61.Bölüm: Masal ve Film

957 69 129
                                    

Evren sabaha karşı odasına geldiğinde Hayal uyanıktı. Bugün ilk adımını atmış olan Güneş ise annesinin yanında uyuyordu. Hayal bükülü koluna başını yaslamış kızını izliyordu, Evren odaya girince bakışları ona değdi.

"Niye uyumadın?" diye fısıldadı genç adam.

"Seni bekledim. Güneş'i izlerken de uykum kaçtı. Baksana bizim yerimize de uyuyor gibi görünmüyor mu?" dedi Hayal tatlı bir sesle fısıldayarak. Evren belli belirsiz gülümsedi.

"Çok yorulmuş olmalı, ilk adımını attı bugün."

"Günden güne büyüyor." dedi Hayal içini çekerek. "İlk kelimesini söylediği an daha dün gibi aklımda. Şanslıyım ki anne dedi."

"Aslında baba diyecekti," dedi Evren hafif muzipçe, bir yandan da yatağa girdi yavaş hareketlerle, kızını uyandırmak istemiyordu, "Ama işte Suat o an müdahale edince anne dedi." Tıpkı Hayal gibi bükülü koluna başını yaslayıp kızını izlemeye başladı.

"Abim bir şey yapmadı Evren," diye fısıldadı Hayal de. "Kızım tamamen kendi iradesiyle anne dedi." Gülümsedi genç adam. Bir süre sessizlik oldu aralarında. "O filmi çekmeni istiyorum."

"Bunu konuşmak istemiyorum."

"Ben istiyorum Evren." Elini kızının karnının üzerinde duran genç adamın elinin üstüne koydu. "Aşmamız gereken bir konu bu."

"Hayal, hayatımda ilk kez kendim olarak mutluyum ve bunu dünyayla paylaşmak istemiyorum."

"Tek taraflı bakıyorsun," dedi Hayal, Evren'in kaşları çatıldı. "Her şeyin başlangıcı olan o olay ile ilgi yazılıp çizilen haberlerin en kötülerini engelleyebildin değil mi? Öyle sanıyorsun ama değil. Herkes seni kötü prens olarak biliyor beniyse kötü prensi ağına düşüren gurursuz kız." Evren elini çekmeye çalışırken Hayal tuttu. "Ama öyle değiliz. Bu hikâyeyi yaşayan biziz. Başında da sonunda da neler çektiğimizi ve yaşadığımızı sadece biz biliyoruz. Evren... o olaylar olurken ben hep sessiz kalmak zorunda bırakıldım. Konuştuğumda da abim, Esin ve babam dışında kimse bana inanmadı."

"Hayal lütfen... bunları kızımızın yanında konuşmayalım."

"Asıl burada konuşacağız Evren. Benim senin üzerinde bir etkim olduğu doğru ama genelde sen benim üzerimde hakimiyet kurma özelliğine sahipsin. Kızımız ise senin üzerinde hakimiyet kuruyor, bunu fark ettim." Gülümseyip ona baktı. "Burada konuşma sebebimiz bu."

"Geçmişi değiştirme imkânım olsaydı-"

"Başka bir zamanda, başka bir aşkta mı bana rastlamak isterdin?" dedi Hayal gerçekten mi der gibi: "O zaman tutkun bu kadar güçlü olur muydu ya da aşkın? Sanmıyorum. Ben her şeyiyle kabul ettim o geçmişi Evren, etmesem şu an böyle olmazdık. Kabul edemediğim tek kısım ikimizi de yanlış tanıyorlar. Bizim hikayemiz zaten bir yanlış anlaşılmayla başladı, hatalar ağır bedelleri doğurdu. Yaşadık. Ama bu hikâyeyi doğru şekilde yazmalıyız. Herkes doğruyu bilmeli. Sen kötü prens değilsin ben de seni ağına düşüren gurursuz kız."

"Tek sebep bu mu?" dedi Evren asık bir yüzle. "Hayal onlar ne düşünüyor umurumda bile değil. Ben sen ne düşünüyorsan onunla ilgiliyim. Benim gerçeğimi sen bilsen yeter, senin için de öyle biliyorum."

"Güneş peki? İnanç filmi çekmezsen maddi açıdan çok zarara uğrayacağını söyledi. Bir kızımız var ve onun da geleceğini düşünmeliyiz. Ayrıca," dedikten sonra duraksadı Hayal, Evren'in soru dolu bakışlarına gülümsedi sonra: "Senin artık oyuncu olmanı istemiyorum."

YILDIZ TOZU (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin