Minder schrijven?

631 25 11
                                    

Hoi allemaal,

Ik krijg veel bezorgde berichtjes. Dingen zoals; ''Esmée, waarom schrijf je zo weinig? Is alles wel in orde?''. Zulke dingen dus. Super lief natuurlijk, maar ik dacht misschien word het eens tijd om jullie wat extra uitleg te geven.

Ja, ik leef nog.

Zoals jullie weten heb ik geen vaste upload dagen. Sommige mensen op Wattpad hebben dat wel, maar daar kan ik echt niet mee werken. Inspiratie komt wanneer het komt. Zo iets kan ik niet inplannen. Ik heb dit account al twee jaar lang (Sinds 30 nov). Wat betekend dat ik al twee jaar lang enorm veel schrijf, want zoals jullie ook weten probeer ik elke dag te uploaden en soms wel meerdere keren per dag. Dat kost enorm veel tijd en inspanning en op dit moment heb ik die tijd en zin niet zo erg. Ik kan jullie niet meer beloven dat ik elke dag uploadt, omdat ik me dan aan die belofte moet houden en dat gaat nu gewoon niet. Ik weet dat jullie graag hoofdstukken online zien en al helemaal van dit boek, maar de druk is voor mij nu gewoon iets te groot.

Er is op dit moment zoveel gaande in mijn leven. Ik ben druk bezig met het MBO's zoeken en intakegesprekken, maar ook met toetsen en binnenkort volgen mijn examens. En dat zijn dan wat dingen, maar er is nog veel meer gaande in mijn leven. Zo iets is normaal, maar het is mij allemaal een beetje teveel geworden. Nu heb ik gisteravond mijn konijn in moeten laten slapen en dat was voor mij de druppel. Ik zit op dit moment vast met mezelf en mijn emoties. Dat heeft tijd nodig, maar daarom schrijf ik ook niet zoveel. Veel mensen zeggen altijd dat emoties juist helpen bij het schrijven en dat is zeker waar, maar op dit moment als ik al die emoties ga opschrijven, dan moet ik ze allemaal onder ogen komen en dat kan ik nu gewoon niet. 

Betekend dit dat ik helemaal stop met schrijven? Nee, natuurlijk niet, want dat zou ik écht nooit kunnen. Ik upload gewoon nog, maar zoals jullie al door hebben gehad gewoon wat minder. Als ik niet upload betekend het ook niet dat ik niet schrijf, want ik schrijf boeken en teksten op mijn computer, maar ook privé op Wattpad. Dat zijn allemaal dingen die er nog aankomen en waar ik super veel zin in heb, maar daarvoor moet ik gewoon even minderen. 

Het spijt me als jullie balen dat er niet elke dag een hoofdstukje online komt, maar ik weet dat jullie me begrijpen.

Ik hou van jullie allemaal en ik probeer zo snel mogelijk weer heeeeel actief te zijn.

Kuss 

More than roomates ft. B-BraveWhere stories live. Discover now