28.Bölüm-Yaz Tatili-

4.2K 173 350
                                    

Hermione'nin Ağızından

Üç ay. Astoria'nın yakalanmasının üzerinden tam üç ay geçmişti ve bu üç ay boyunca kendimi çok iyi hissetmiştim. Şimdiki sorunlarım ise zihnefend derslerim ve sınavlardı. Bu üç ay boyunca haftada dört gün zihnefend dersleri almıştım ve bu dersler artık beynimi  acıtıyordu. Birde üzerine sınavlar eklenince kafamdan dumanlar çıktığını hissedebiliyordum. Neyse ki son zihnefend dersimi dün almıştım ve Profesör artık zihnimi göremiyordu. Bu yılın son sınavından da biraz önce çıkmıştım. Yani şu anda her şey yolundaydı. Gryffindor masasında oturmuş bu düşüncelerin getirdiği mutlulukla sırıtırken Harry'nin kolumu dürtmesiyle kendime geldim. "Herm, iyi misin?" "Evet, neden sordun?" "Tabağındaki tavuk kanatlarına bakıp sırıttığın için." dediğinde gerçekten de tabağıma bakıp sırıttığımı fark ettim. "Dalmışım." dediğimde Ginny araya girdi. "Hangi konuya daldığın hakkında bir fikrim var ama..." dediğinde tabağımdan bir tavuk alıp ona fırlattım. "Kes sesini Ginny!" dediğimde bizimkiler gülmeye başladı. Gülüşmemizi bölense Dumbledore'un sesi oldu.

"Hepinize iyi akşamlar. Bir senenin daha sonuna geldik. Mezun olan öğrencileri tebrik ediyorum." dediğinde herkes alkışlamaya başladı. Alkış sesler durulunca Dumbledore konuşmasına devam etti. "Diğer öğrencileri de bu ilerlemelerini seneye de devam ettirmeleri için şans diliyorum." dediğinde yine bir alkış fırtınası koptu. Dumbledore elini havada sallayıp sessizliği sağladı. "Gelelim bu seneki bina puanlarına. Dördüncü sırada 375 puanla Rawenclav var." dediğinde Rawenclav masasından üzgün bir kaç alkışlama geldi. "Üçüncü sırada 425 puanla Gryffindor var." dediğinde alkışlamaya başladım ama üzgündüm. Bu okula başladığımızdan zamandan beri aldığımız en kötü  puandı. Maskeli kız sağ olsun derslere pek katılamadığım ve puan kazanamadığım için kendimi suçlamadan edemedim. "İkinci  sırada 485 puanla Slytherin var." dediğinde Slytherin'lerden birkaç buruk alkış duyuldu. İkinci olmayı pek sevmiyorlardı. "Ve son olarak bu senenin bina kupasını  545 puanla Hufflepuf kazandı!"  dediğinde Hufflepuf masası ayaklanıp sevinç nidaları atmaya başlamışlardı. Öğretmenler masasına baktığımda Profesör Sprout'un da ayağa kalkıp öğrencilerinin sevincine eşlik ettiğini gördüm.  

Hufflepuf'ların alkış ve sevinç nidaları bitince Dumbledore devam etti

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hufflepuf'ların alkış ve sevinç nidaları bitince Dumbledore devam etti. "Bütün Hufflepuf öğrencilerini tebrik ederim. Sırada quidditch kupası var. Bu seneki quidditch kupasının sahibi Slytherin binası!" dediğinde Slytherin'ler masalarından fırlayıp birbirlerine sarılmaya ve ıslık çalmaya başlamışlardı. Draco ilk önce Pansy'e sarılıp sonra Zabini'ye sarıldı ve bana döndü. Ağzımı oynatarak 'Tebrikler.' dediğimde gülümsedi. Bizimkilere döndüğümde üzgün üç yüzle karşılaştım. "Seneye biz kazanırız çocuklar." dediğimde burukça gülümsediler. Slytherin'ler sustuğunda Dumbledore devam etti. "Slytherin öğrencilerini tebrik ederim. Şimdiden hepinize iyi tatiller!" dediğinde yine herkes alkışlamaya başladı.

Alkışlar kesildiğinde Slytherin masasına dönüp Draco'ya baktım ve kapıyı gösterdim. Beni başıyla onaylayınca bizimkilere döndüm. "Ben odaya çıkıyorum. Sizde gelin, laflarız." dediğimde hemen onayladılar. Bende masadan kalkıp kapıya ilerledim. Büyük salondan çıkıp koridorun sonuna geldiğimde Draco'yu gördüm. Yanına gidip "Tebrikler." dediğimde sırıttı. "Teşekkürler Hermione." dedi ve birlikte güney kanadına ilerledik. Şövalyeye "Kahve." dedim ve içeri girip kendimi kırmızı koltuğa bıraktım. Draco'da yanıma gelip kolunu boynuma sardı. Ona dönüp "Bizimkileri çağırdım." dediğimde gülümseyip "İyi yapmışsın." dedi. 

Hogwarts Aşıkları (Dramione Ransy Hinny Nuna)Where stories live. Discover now