23.Bölüm-Dostluk Balosu-

5.3K 221 519
                                    

Ron'un Ağızından

Bugün çok heyecanlıyım. Bu akşam balo var ve benim de bir planım var. Elime yüzüme bulaştırmaktan korktuğum bir plan. Büyük salondan içeriye sakince girip bizimkilerin yanına geçtim. "Günaydın çocuklar." "Günaydın mı? Öğlen oldu Ronald. Bu saate kadar nasıl uyuyabiliyorsun?" "Uyumuyordum Herm, bir işim vardı onu hallettim." dediğimde merakla bana bakıyordu ama bir şey sormadı. Bende tabağımı doldurmaya başladım. 

Harry'e dönüp "Antrenmanlar ne zaman başlıyor dostum?" diye sorduğumda ofladı. "Her gün soruyorsun ve aynı cevabı alıyorsun dostum. Balodan sonra." dediğinde bende ofladım. Quidditchi özlemiştim. "Ginny nerede?" diye sorduğumda Ginny Harry'nin yanına oturup "Buradayım." demişti. Harry'ye yaklaşıp yanağını öptüğünde kusuyor taklidi yaptım. Üçü de gözlerini devirip bana baktı. "İştahımı kaçırıyorsunuz çocuklar." dediğimde üçü de kahkahalarla gülmeye başladı.

"Siz neye gülüyorsunuz?" Pansy yanıma oturmuş bize bakıyordu. Ginny ona dönüp "Partnerine gülüyoruz." dediğinde bana döndü. Sonra o da gülmeye başladı. "Çok komik görünüyorsun Ron." dedi ve masadan bir peçete alıp yüzümü silmeye baladı. "Her yerin sos olmuş." Harry ona dönüp "Biraz önce 'iştahımı kaçırıyorsunuz' derken de her yerinde sos vardı." dedi ve biraz daha güldü. Bu muhabbetten bıkmıştım artık. Muzipçe sırıtıp karşımdaki çifte döndüm. "Eee, sizin partnerleriniz ne yapıyorlar?" dediğimde ikisi de susmuştu. Bende rahatlıkla yemeğime geri döndüm.

 Bende rahatlıkla yemeğime geri döndüm

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

***

Aynada üstümü son kez düzeltip kendimi baştan aşağıya inceledim. Balo on dakika sonra başlayacaktı. Dördüncü sınıftaki, teyzemin elbisesine benzeyen cüppeyi atıp onun yerine şık bir cüppe aldığım için mutluydum. Ne bütün okulun önünde salak gibi görünmek nede Pansy'nin yanında  ucube gibi görünmek istemiyordum. Saçımı son kez düzeltip odadan çıktım. Büyük salondan çıktıktan sonra adımlarımı zindanlara inen merdivenlere yönelttim. Son basamaktan da inip Slytherin ortak salonunun önünde durdum. 

Şimdi ne yapacaktım? Parolalarını bilmiyordum, etrafta kimsede yoktu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Şimdi ne yapacaktım? Parolalarını bilmiyordum, etrafta kimsede yoktu. Ben belki birilerini görürüm diye etrafıma bakınırken ortak salonun kapısı açıldı ve O çıktı. Yüce Merlin! Yüce Godric! Yüce Salazar! Ne Kleopatra ne Afrodit ne de başka bir kadın şu anda karşımda parıldayan partnerimden güzel değildi. "Se-sen-sen büyüleyicisin Pansy." dediğimde kızarmıştı. Üzerinde ışık saçan küçük taşlar olan açık gri bir elbise vardı, ona uyumlu topuklu ayakkabılar giymişti ve siyah saçlarını dağınık bir şekilde topuz yapmıştı. Üstündeki elbise onu gökyüzünden düşmüş bir yıldız gibi gösteriyordu. "Hayatımda gördüğüm en güzel yıldızsın." dediğimde daha da kızardı. Ona yaklaşıp elini tuttum ve nazikçe öptüm. Sonra kolumu ona uzattım. "Bana eşlik eder misin?" dediğimde koluma girdi. "Zevkle." dedi ve birlikte büyük salona ilerledik.

Hogwarts Aşıkları (Dramione Ransy Hinny Nuna)Where stories live. Discover now