60. Výhra!

2.2K 178 10
                                    

Sirius okamžitě po zaznění rohu podkopla Asnerovi nohy. Slyšela jak s klením spadl na zem a sama se rozeběhla do strže. Mistrně se vyhýbala každé překážce, kterou si ze svých nočních tréninků pamatovala a dokonce se jí podařilo srazit na zem dva se svých soupeřů. Když cítila, že jsou její soupeři u ní moc blízko klekla si a dvojice o ní zakopla a tvrdě dopadla na kamennou cestu. Měla co dělat, aby se dostala do čela závodu a dohnala Rhyse, Talira a Casisse. To podkopnutí nohou Asnerovi jí dost na startu zdrželo, ale měla ještě dost času i sil, aby je dohnala. Přeskočila přes jámu před kterou jí varoval Talir a připojila se k vedoucí trojici. Soustředila se tak moc, že se málem zastavila když narazila do jednoho z nich.

,,Už jsem myslel, že se neukážeš!" pronesl pobaveně a zadýchaně Rhys.

,,Zdrželo mě to podkopnutí nohou!" obořila se na něj popadajíc dech. Ten závod byl skutečně velmi náročný a jí vyčerpával jak fyzické tak i psychické síly, takže Rhysův hlas byl pro její mysl skutečným pohlazením. ,,Chtěl si mě jen zdržet, mám pravdu?!"  

,,A taky se zbavit Asnera... Jedna rána a dvojí úspěch." přiznal. 

,,Tohle si vypiješ!"

,,Jen jestli mě porazíš!" odvětil pobaveně a strčil do ní ramenem. Než Sirius nabrala ztracenou rovnováhu získal náskok. Zlodějka mu ale tohle jen tak nedarovala. Konečně měla šanci ho v něčem porazit, využila svou vrozenou schopnost vnímat okolí a zrychlila. Bylo jí jedno kde v jejím dosahu je Talir, Casiss nebo jiný protivník! Jí teď zajímal pouze Rhys! Slyšela, že se blíží k cíli a těsně u něj se jí konečně Rhyse podařilo dohnat. ,,Ale no tak! Vzdej to!" znovu do ní vrazil, ale tentokrát se zapřela dost silně na to, aby udržela rovnováhu.

,,Leda ve snu, lásko!" odvětila a nějakým zázrakem se jí podařilo podrazit mu nohy a přitom nespadnout. Přesto lehce klopýtla, ale před tvrdým dopadem na zem jí zastavili něčí ruce. Cíl! Konečně se mohla pořádně nadechnout a opřela se o člověka, který jí zastavil. Konečně se jí podařilo Rhyse v něčem porazit i když přitom schytala pár modřin a škrábanců. Cítila, že se vedle ní někdo ocitl a nadechla se. Podle pachu to byl Rhys. Zhluboka vydechoval, zřejmě pro něj také běh byl namáhavý.

,,Dobré vítězství!" slyšela ho říkat když se ozval roh a osoba jež jí držela jí rozvázala ruce. Sirius si sundala šátek a podívala se na Rycona, který jí poplácal po zádech. Rhysovi ruce rozvazoval gardista, kterého Sirius viděla jen párkrát a ani neznala jeho jméno.

,,Taky si nebyl marný." přátelsky ho loktem šťouchla do žeber. Nestačil jí ani obejmout když se k ní seběhli jejich přátelé.

,,Tohle bylo neuvěřitelné!" pronesl Lucian a objal jí. Sirius neuniklo, že Rhys žárlivě zvedl hlavu... Jakoby zapomínal, že Lucian je jeden z jejích nejlepších přátel a navíc její rodina. ,,Nikdy by mne nenapadlo, že si troufneš soupeřit s takovými surovci." hodil hlavou ke trojici a taky za ní kde si pásky z očí sundával i zbytek kluků, kteří vůbec mohli do cíle doběhnout.

,,Zvládla si to dokonale!" zatleskala Dia a také jí objala. ,,Nemyslíš, Rhysi?" podívala se na kapitána, který si promnul bolavý krk. Zřejmě si s ním špatně hnul po tom pádu. Všichni se na něj teď podívali. Sirius si uvědomila, že touží po jeho uznání! Jeho chladný výraz však nenapovídal tomu, že jí chce chválit.

,,Ne!" odpověděl a založil si ruce na prsou. Sirius sklonila pohled na své boty a promnula si šátek na pravém zápěstí. Rhys naklonil hlavu na stranu a v očích mu zablýskalo. ,,Zvládla to více než dokonale." položil si ruku na srdce a hluboce se jí uklonil. Sirius se usmála když jí Dia pevně objala a děkovně kývla na Rhyse, který se narovnal.

,,Skutečně dojemné!" sarkastické zatleskání. Přitom hlasu se Sirius otřásla. Rhys se najednou ocitl u ní a vyměnil se v objímání s Diou. ,,Vycvičil sis jí dobře, bratránku!" uznal Asner a zkřížil ruce na hrudi. Za ním se objevil Cannol s Ferysem jako jeho osobní stráž.

,,Vím!" odpověděl Rhys se svým klasickým úšlebkem. Sirius se cítila jako tehdy když jí k sobě tiskl Luco... Z nějakého neznámého důvodu měla pocit jakoby jí odněkud sledovalo jeho modré oko! ,,A přesně proto jsem se rozhodl jí nevydat za žádnou cenu!"

,,Měl by sis dávat pozor, jednou by tě sama mohla opustit!" zvedl žárlivě a povýšeně hlavu. Rhys napjal svaly a pevněji jí sevřel pas. ,,Copak je? Trefil jsem snad do černého?" znělo to jakoby se mu posmíval. Oči se mu zabodli do Sirius. Čekal na její odpověď! Všichni čekali na její odpověď!

Zlodějka se nadechla. ,,Žárlíš, že tebe odmítá i tvá vlastní sestřenice?" zeptala se chladně a Asnerovi se z tváře vytratil úsměv. ,,Rhys má všechno, ale tebe se drží jen ti tvoji dva čoklové! Být tebou tak zmizím dřív než někoho rozčílíš natolik, že tě zbije nebo ještě lépe zabije!" narovnala se a mezi prsty jí proběhlo pár jisker.

Asner potlačil zavrčení a podíval se na Rhyse: ,,Jednou o ní stejně přijdeš!" při těch slovech se Sirius otřásla. Rhys výhružně roztáhl křídla a nesložil je dokud nebyl Asner a jeho dva poskoci z dohledu.

,,Pojďme slavit!" vložila se do toho Diala, aby zvedla náladu všem okolo. Povedlo se jí to u všech až na Sirius, která zůstala stát a dívala se směrem kudy odešel Asner.

,,Běžte bez nás, já a Sirius si musíme promluvit." pronesl mírně Rhys a chytil zlodějku za ruku. Všichni je nechali být a odešli opačným směrem než Sirius s Rhysem. ,,V pořádku?" zeptal se když se vzdálili od cíle. 

,,Ano." zalhala.

,,Co ti je?"

,,To co řekl... To samé mi řekl i Vrána s Hadem." smutně sklonila hlavu a zadívala se na zem a na Rhysovi boty. ,,Já o tebe nechci přijít, Rhysi." pronesla jakoby jí ta slova způsobovala bolest.

Kapitán jí něžně zvedl bradu a věnoval jí překrásný úsměv. ,,Nikomu tě nikdy nedám, přísahám ti při všech bozích!" slíbil jí. Sirius mu věřila, již dokázala bezpečně poznat kdy jí lže a kdy říká pravdu. Tohle byla pravda!

Zloději snů II.Where stories live. Discover now