22

434 27 15
                                    

Goed, ik doe mijn best om weer te gaan schrijven, want ik heb uitgevonden dat ik beter mijn gevoelens kan uiten in schrijven, dan het in me opsluiten.

Pov Dioni

Ik hap even naar adem, 'Ik? Jullie willen mij als peetvader?' vraag ik en ze knikken. 'Waarom? Jullie weten hoe slecht ik ben met kinderen.' zeg ik zachtjes en mijn vader glimlacht. 'Ja, maar we hebben ook gezien hoe je met Thijs was.' zegt hij en ik knik. 'Goed dan. Ik word peetvader van jullie kindje.' glimlach ik. Ik kijk ze even aan, 'Weten jullie al wat het word?' vraag ik nieuwsgierig en mijn vader schudt zijn hoofd. 'Nee, we willen het nog niet weten.' antwoord hij. Mijn telefoon trilt en ik haal hem uit mijn zak. Er verschijnt een appje van Jai in mijn scherm. Annefleur voelt zich niet zo goed, waar ben je? Gelijk weet ik dat ik naar huis moet. Ik sta op en stop mijn telefoon in mijn zak. 'Sorry, ik moet gaan. Jai appt me, er is iets met Anne.' zeg ik en ik omhels mijn vader. 'Gaat alles goed met haar?' vraagt hij en ik haal mijn schouders op. 'Ik weet het niet. Ik laat het je weten.' antwoord ik en ik neem afscheid. Zodra ik de voordeur achter me dicht trek voel ik een steek in mijn borst. Het doet me pijn om aan het nieuwe kindje te denken, met Thijs nog altijd in mijn hoofd. 

Ik loop het appartement in, waar Jai op de bank zit. Ik slik mijn tranen weg, 'Waar is Anne?' vraag ik. Hij kijkt op, 'In de slaapkamer. Ze had een nachtmerrie. Ze was doodsbang en wilde dat ik uit haar buurt bleef.' antwoord hij en ik loop de slaapkamer in. 'Anne?' vraag ik en ik kijk naar Annefleur die op het bed zit. Ze kijkt me een beetje angstig aan, 'Lieverd, wat is er?' vraag ik en ik ga op de rand van het bed zitten. 'H..Het is niks.' fluistert ze beschaamd. Ik veeg een pluk haar achter haar oor. 'Het was een nachtmerrie, over je vader, of niet soms?' vraag ik en ze knikt. 'Het gaat wel.' zucht ze en ik sla mijn armen om haar heen. 'Ik weet dat het moeilijk is, lieverd.' zucht ik en ik druk een kus op haar wang. Na een tijdje in stilte gezeten te hebben staat Annefleur op, 'Ik ga even douchen.' zegt ze en ik knik. Ik kijk naar de foto van mij en Thijs die op mijn nachtkastje staat. De lachende blik van Thijs staart me aan. 'Hou op.' mompel ik tegen de foto en ik schud mijn hoofd, maar zijn lachende ogen blijven me aankijken. Het voelt als een pijnlijke steek in mijn borst. Zo snel als ik kan sta ik op en loop ik de slaapkamer uit, 'Dioni waar ga je heen?' klinkt de stem van Jai, maar ik loop het appartement uit. Ik loop het trappenhuis in wanneer de tranen over mijn wangen rollen. Ik stop met lopen en geef een beuk tegen de muur. 'Godver!' schreeuw ik snikkend en opnieuw sla ik tegen de muur aan. Ik blijf doorslaan tot mijn bebloede knokkels pijn beginnen te doen. Ik leun met mijn hoofd tegen de stenen muur, terwijl ik met mijn platte hand er tegen aan sla. Zonder er echter over na te denken beuk ik met mijn hoofd tegen de muur en nog geen seconde later zie ik alles draaien. 'Fuck. Fuck.' mompel ik. Ik zie de brede lach van Thijs voor me. 'Ga uit mijn hoofd!' schreeuw ik kwaad en snikkend laat ik me langs de muur op de trap zakken. Ik leg mijn handen op mijn oren, 'Laat me met rust.' snik ik. 

More than roomates ft. B-BraveWhere stories live. Discover now