olacağına karar verdim."

"Sorumun cevabı değil." demesiyle kaşları çatılan adamın canının sıkıldığını, zaten tedirgin olduğunu bilerek üzerine gitmemek için farklı bir açıdan giriş yapmayı denedi. "İyi niyetini sorgulamıyorum, Asaf'ın hayatına bu kadar karışmamız uygun mu? Kendilerinin talep etmesi gereken bir konu olduğunu düşünmüyor musun?"

"Nasıl olacakmış o iş! Ne yani koca insanları zorlayacağını mı zannediyorsun, en fazlasından teklif var ısrar yok. Zamanın biraz erken olduğunu kabul ediyorum. Her şeyde bir hayır vardır Cesur, bu da böyle denk geldi."

"Belki yuvaya Faruk yerine Asaf ile gitseydin, kendiliğinden girişimde bulunabilirdi

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

"Belki yuvaya Faruk yerine Asaf ile gitseydin, kendiliğinden girişimde bulunabilirdi."

"O yüzden yapmadım zaten, amaç vicdani rahatsızlık duyduğu için kabul etmesi değil. Ayrıca, alışma sürecinde çocukların uyum göstermelerini bekledim."

"Yaptığını takdir etmiyor değilim, dışarıdan bakınca çok hayırlı bir amaca hizmet ediyor. Çekincem, özgür iradeleriyle karar vermeleri gerektiğine inanıyor olmam."

"Vesile olmasam sittin sene girişimde bulunmak akıllarına gelmez. Kendilerini bu şekilde mutlu olduklarına, birbirlerinden başka hiç bir şeye ihtiyaçları olmadığı konusunda kandırmaya devam ederler."

"Ne malum öyle olmadığı?"

"Kör müsün abicim, çocuklarla nasıl oynadıklarını, içlerindeki özlemi bastırdıklarını göremiyor musun?"

"Farkındayım abi, bunun yanı sıra birlikteyken de çok iyi anlaştıklarını görebiliyorum."

"O konuda hemfikiriz, zaten girişimde bulunma sebebim bizzat bu... İkisi de verici insanlar, Nehir ve Yağız'a karşı hiçbir kıskançlık veya art niyet beslemeden sevgiyle yaklaştıklarını biliyorum. Gözlemliyorum Cesur, Gülizar çocuklarla zaman geçirmeye bayılıyor. Pınar'ın anlattığına göre neredeyse her gün uğrayıp mecbur olmadığı halde zevkle sorumluluklarını paylaşıyormuş. Doğasında anaçlık var, anne olmak için yaratılmış bir kadın. Şimdi yeni evliler, bir süre sonra hayatındaki eksikliğini hissetmeye başlayacak. Asaf desen ikisine de bayılıyor, eve geçmeden önce her akşam ne yaptığını söylememe gerek yok."

Gül'e Ait  (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin