42. Milost

2.2K 186 16
                                    

Krokodýl vyškubl meč z rány a zbojník padl na místě mrtví k zemi. Sirius na něj hleděla jako na zjevení když se k ní otočil. Vypadal pořád stejně jako ho viděla ve vzpomínce Vrány, akorát ty vlasy byli o něco delší. Jeden na druhého teď překvapeně hleděli. Sirius věděla, že by ho měla na místě zabít, ale on jí zachránil i když nemusel. Zabil svého zbojníka, aby jí zachránil a navíc byl zraněný... Dlužila mu za život a proto zůstala stát na místě a nic nedělala zatímco Krokodýl na ní nevěřícně hleděl. Nevěděla jestli jí poznal nebo je tak překvapený tím co udělal nebo tím co neudělala ona. V tu chvíli se, ale ozval dusot kopyt a vedle Sirius se z tmavého kouře vynořil Rhys, který okamžitě dal Krokodýlovi meč pod krk.

,,Pusť ten meč! Hned nebo tě na místě podříznu!" byl vzteky bez sebe! Krokodýl aniž by spustil oči ze Sirius meč upustil na zem a zvedl ruce nad hlavu jak mu to jen zraněná ruka dovolila. V tu chvíli se na lesní cestě z jihu přihnala trojice koní. Joaniss, Rogan a Michalias seskočili ze sedel a srazili Krokodýla na kolena. Ten zkřivil tvář bolestí když mu zraněnou ruku surově zkroutili za zády, ale nevydal ani hlásku. Rhys se otočil na Sirius. ,,Udělal ti něco? Si v pořádku?" ani nečekal na odpověď a pevně jí objal. ,,Tohle už mi nedělej." hlas se mu zlomil když jí pohladil po vlasech. 

,,Nic mi neudělal, vážně." ujistila ho a žluté oči opět upřela na Krokodýla, který již měl ruce svázané za zády a byl zbaven zbraní, které teď měl u sebe Joaniss. Nedokázala Rhysovi říct, že jí zachránil... Byla sama ještě překvapená z toho co se tu před pár sekundami událo a Krokodýl očividně taky.

Rhys jí pustil a otočil se na trojici, která se už zbojníka vzala do parády. ,,Odvezeme ho rovnou na Půlnoční!" zavrčel a podíval se mu do tváře. Krokodýl na něj vrhl nehezkou grimasu a schytal ránu pěstí od Rogana.

,,Má pěkně tuhej kořínek, bastard ošklivá." odplivl si když ho zvedal ze země. Krokodýl vyplivl krev, která se mu nahromadila v ústech když mu voják rozsekl ret a hrdě se postavil na nohy. Byl stejně vysoký jako Rhys, ale rozhodně byl o dost starší... Mohlo mu být kolem 39. Zlodějka to v tuto chvíli neuměla odhadnout. 

 Celou cestu na Půlnoční dvůr přemýšlela o tom co se stalo. Někdo koho měla zabít jí zachránil... Proč? Vrtalo jí hlavou stále dokola. Když lidé ve městě viděli koho garda veze v poutech začali jásat a pokřikovat nadávky na Krokodýla sedícího se svázanýma rukama na koni. Ten se díval před sebe, mlčel a ignoroval veškeré kletby a nadávky, které byli mířené na jeho osobu. Všichni od gardy i od služebnictva, kteří v zámku byli se přišli podívat jak čtveřice gardistů a zlodějka odvádějí Krokodýla do vězení pod zámkem a oslavovali je jako hrdiny. Sirius se pozastavila nad tím jestli je hrdinství odvádět do vězení někoho kdo jí právě zachránil a proto se zastavila v uctivé vzdálenosti od velkých těžkých dveří vedoucích do vězení a sledovala vše zpovzdálí. Rhys ucítil, že škubla za pouto a otočil se. Jak uviděl, že Sirius se provinile dívá na Krokodýlova záda pokynul Finovi, aby ho dovedl dolů a šel za ní ignorujíce veškeré pochvaly a jásot.

,,Děje se něco?" pohladil jí po tváři. Jindy by spokojeně zavrněla kdyby se jeho drsné ruce dotkly její tváře, ale teď se jen dívala před sebe a mlčela. ,,Copak?"

,,Zachránil mi život..." odpověděla a podívala se na něj. ,,Nezdá se mi správné, že by měl být ve vězení." Krokodýl měl možná cejch vraha a parchanta, ale riskoval svou svobodu jen aby jí zachránil život. Někomu koho možná ani nepoznával. Rhys jí dal ruce kolem pasu a významně se jí zadíval do očí.

,,Zabil bezpočet lidí a je zapletený ve spiknutí proti králi... Je nebezpečný a jediná možnost jak zamezit dalším vraždám je zavřít ho do vězení." 

Zloději snů II.Where stories live. Discover now