17.Bölüm-İksir-

4.6K 229 184
                                    

Ron'un Ağızından

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ron'un Ağızından

Masadan kalktığımda çok sinirliydim. Ayaklarım beni istemsizce sürüklüyordu sanki. Durup etrafıma baktığımda gölün kenarındaki büyük çınar ağacının orada olduğumu fark ettim. Sırtımı ağaca yaslayıp yavaşça yere kaydım. Artık Hermione'nin Pansy ile aramızda olanları bildiğinden emindim. Bilerek yanımıza oturuyorlardı. Beni kızdırmak için yapıyorlardı. Birde Harry ve Pansy'nin sohbetleri vardı. Ne kadar Harry'yi sevsem de Pansy ile konuşması beni delirtiyordu. Aklımı ele geçiren düşüncelerden kurtulmak istercesine, koparıp atmak istercesine saçlarımı çekiştirmeye başladım. Yaslandığım ağaçtan destek alarak ayağa kalktım. Tam şatoya ilerleyeceğim sırada bu tarafa doğru gelen Pansy ve Hermione'yi görünce eski yerime geri döndüm. Yaslandığım ağacın önüne oturup konuşmaya başladılar. Ağacın arkasından çıkmak için hamle yaptığımda Pansy'nin ağlama sesiyle olduğum yere çakıldım. 

''Olmuyor Herm, kendimi tutamıyorum. Ben onu korumak için kendimden uzak tutarken o benim kalbimi kırıyor. Bana 'önemsiz' diyor. Canım acıyor Herm. O bana öfkeyle, nefretle bakınca kalbim acıyor.'' dediğinde şaşırmıştım. Nasıl yani korumak? Kimden? Neyden? Sonra yanların Ginny geldi ve konuşmaya devam ettiler. Ginny ''Abimden başka sevecek birini bulamadın mı?'' dediğinde kalkıp kızıl saçlarını eline verecektim. Ama Pansy'nin cevabını merak ettiğim için kendime hakim oldum. ''İlkten bende inanamadım. Taa ki amortentiada kokusunu alana dek.'' dediğinde aklıma senenin ilk iksir dersi geldi. İksirin kapağı açılıp burnuma tanıdık yasemin kokusu dolunca dönüp ona bakmıştım. O da bana. Düşünmeyi bırakıp dinlemeye devam ettim.

 Düşünmeyi bırakıp dinlemeye devam ettim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

''Evet. Çünkü inanmak istemiyordum. Senelerdir uğraştığım Gryffindor'lu Weasley'e bir anda aşık olmak, ne biliyim, tuhafıma gitmişti.'' dediğinde istemsizce güldüm. Çünkü senelerdir burnumuzdan getiren Slytherin'li bir kıza aşık olmak benimde tuhafıma gitmişti.  Sonra Ginny araya girdi. ''Peki abimin kokusunu nereden biliyorsun?'' Bu sorunun cevabını biliyordum, çünkü bende onun kokusunu o gün almıştım. ''Okulun ilk günü trende üstüme düştü.'' ''Tam abimlik bir sakarlık.'' Bu sefer gerçekten ayağa kalkmıştım, Ginny fazla oluyordu. Durmamı sağlayan şeyse Pansy'e sorulan soruydu. ''Peki abimin seni sevdiğini nereden biliyorsun?'' Ginny'i zeki sanırdım. Nerden bilebilir, tabii ki ben söyledim. ''Hogsmeade  gezisinde söyledi ve..'' dediğinde kalbim yerinden çıkacaktı. Onlara öpüştüğümüzü söylemesini istemiyordum. ''Ve onu öptü.'' diyen Hermione'nin sesiyle ümitlerim yıkılmıştı. Çoktan söylemiş bile. Herm'in söylediklerine çığlık atarak tepki veren Ginny'i Pansy susturmuştu. Bu yine de meraklı Ginny'nin bir soru daha sormasına engel değildi. ''Madem birbirinizi seviyorsunuz, neden çıkmıyorsunuz?'' İşte bu sorunun cevabını bende merak ediyordum. Bu sefer araya giren Hermione oldu. ''Akıl verene bak. Sizde Harry ile birbirinizi seviyorsunuz, neden çıkmıyorsunuz?'' diye sorduğunda küçük çaplı bir kalp krizi geçiriyordum. Ne yani, en yakın arkadaşımla kız kardeşim birbirlerini mi seviyor? Aslında biraz düşününce birbirlerini gördüklerinde verdikleri saçma tepkilerin nedeni şimdi anlaşılıyordu. Sonra aklıma Harry'nin Dean'i duvara fırlatışı geldi. Ginny'i her zaman kollamıştı. Bir abi olarak söyleyeceklerim ne kadar tuhaf olsa da eğer Ginny biriyle çıkacaksa bunun Harry olması benim için daha iyi olurdu. Sonuçta tanıdığım ve güvendiğim biriydi. Düşüncelerimi bölen şeyse merakı kardeşimin sözleriydi. ''Evet seviyorum ama konumuz bu değil. Siz soruma cevap verin.'' dediğinde sessizleşip pür dikkat gelecek cevabı beklemeye başladım.

Hogwarts Aşıkları (Dramione Ransy Hinny Nuna)Where stories live. Discover now