61. Bratři!

2.4K 169 8
                                    

Sirius se dva dny po závodu procházela po nádvoří když v tom se objevila garda s vězněm. Okamžitě poznala to světle modré oko a ty černé vlasy....Luco! Rychle couvla o několik kroků dál když ho z koně stáhli na zem a vrazila přitom do Rhyse, který měl jako obvykle tendenci se všude neslyšně zjevovat.

,,Odveďte ho do Krokodýlovi bývalé cely!" přikázal jim a přimhouřil na svého bratra tmavě modré oči. Ten mu zamračení vrátil a když ho vlekli přes nádvoří vzpíral se. ,,Už zbývá jen Hyena a Lodric." nosem jí přejel po šíji. Sirius zahořeli tváře když jí uniklo skoro neslyšné zasténání. ,,Nech si to raději do pokoje, drahá." zašeptal jí do ucha. Sirius se k němu obrátila a ruce mu dala kolem krku.

,,To asi ne... Zase budeš celý den vyslýchat a přijdeš pozdě v noci."

,,Ale vyhradím si na tebe čas, slibuju." 

,,Mám se bát?" zeptala se když odcházel směrem k otevřeným dveřím vězení. Rhys se otočil a pomalu couval.

,,Bude se ti to líbit, věř mi." nasadil lstivý úsměv při kterém Sirius lehce znervózněla. Od toho dne co s ním málem spala onehdy v lese si Rhys troufal čím dál tím víc a zlodějka si nebyla úplně jistá jestli přeci jen na to dneska nedojde. Přestala na to myslet a raději šla zařídit jednu prácičku kterou jí před nedávnem uložil Roderic. Měla se postarat o nějakého kněžího se kterým si garda nevěděla rady a tak ti šla udělat.

* * *

Rhys zavřel dveře cely a pohlédl na svého bratra sedícího svázaného na židli. Luco k němu zvedl modré oko ze kterého čišela nenávist.

,,Tak si konečně dosáhl svého! Jediný kdo ti schází je Hyena." jeho jméno řekl podivě zabarveným hlasem, který Rhys poznal velmi rychle.

,,Vyměnil si ženu za něj... Není divu, že tě žádná nechtěla!" postavil se před něj a založil si ruce na prsou. ,,Čekal jsem od tebe hodně Luco, ale nikdy by mne nenapadlo, že se snížíš na spolupráci s Lodricem." pokračoval když mu Luco nic neřekl.

,,Stejně jako mne by nenapadlo, že někdy budeš lehávat se zlodějkou." odplivl si. Rhys ho spáry chytil pod krkem a výhružně roztáhl křídla. Židle na které Luco seděl se zváhla na zadní nohy.

,,Dej si bacha na jazyk! Mluvíš tu o mém děvčeti!" varoval ho se zavrčením.

,,Jaký je sex s ní, bratříčku?" provokoval ho Luco a škubl přitom pouty v domnění, že povolí. ,,S někým jako je ona musíš být nadmíru spokojen!"  

Rhys zesílil stisk a Luco zalapal po dechu. ,,Zavři hubu nebo ti vyrvu jazyk i s kořenem! Tady pokládám otázky já, rozumíš?" zeptal se. Luco na něj pohlédl se vzdorem, ale skoro neznatelně přikývl. Rhys ho pustil a znovu se postavil naproti němu. ,,Kde je Hyena?"

,,Vážně si myslíš, že ti to řeknu?"

,,Pokusil ses zabít mou dívku... Zdá se mi fér, že do vězení dostanu tvého milence! Dokud ho budu potřebovat nezabiju ho!" pronesl chladně. ,,Najdu ho ať mi to řekneš nebo ne... Vyber si." pokrčil rameny a čekal. 

,,Nikdy ti neřeknu kde je, rozmazlenej parchante!" obořil se na něj Luco. Rhys s úsměvem zavrtěl hlavou a natáhl mu pěstí. Měl víc síly než jeho straší bratr čekal. Šakal vyplivl krev.

,,Máš štěstí, že tě nemůžu zabít! Co víš o princezně a o Sirius?" zeptal se po odmlce a začal kolem svého bratra obcházet. Luco se na něj zle zakřenil.

,,Chtěl jsem tu tvojí holku znásilnit... Ona i princezna byli skutečně rozkošné! Ale on chtěl princeznu čistou, nemohl jsem se jí ani dotknout a navíc je obě hlídal Had či Krokodýl, nedostal jsem se k nim!" Mluví se mnou jako s idiotem! Pomyslel si Rhys. Tak s ním tu hru tedy budu hrát!

,,Kde je teď?!"

,,Jak to mám vědět, já jí nikam nepašoval!" hrál si s ním. Rhys zatnul zuby, aby ho tady neubil k smrti. 

,,Co si proti mně měl, Luco?" odhodlal se zeptat na osobní otázku.

,,Co by si řekl?" naklonil se dopředu. Provazy zaskřípali! ,,Máš to co jsem vždy chtěl já! Máš dokonalou a krásnou dívku, postavení na královském dvoře, svůj vzhled a sílu a dědečkovu moc!"

,,To mě skutečně nenávidíš jen kvůli tomu co jsem si musel vysloužit tvrdou prací?"

,,Tu moc jsme měl dostat já!" štěkl na něj Luco. ,,Ty sis jí nezasloužil!"

,,A přesně proto jí mám já... Jsi sobecký a krutý! Dědeček to věděl a proto zařídil, aby jsem tu moc zdědil já a aby na mě nedopadl otcův vliv!" mluvil mírným tónem zatímco Luco byl vzteky bez sebe.

,,Otcův vliv... Nechápu jak je možné, že s ním matka vydržela když tě tolik milovala." 

,,Partneři jsou na celý život i když byl otec krutý k okolí bezmezně ji miloval... Už chápu co to znamená." poslední větu si pronesl pro sebe. ,,Kdyby si nebyl tolik posedlí pomstou mně, viděl by si to, ale já si to také uvědomil až teď!"

Luco se pomalu narovnal. ,,Ta tvá zlodějka..." začal podivně klidně. ,,Měl by sis jí vzít dřív než jí o panenství připraví někdo jiný. Až příliš mnoho mužů ve tvém okolí po ní touží, dokonce i mimo něj!"

,,Jak to, do prdele, víš?!"

,,Už jí došlo kdo byl ten zabiják? Viděla tě už nahého nebo si jí to tetování ještě neukázal?" znělo to skoro jako pošklebování.

,,To tetování nemám na tříslech jako vy...." namítl kapitán.

,,Ale na podbřišku." dodal a Rhys mu věnoval nenávistný pohled. ,,Chtěl bych vidět jak se bude tvářit." zasmál se a Rhys mu z druhé strany natáhl další ránu pěstí. Luco málem spadl i se židlí kamennou podlahu.

,,Radím ti, drž raději hubu jestli si chceš s tím svým hajzlem ještě někdy promluvit." mluvil samozřejmě o Hyenovi. Pak se otočil ke dveřím a od nich se naposledy ohlédl na Luca. ,,Řekl si mi víc než si chtěl, bratře!" zle se na něj usmál. Luco na něj chtěl štěknout nějakou nadávku, ale to už Rhys mířil ke schodům z vězení. Měl dost informací se kterými mohl Hyenu vydírat, tedy pokud cítil k jeho bratrovi stejnou náklonnost jako on k němu. Když ne tak ho Rhys prostě bude mučit.

Zloději snů II.Kde žijí příběhy. Začni objevovat