53. Vděk!

2.3K 170 30
                                    

Ridiasa Rydien zrovna měli službu u brány když se Sirius a její dva zachránci vraceli do zámku. Vesele na ní zamávali, ale pak si všimli jejího doprovodu a zvážněli. Měli zakázáno tam pouštět cizí osoby, ale naštěstí je před vysvětlováním zachránil Rycon, který zrovna vyšel z nádvoří. Když viděl jaksi Sirius tiskne ruku na krvácející ránu a za ní stojí dvě pochybné existence z Jarního království opřel chytil rukojeť meče a zamračil se.

,,Co se děje?" zeptal se vážným tónem. ,,Jsi v pořádku?"

Sirius kývla na souhlas. ,,Kde je Rhys?" zeptala se.

,,Dohlíží na výcvik..." odpověděl nespouštějíce oči z Feryse a Cannola. ,,Ridiasi řekni kapitánovi, že s ním chce mluvit Sirius,hned!" přikázal. Jedno z dvojčat přikývlo a rozeběhlo se pryč. Rycon ačkoliv nechtěl tam ty dva pustil, aby Sirius doprovodili na nádvoří gardy. Zlodějce se sevřel žaludek když viděla jak z opačné strany nádvoří naštvaně kráčí Rhys a v patách mu jako poslušný pes běží Ridias.

,,Sirius..."pronesl vážně a pohled mu sjel na krvácející rameno a ruku,kterou si ho tiskla. V očích mu zaplál vztek a ruce tiskl v pěst.,,Co jste jí provedli?!" kolem rukou se mu ovinula temnota.Zlodějka cítila, že za chvíli ztratí nervy. Ferys a Cannol při pohledu na rozzuřeného Temnostrůjce couvli. Vy ste snad čekali jiný vděk? Posmívala se jim v duchu, ale při pohledu na Rhysův výraz jí ten smích přešel. Dokonce i ona, výjimečná a mocná jako on sklonila poslušně hlavu a čekala co se bude dít dál. ,,Neslyšeli jste!" houkl na ně a Sirius sebou trhla. ,,Co jste jí udělali?!"

,,Nic."vypravil ze sebe Ferys s námahou. ,,Nějakej maskovanej týpek jí chtěl podřezat tak jsme ti jí přivedli zpět."

,,Je to pravda?" obrátil pohled zpět na Sirius. Dívka poslušně přikývla. Cítila jak jí pohladil po hradbě a otevřela mu drobnou skulinu. Neplaz se přede mnou a pojď ke sem!Slyšela jako vlídný hlas a poslechla. Ferys s Cannolem nic nenamítali když Sirius poslušně přišla k Rhysovi, který jí majetnicky dal ruku kolem pasu. Prosím, omluv moje chování!Požádal jí v duchu. Sirius pochopila velmi rychle. ,,Odpověz mi když s tebou mluvím!" přikázal ostře jakoby mluvil na psa.

,,Je to pravda." přikývla.

,,Tak vidíš," pronesl Cannol. Rhys na něj vrhl tak nepřátelský pohled až válečník v zeleném ustoupil o půl kroku zpět. Znovu pohled obrátil na Sirius, která byla bledá jako smrt. Ještě chvíli vydrž, Jitřenko. Prosil jí a spáry jí opatrně a něžně hladily po mysli, aby jí uklidnil.

,,Tohle si spolu vyřídíme v soukromí a pokud jde o vás dva!" podíval se směrem k vojákům z Jarního království. ,,Vypadněte než vás nechám zavřít!" varoval je a pak i se Sirius odešel. Ridias je zatím vyprovodil ze zámku.

Sirius se v pokoji svezla na gauč a ruku si sundala z rány. Krev na jejích rukách ztmavla a slepovala jí prsty. Z rány však stále valily rudé potoky, které zakrvácely celý její oděv a teď i černý gauč. Rhys si před ní klekl a jediným mávnutím ruky odstranil krvavou kaluž, které mu stékala k nohám. Oba mlčeli dokud mu Sirius nedovolila, aby si ránu prohlédl a ošetřil.

,,Jak se ti to, u Xanthose, stalo?" zeptal se a kus plátna jí přitlačil na ránu. Bílá látka okamžitě zrudla krví. Neodpověděla mu!Proto jí chytil za ruku, propletl s ní prsty a stiskl. ,,Co?"naklonil hlavu na stranu.

