15.Bölüm-İtiraf-

5.3K 250 354
                                    

Hermione'nin Ağızından

Dizlerimde öylece yatıyordu. Çok kan akmıştı. Heryer kandı. Sonra ayağa kalktım ve asamı ona doğrlutup ''Wingardium Leviosa.'' dedim ve onu ormandan çıkardım. Şatoya girer girmez hemen sağlık kanadına ilerlemeye başladım. Revire girdiğimde onu bir yatağa yatırıp Madam Pomfrey'in odasına koşmaya başladım. Bir yandan kapıya vurup bir yandan bağırıyordum. ''Yardım edin! Yardım edin!'' Madam Pomfrey gecelikleriyle çıkıp büyümüş gözlerle bana bakıyordu. ''Ne oldu Bayan Granger?'' ''Draco yaralandı, yardım edin.'' dedim ve kolundan tutup çekiştirmeye başladım. Draco'nun yatağına geldiğimizde onu bıraktım. Madam hemen ona yaklaşıp incelemeye başladı. ''Ona ne oldu Bayan Granger?'' ''Bi-biz devriye ge-geziyorduk. O-ormanda a-at adamlar o-ona sa-saldırdılar.'' ''Tamam, sakin olun Bayan Granger. Onu hemen iyileştireceğim. Siz şimdi gidip müdüre haber verin.  Parola 'erik hoşafı'.'' dedi ve yatağın perdelerini çekti.

Dediğini yapıp revirden çıktım ve boş koridorlarda ilerlemeye başladım. Kartal heykelinin önüne gelince ''Erik hoşafı.'' dedim ve dönen merdivenleri çıkmaya başladım. Büyük kapının önüne gelince tokmağı alıp kapıya vurmaya başladım. Profesörün ''Girin.'' dediğini duyunca hemen kapıyı açıp içeriye girdim. ''İyi misiniz Bayan Granger?'' ''Ben iyiyim ama Draco değil. At adamlar ona saldırdı. Şu anda revirde, Madam Pomfrey size haber vermemi istedi.'' dediğimde öylece bana bakıyordu. Hiç şaşırmış ya da paniklemiş görünmüyordu. Bana bakıp ''Siz Bay Malfoy'un yanında kalın. Benim ailesine haber vermem gerekiyor.'' dedi ve kapıyı gösterdi. İkiletmeden kapıdan çıkıp merdivenleri indim ve tekrar koşmaya başladım.

Revire girdiğimde Draco sargılar içinde yatıyordu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Revire girdiğimde Draco sargılar içinde yatıyordu. Madam Pomfrey ise ona bir şey içiriyordu. ''O nasıl? İyileşecek değil mi?'' ''Ağır yaralanmış ama iyileşecek. Ağrısını dindirmek için bir iksir içirdim. Bu iksiri alın ve uyanmaya başladığı her sefer içirin.'' dedi ve elime kırmızı bir şişe verdi. Onu başımla onaylayıp Draco'nun yanında ki sandalyeye oturduğumda çoktan gitmişti. Tekrar Draco'ya döndüğümde yüzünün sol tarafının kan olduğunu gördüm. Sandalyeden kalkıp karşıdaki masaya ilerledim. Boş bir kase ve temiz bir bez alıp geri döndüm. Asamı elime alıp kaseye doğrulttum. ''Aquamenti.'' Bezi suya sokup sıktım ve Draco'ya yaklaşıp anlını temizlemeye başladım. Ben anlını temizlerken o acıdan inliyordu. Dayanamayıp ağlamaya başladım. Hepsi benim yüzümdendi. Onu benimle gelmeye ikna etmemeliydim. Hatta teklif bile etmemeliydim.

''A-ağlama.'' Bir anda elimi tuttu. ''A-ağlama He-Hermione.'' dediğinde daha çok ağlamaya başlamıştım. ''Şhhhh. Kendini yormamalısın.'' dedim ve kırmızı şişenin tıpasını çıkarıp dudaklarına götürdüm. Bana dönüp gülümsedi. ''Senin suçun değil. Ağlama.'' dedi ve şişedeki sıvıyı içti. Bende destek verircesine elini sıktım. Gece boyunca süreklü uyanıp durdu. Her seferinde benim suçum olmadığını söylüyordu. Bense onun elini tutup iksirini içirmeye devam  ettim.

******

''Draco'nun yanından uzaklaş!'' Gözlerimi açıp etrafıma bakınca, karşımda bana öfkeyle bakan Bay Malfoy'u gördüm.  Odayı dolduran ışıktan sabah olduğunu anlamıştım. Gece Draco ile ilgilendiğim için uyuya kalmışım. Sonra Profesör Dumbledore'u gördüm. ''Sakin olun Bay Malfoy.'' ''O bulanık Draco'nun yanından uzaklaşınca sakin olacağım.'' ''Öğrencimle düzgün bir üslup ile konuşun lütfen. Ayrıca Bayan Granger oğlunuzu kurtaran kişi oluyor.'' dediğinde susmuştu. İlk önce Draco'ya sonra profesöre dönüp gülümsedim. '' Sorun değil profesör, ben gitsem iyi olur.'' dedim yanlarından geçip kapıya ilerledim. Koridora çıktığımda ''Bekleyin lütfen.'' diyen Bayan Malfoy'un sesiyle durdum. Arkamı döndüğümde çoktan gelmişti. ''Evet?'' ''Ben size teşekkür etmek istedim Bayan Granger. Lucius'un davranışı içinde özür dilerim.'' dediğinde şaşırmıştım. Bayan Malfoy kardeşi ve kocasının aksine çok kibar ve asildi. ''Önemli değil Bayan Malfoy Draco'da beni kurtarmıştı. Bay Malfoy için ise özür dilemenize gerek yok.'' dediğimde gülümsüyordu. Bende gülüşüne karşılık verdim ve yürümeye devam ettim.

Hogwarts Aşıkları (Dramione Ransy Hinny Nuna)Where stories live. Discover now