3.Bölüm -Kompartımanlar-

7K 339 153
                                    


Harry'nin Ağızından

Şu anda çok mutluyum. Bütün yazımı Kovuk'ta Weasley'ler ile birlikte geçirdim. Şimdi de Kings Cross İstasyonu'na geldik. Herkes birbirine bakıp ilk kimin duvardan geçeceğini soruyordu. ''Harry ve ben geçeceğiz.'' Herkes Ginny ve bana bakarken ben çoktan onun yanına varmıştım. ''Hazır mısın Harry?'' ''Hazırım Ginny.'' Birbirimize tebessüm edip duvara koşmaya başladık. Ginny  her zaman ki gibi parıldayan gözlerle istasyondaki kalabalığı seyrediyordu, bende onu. Ben onun kızıl saçlarına dalıp gitmişken o beni trene doğru çekiştirmeye başladı. ''Hadi uyuşuk, boş bir kompartıman bulalım. Kimse ile kompartıman paylaşmak istemiyorum. ''Onu başımla onayladım ama o fark etmedi ve ikimizi  de trene bindirdi. Şanslıyız ki ilk kompartıman boştu. Hemen içeri girip valizlerimizi yerleştirdik. Karşılıklı bir şekilde cam kenarına yerleştik. Kafasını cama yaslamış istasyonda ki kalabalığı seyrediyordu.

 Kafasını cama yaslamış istasyonda ki kalabalığı seyrediyordu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

''Dean'i mi arıyorsun?'' dediğimde bana dönmüştü. Kırılmış gibi bana bakıyordu. Neden Dean'i sordum ki, ne aptalım ama. ''Hayır, bizimkilere bakıyorum. Gelmeleri neden bu kadar uzun sürdü ki?'' Kırıldığını belli etmemeye çalışıyordu. Onun bu yönünü çok seviyorum, onun her yönünü çok seviyorum. Maalesef ona bunları söyleyemiyorum çünkü o Dean Thomas ile çıkıyor. ''Merak etme gelirler birazdan.'' deyip düşüncelerimi bastırdım.

Kompartımanın kapısı açıldı ve içeriye Hermione girdi ve kendini yorgunlukla yanıma bıraktı. Ayağa kalkıp onun valizini de yerleştirince ''Teşekkürler Harry.'' dedi ve gülümsedi. ''Rica ederim Herm, her zaman.'' Yerime  geçince hemen bacaklarıma yatıp ayaklarını koltuğa uzattı. Ginny Hermione'ye dönüp ''Ron nerede?'' dedi. ''Duvardan birlikte geçtik ama ben treni izlerken ortadan kayboldu. Gelir şimdi dediği sırada içeri üstü başı dağılmış Ron girdi. ''Merhaba gençler.'' Hermione hemen ayaklandı tabii. ''Ronald bu halin ne, iyi misin.?'' Ron ona gülümseyip ''İyiyim Herm , hem de çok iyiyim. Sadece koridor da düştüm.'' Herm ''İyi.'' deyip yerine geçti. Yolculuk boyunca gülüp sohbet ederek kompartımanımızda oturduk.

Draco'nun Ağızından

Zabini'nin söylediklerine inanamıyordum. ''Ne demek Granger! Ne demek Granger bina başkanı!'' Hepsi bana boş gözlerle bakıyorlardı. ''Üzgünüm dostum biliyorsun sanıyorduk.'' deyince daha çok sinirlendim. ''Sence bilsem bu kadar bağırır  mıyım?'' Hepsi bağırmamdan korkup koltuklarına sindiler. ''Okulda Profesör Snape ile konuşucam, o Granger'ın senemi maffetmesini istemiyorum!'' Ben bağırıp çağırırken kompartıman kapısının sertçe kapanmasıyla o tarafa döndüm. Pansy bizimkilere 'ne oluyor' dercesine bakıp yanıma oturdu. Kimse cevap vermeyince bana dönüp ''Sorun ne Draco, sesin koridora kadar geliyor.'' diye sordu.

Sinirimi bastırmak için derin nefesler alıp verdim ve ''Granger Gryffindor bina başkanı olmuş Pansy.'' dedim. Gözleri kocaman açılmıştı, belli ki o da yeni öğreniyordu. Sonra bana dönüp ''Hangi aptal Granger'ı başkan seçti acaba?'' dedi ve sırıtmaya başladı. O sırıtınca dayanamayıp bende sırıtmaya başlamıştım. Benim sakinleştiğimi gören diğerleri sindikleri yerden doğrulup gülüşümüze eşlik ettiler. Pansy bir elini destek verircesine omzuma yerleştirdi  ve ''Sen onu boşver  Draco, canını sıkmasına izin verme. Başkanlığın getirdiği avantajlarını düşün.'' diyerek moral vermeye başladı. Haklıydı. Aptal gibi sinirleneceğime onu sinirlendirirdim. ''Sağol Pansy, teşekkürler.'' dediğimde omuz silkip ''Bana borçlandın Malfoy.'' dedi ve gülmeye başladı. Yol boyunca tatilde ne yaptığımız hakkında birbirimize sorular sorup sohbet ettik. Bu berbat hayatımın tek güzel noktası dostlarımdı. Özellikle Pansy. O benim en iyi arkadaşım. Ve iyi ki arkadaşım. Okulu katlanılır yapan tek şey onun yanımda olması.

*Üçüncü bölümle karşınızdayım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

*Üçüncü bölümle karşınızdayım.

Bu yazdığım son kısa bölüm.

Altıncı bölüme kadar hepsi hazır.

Artık haftada bir bölüm atacağım. 

Çünkü  bölümler çok uzun olacak  ve merakınızı taze tutmak istiyorum.

Lütfen yorumlarınızı ve beğenilerinizi eksik etmeyin. 

Yorumlarınızı okudukça daha da çok yazma isteğiyle doluyorum.

Bu arada bilmeyenleriniz için söylüyorum. 'Voldemort ve Varisin Kökenleri' adında fan yapımı bir film çıktı. Youtube'da bulabilirsiniz.

Ben izledim ve isteyenler ile film hakkında sohbet edebiliriz.

Şimdilik bu kadar, diğer bölüm görüşürüz.* 

Hogwarts Aşıkları (Dramione Ransy Hinny Nuna)Where stories live. Discover now