7.Bölüm: İftira...

2K 128 36
                                    


İnanç, seçmeleri yaptıkları otele gelmişti. Amacı elbette ki kamera kayıtlarına bakmaktı. Zira Evren ile konuştuktan sonra bütün imkanlarını kullanarak o gün şüpheli gördüğü kişileri araştırmıştı günlerce.

"Kız benimle ilgili bilgileri Sevda ile Esin diye birilerinden bekliyordu. Bu yüzden odada beni görünce de şaşırdı. Nasıl bir planı vardı bilemiyorum ama amacından şaşırttığım kesin."

Sözler aklında dönüp dururken ekranda gördüğü görüntüyle duraksayıp lobinin kamera kayıtlarını geri sarıp tekrar baktı genç adam. O an çarpıştığı kızı görmüştü çünkü.

"Dur, dur, dur!" dedi İnanç heyecanla. "İşte bak bu kız!"

Otelin müdürü Hale Hanım "Bu kız şüpheli olan mı efendim?" diye sordu.

"Şüpheli değil ama onu tanıyan biri," dedi İnanç. "En azından ben öyle olduğunu düşünüyorum." Kadına bakıp "Mete isimli çalışanınız bugün burada mı?" diye sordu.

Hale Hanım onaylarcasına başını salladı. "Evet İnanç Bey. Kızın onunla bir ilgisi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Eğer öyleyse hemen hakkında kınama cezası çıkarabiliriz."

"Hayır, hayır. Kimseyi boş yere suçlayamayız. Ben kendisi ile görüşmek istiyorum. Tabii mümkünse yalnız."

Hale Hanım onaylayıp Mete'yi çağırmaya gitti. Mete biraz telaşlansa da soğukkanlılığını korumaya çalışarak odanın önüne geldi. Kapıyı tıklatıp içeriye, müdürün odasına girdi.

"Beni çağarmışsınız."

"Gel otur Mete. Ben İnanç, Evren Aksel'in menajeri."

"Sizi tanıyorum. Daha önce haberlerde gördüm."

İnanç yandan bir tebessüm ile başını aşağı yukarı salladı. "Seninle kolay anlaşacağız anladığım kadarıyla Mete." dedi. "Tabii şimdi sana soracaklarıma doğru bir şekilde cevap verirsen." Mete'nin tereddütlü ifadesine bakıp yüzüne ciddi bir ifade yerleştirdi. "İşinden olmak istemezsin diye düşünüyorum."

"Doğruları söyleyeceğim, sonuçta yalan söylenecek bir durum yok."

"Güzel öyleyse. İlk soru: Şu ekrandaki kız, adı Esin. O gün kimlerle geldi? Kaç kişilerdi?"

İnanç'ın kolları arasında tutulu kalmış Esin'i ekranda görünce anlık bir kıskançlık duygusu bedenini sarsa da sakin kalmaya çalıştı Mete. "Benim arkadaşım. Kız kardeşi ve ablası ile gelmişti."

"Sadece arkadaşın mı?" dedi İnanç tek kaşı kalkmış bakarak.

"Bunun konu ile ne ilgisi var?" derken sesi sert çıkmıştı Mete'nin.

İnanç ellerini havaya kaldırıp gayet sakin bir tavır takındı. "Tamam kızma sakin!" Üç kızın yan yana olduğu görüntüyü durdurup ona çevirdi ekranı. "Bak, o gün oda karışıklığı meselesi oldu ve bu senin yüzünden olmuş. Bunu anlamamız sürpriz değildi zira tüm deliller seni gösteriyordu. Bu kız ve yanındakiler, biri Sevda diğeri-"

Mete lafını kesip araya girdi. "Anladım, benden onları suçlayıcı bir şekilde konuşmamı istiyorsunuz çünkü Evren Aksel masum olduğunu kanıtlamak istiyor, öyle değil mi?"

YILDIZ TOZU (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now