11.Bölüm-Cadılar Bayramı Balosu-

5.5K 267 469
                                    

Hermione'nin Ağızından

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hermione'nin Ağızından

Uyandığımda çok heyecanlıydım. Sonuçta ilk defa balo düzenliyordum. Hemen yataktan kalkıp elimi yüzümü yıkadım ve banyo yapmak için aşağıya indim. Draco yeşil koltukta oturmuş elindeki gelecek postasını okuyordu. ''Günaydın.'' dediğimde beni yeni fark etmişti. ''Günaydın.'' dedi ve gazetesine geri döndü. Banyoya ilerleyip tam kapısını açacağım sırada aklıma o gün geldi. Salona dönüp ''Draco.'' dediğimde ''Evet?'' demişti. Merakla yüzüme bakıyordu. ''Şey-ııı-ben-ben-ııı.'' ''Geveleme sene Herm-Granger.'' ''Şey-ben banyoya giricem ama korkuyorum. Arada kapımı tıklatıp iyi olup olmadığımı kontrol eder misin?'' dediğimde çok şaşırmış görünüyordu. ''Ne-neden bunu benden istiyorsun?'' İlk defa kekelediğini duyuyordum. Ama ona çaktırmadım. ''Çünkü sana güveniyorum.'' dedim ve konuşmasına fırsat vermeden banyoya girdim.

Üstümü çıkarıp dikkatlice suya girdim. Kafamı köpükledim ve durulamaya başladım. Tam o sırada Draco'nun sesini duydum. ''İyi misin Granger?'' Bütün yüzüm köpük içinde olduğu için cevap verememiştim. ''Granger?'' dediğinde hızla yüzümü durulamaya başladım. ''İçeriye geliyorum.'' dediğinde ise yüzümde ki sabunlardan kurtulmuştum. ''İyiyim, iyiyim. Gelmene gerek yok.'' dedim ve rahat bir nefes verdim. ''Tamam.'' dediğinde uzaklaşan ayak seslerini duyabiliyordum. Banyoda işimi bitirip çıktığımda yine yeşil koltukta oturduğunu gördüm. Beni fark etti ve gülümseyerek ''İyi misin?'' diye sordu. ''İyiyim. Teşekkürler.'' dedim ve yanından geçip portre deliğine ilerlemeye başladım. O da hemen arkamdan çıkıp yanıma geldi. ''Bu akşam balo var. Salonu ne zaman hazırlamaya başlayacağız?'' Ona dönüp gülümsedim ve sorusunu yanıtladım. ''Hemen kahvaltıdan sonra Draco.'' Konuşarak ilerlerken çoktan büyük salonun girişine gelmiştik. ''Görüşürüz.'' dediğimde ''Görüşürüz.'' dedi ve ikimizde masalarımıza ilerlemeye başladık.

Masada Harry'nin yanına oturup ''Günaydın çocuklar.'' dediğimde ikisi de aynı anda ''Günaydın Herm.'' demişti. Bir yandan tabağımı doldururken bir yandan da konuşuyordum. ''Eee, baloya kimle gidiyorsunuz?'' diye sorduğumda ikisinin de yüzü düşmüştü. Ron ''Lavender ile.'' dediğinde yüzümü buruşturmuştum. O kızı hiç sevmiyorum. Harry ''Bende Cho ile.'' dediğnde bu sefer üzülmüştüm. Ginny'nin sevgilisi ile gideceğini bildiğinden tek gitmemek için Cho'ya teklif ettiğini biliyordum. Harry bana dönüp ''Peki ya sen? Sana kim teklif etti?'' ''Hiç kimse.'' dediğimde ikisi de 'offf' demişti. ''Bilseydik biz teklif ederdik Herm. Senin kavalyen var sanıyorduk.'' ''Önemli değil çocuklar, ben başkanım, tek de katılabilirim.'' dediğim sırada biri omzumu dürtmüştü. Arkamı döndüğümde bana sırıtarak bakan McLaggen ile karşılaştım.

''Merhaba Hermione.''  dediğinde nezaketen ''Merhaba.'' demiştim. ''İki dakika benimle gelir misin?'' Sesimdeki şaşırmış tonu engelleyemeden ''Neden?'' diye sormuştum. ''Bir şey soracaktım.'' dediğinde meraklanmıştım. ''Tamam.'' dedim ve masadan kalkıp birlikte büyük salonun kapısına ilerledik. O durduğunda bende durdum. ''Balo için bir kavalyen var mı?'' diye sorduğunda şaşırmıştım. ''Hayır yok.'' dediğimde sırıtıyordu. ''Kavalyen ben olabilir miyim?'' Şimdi daha çok şaşırmıştım. Biraz düşündüm. Ben başkanım ve tek gitme hakkım var. Öte yandan bir başkanın tek gitmesi biraz tuhaf olurdu doğrusu. Ona dönüp ''Tamam.'' dediğimde bana sarılıp etrafında döndürmeye başlamıştı. Herkes bize bakıyordu. ''İndir beni Cormac.'' dediğimde hemen indirdi. ''Teşekkürler Hermione, baloda görüşürüz.'' dedi ve uzaklaştı. Tam Harry ve Ron'un yanına dönmek için büyük salona girerken karşıdan Pansy'nin bana doğru geldiğini fark ettim. Mesajı almıştım.

Hogwarts Aşıkları (Dramione Ransy Hinny Nuna)Where stories live. Discover now