43. Bölüm-Gringotts Büyücü Bankası-

2.2K 121 261
                                    

Harry'nin Ağızından

Kovuk'daki toplantının üzerinden iki hafta geçmişti. Geçen bir haftada hepimiz iyi bir plan arayışına girmiştik. Sonunda Remus'un planını uygulamaya karar verdik. Plan ne kadar basit görünse de uygulaması zordu. Gringotts'a girebilmek için cincüce kılığına girecektir. Ondan sonraki bir haftada sürekli Diagon Yolu'na gittik ve görünmezlik pelerinini kullanarak üç cincüceyi kaçırdık. Grippok, Wecster ve Fottur.

Ben, Ginny ve Draco onların kılığına girecektik. Herm bu göreve dahil olmak istemiyordu. Önceki görevde olanlardan kendini suçladığı için olduğunu biliyordum ama üzerine gitmedim. Ve bugün planı uygulayacağımız gündü.

Kovuk'da güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra hepimiz salona geçtik. Draco annesine sarılıp gülümsedi. Bayan Malfoy'da ona gülümseyip "Kendine dikkat et." dedi. Ginny'de ilerleyip Bayan Weasley'e sarıldı. "Bir daha yaralanmamaya çalış Ginerva." dediğinde Ginny oflayıp "Peki anne." demişti.

Böyle anlarda aklıma annem geliyordu. Eminim o da bana böyle sarılıp kendime dikkat etmem için beni tembihlerdi. Yanımdaki Hermione'nin de onlara imrenerek baktığını görünce burukça gülümsedim. En azından onun ailesi hayattadı.

Bir anda etrafımı sıcak kollar sarınca şaşırdım. Gözümün önüne siyah-gri saçlar gelince daha da şaşırdım. Bayan Malfoy bana sarılıyordu. Ani bir istekle bende ona sarıldım. Birbirimizden ayrıldığımızda bana gülümseyerek bakıyordu. "Kendine dikkat et Harry." dediğinde ona içtenlikle gülümsedim. "Teşekkürler Narcissa." dediğimde gülümsemesi genişledi. Ardından da Hermione'ye sarıldı. Onlar sarılırken bende Bayan Weasley ile sarıldım. Sarılma faslı bittiginde elimi Ginny'ye uzattım. Bana gülümseyip uzattığım elimi tuttu ve o da Draco'nun elini tuttu. Herm'de Draco'nun elini. Diğerlerine son kez bakıp Diagon Yolu'na cisimlendik.

Diagon Yolu bomboştu. Bütün dükkanlar kapalı, bazılarının camları kırıkdı. Kapısı kırılmış bir dükkandan içeriye girdiğimizde diğerlerine döndüm. "İksir hanginizde?" dediğimde Herm "Bende." dedi ve çantasını karıştırmaya başladı. Ardından çantadan üç şişe çıkartıp hepimize birer tane verdi. "İçin hadi." dediğinde zorda olsa şişenin tıpasını çıkartıp içindeki iğrenç sıvıyı içtim. Anında etkisini göstermeye başladı. Kulaklarımın uzadığını hissedebiliyordum. Ardından Herm uzamaya başladı. Daha doğrusu ben kısalmaya başladım. Dönüşümüm sonunda tamamlandığında Draco ve Ginny'ye döndüm. Biri Wecster diğeri Fottur olmuştu. Bu durumda ben Grippok oluyordum. Herm çantadan cincücelerden aldığı kıyafetleri çıkartıp bize verdi. Hızlı bir şekilde üzerimizi değiştirdiğimizde bize sırıtarak bakıyordu.

"Çok komik görünüyorsunuz çocuklar." dediğinde üçümüz de ona kaşlarımızı çatarak bakıyorduk. Draco "Komik değilim!" diye çıkışınca daha çok güldü. Ardından ciddileşip bize döndü. "Her neyse planı unutmayın. Bankada fazla göze batmamaya çalışın. Draco ve Harry hortkuluğu ararken Ginny sende etrafı gözetle." dediğinde Fottur Ginny onu başıyla onayladı. Herm'de konuşmaya devam etti. "İkiniz elinizi çabuk tutun. Güvenlik çok sıkı. Hortkuluğu bulduğunuz da hemen buraya dönün. Ben görünmezlik pelerininin altında sizi bekliyor olacağım." dediğinde Wecster Draco ve ben onu onayladık. Herm yerdeki pelerini üzerine geçirip gözden kaybolduğunda hepimiz derin bir nefes alıp dükkandan çıktık.

Diagon Yolu'nun harabe sokaklarında ilerleyip tek açık olan binaya ilerledik. Gringotts Büyücü Bankası. Yavaş adımlarla yüksek kapıdan içeriye girdiğimizde ilk gördüğüm şey etrafın ölüm yiyen kaynıyor olduğuydu. Solumdaki Ginny "Kasalara nereden gidiliyor?" diye sorduğunda aklıma buraya ilk gelişim geldi. Hagrid ile birlikte benim kasama gitmiştik. "Koridorun sonunda sağdaki merdivenlerden ineceğiz." dediğimde "Tamam. Siz gidin, ben bir sorun olursa size patronus gönderirim." dediğinde bir anda durup ona döndüm. "Dikkatli ol." dediğimde gülümseyip "Tamam anne." dedi ve başka yöne ilerlemeye başladı. Draco "Hadi Harry, acele etmeliyiz." dediğinde bakışlarımı Ginny'den çekip ona döndüm. "Hadi yapalım şunu." dediğimde gülümseyip ilerlemeye başladı.

Hogwarts Aşıkları (Dramione Ransy Hinny Nuna)Where stories live. Discover now