,,Nedala jsem si pozor a nechala se napálit." sykla bolestí když se pokusila zraněným ramenem pohnout.

Rhys pomalu zavrtěl hlavou. ,,Říkal jsem ti," mluvil vlídně. ,,Aby si dávala pozor a do ničeho se nepouštěla po hlavě."

,,Já vím." sklonila hlavu. ,,Měla jsem tě poslouchat." přiznala. Dnes jí ta neposlušnost málem stála život, a ona si to až příliš dobře uvědomovala. Proto jí možná dělalo problém podívat se mu do očí.

,,Měl jsem si všimnout, že se něco děje..." hlas mu potemněl. ,,Trhla si za pouto, ale já to ignoroval... Kdyby tam ti dva nepřišli..." zavrtěl hlavou. ,,Promiň." omluvil se jakoby to měla být jeho chyba.

Sirius ho zraněnou rukou pohladila po tváři. ,,Nebyla to tvoje chyba jako spíš moje. Kdybych si jen všimla, že po mě jde někdo od Šakala..."

,,Šakala?"zopakoval rychle a pevněji jí sevřel prsty až to zabolelo.

,,Rhysi,to bolí!" upozornila ho mírně a kapitánův stisk povolil. Pak mu podala dýku z Temné oceli. Rhys si jí prohlížel, ale pak se zarazil. Těsně pod záštitem byl vyrytý březový list s hvězdou uprostřed. ,,Co je?" zeptala se když viděla jak pevně sevřel dýku.

,,Nic!"odbil jí tak ostře, že kdyby mohla tak couvne. Pak si zřejmě uvědomil s kým mluví a oči, které byli zahaleny stíny se opět rozzářilo tmavě modrým světlem. ,,Promiň," omluvil se a znovu jí chytil za ruku.

,,V pořádku." přikývla a nechal ho, aby jí rameno ošetřil. Kdykoliv se jen letmě dotkl kůže kolem rány pevně stiskla čelist, aby nezakňučela. Měla pocit, že ošetření té rány trvá hodiny, ale pak se konečně dočkala a Rhys jí ránu obvázal.

,,Měla si štěstí, netrefil se do srdce..." odmlčel se.

,,Co?"zeptala se. Rhys se zatvářil provinile a znovu si klekl, aby nemusela zaklánět hlavu když se mu chtěla dívat do očí.

,,Ale to nic." zavrtěl hlavou a nasadil si masku s úsměvem. Sirius ho ale znala až příliš dobře na to, aby ho pod maskami viděla. A rozhodě se teď neusmíval, byl spíš.... zlomený. ,,Jen jsem si na okamžik představil svojí budoucnost kdyby si zemřela."

,,A?"

,,Neviděl jsem nic." pokrčil rameny.

,,Nic?"

,,Uvědomil jsem si, že bych raději zemřel než abych byl bez tebe. Jsi..."vypadal jakoby jí chtěl říct něco velmi důležitého, ale pak si to rozmyslel a odkašlal si. ,,Jsi pro mne to nejdůležitější na světě."

,,Nepřeháníš?" popíchla ho, aby ho trochu rozveselila. Rhysandem ale vypadal, že nemá na žerty náladu.

,,Myslím to vážně," políbil jí na hřbet ruky. ,,Dávej na sebe pozor... Opravdu nevím co bych dělal kdyby ti někdo ublížil."opřel si hlavu o její koleno. Sirius ho konejšivě pohladila po hedvábných černých vlasech a kapitán se spokojeně usmál.

,,Už na sebe budu dávat pozor, slibuju."

,,Děkuju."kývl a pak se z venku ozvala rána. Oba se otočili k oknu. ,,Já ty pitomce zabiju!" zavrčel mimoděk a vstal.

,,Co se děje?" zeptala se se smíchem.

,,Neptej se." políbil jí na tvář. Dohodli se, že si Sirius dneska odpočine a že Rhys jí přijde zkontrolovat hned jak bude mít chvíli času. S tím pak odešel. Sirius se tedy uvelebila na posteli, aby jí nebolelo rameno a popadla knihu o legendách, kterou jí přinesla Dia z knihovny už před velmi dlouhou dobou.

Rhys má dnes prý dobrou náladu, rak tady máte ještě kapitolu 😂

Zloději snů II.Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum