45.Bölüm: Yüzleşme

1.4K 100 46
                                    


Bundan bir hafta öncesinde Deniz, henüz Evren ile Hayal’in evliliğini öğrenememişti. Köstebeği Sedef ona sadece ikisinin oldukça yakın olduğunu, Evren’in Hayal’i yanından hiç ayırmadığını anlatmıştı. Sinirinden haftalarca kudurmuştu Deniz, sonra da  Sevda'ya kurduğu tuzağı alelacele hayata geçirmişti. Amacı elbette ki Sevda üzerinden bir tehdit oluşturup Hayal’i kendine çekmekti.

Olmamıştı.

Planı, Akın Sural'ın tedbirsiz davranışları yüzünden sekteye uğramıştı, Ferhat Uluöz ise bu plana bulaşmamıştı. Sonrasında da nasıl olduğunu anlamadığı bir şekilde kimlikleri ifşa olmuştu. O gün de yani tam bir hafta önce de bunu konuşmak için toplanmışlardı.

Deniz içkili bakarken “Ya içeri girersek?” dedi. Elindeki kadehi sertçe masaya vurdu.

Akın gerginlikle yanıtladı onu. “Henüz ellerinde kanıt yok bizi içeri tıkamazlar.”

Kapıdan rahat tavırlarla gelen Ferhat ise ikiliye alaycı bakışlarını fırlattı. “Kendi başınıza iş aldınız, onu da b*k ettiniz.” dedi.

“Vay vay vay kimleri görüyorum. Sesin soluğun yoktu.”

“Öyle oldu Deniz kardeş. Siz küçük oyunlar oynarken ben bilgi topluyordum.”

“Ne buldun?”

“Hoşuna gidecek şeyler değil Deniz,” dedi Ferhat. “Yazık sana. Keşke kızı kaçırma işini ciddiye alsaydın.”

“Ne demek istiyorsun?” dedi Deniz, dişlerini sıkmış öfkeyle bakıyordu karşısındaki adama.

Akın “Sakin ol Deniz.” diyerek araya girdi. Ferhat ise gülümsedi.

“Kız, Evren’in kadını olmuş. Oyun bitti.”

“Benim olmayan Evren’in de olamaz! Buna izin vermem!” diyerek masaya vurdu Deniz.

“Birlikte oldu diye mi? Evlilik yoksa sorun yok ya.” dedi Akın lakayt halini takınarak. Ferhat'ın dudaklarından dökülecekti Deniz'i çığırından çıkaracak kelimeler.

“Evlilermiş. Hem de neredeyse iki ay olacakmış. Kızı kaçırdığı hafta evlenmiş muhakkak.”

Deniz'in kan donduran sessizliği yılların katili Ferhat'ın bile içine korku saldı. Deniz ilk yavaş yavaş sonra hızlı hızlı bir sağa bir sola tur atmaya başladı odada. Anlamsız bir kükremeyle her şeyi dağıtmaya başladı.

“Hayır! Hayır ... Hayır ... Öldürürüm onu ... yaşatmam... İkisini de yaşatmam!” dedi en sonunda hırıltılı soluklar alırken.

Ferhat “Bu deli yine kendi aklı ile hareket edecek, ben artık yokum.” dedi omuz silkip. Çünkü kendi meselesi vardı, kendi meselesinde yolunu almaktaydı. Akın ise kal gelmiş bir şekilde oturuyordu koltukta. Ellerini başına kaldırıp öylece Deniz'i izledi.

Deniz ise “Yaşatmam...” diyerek çıkmıştı oradan ve o andan itibaren kimse ondan haber almamıştı.

Daha sonra ise kafasına koyduğu planı hayata geçirdi Deniz. Defne'nin düğünü mükemmel bir zamanlama oldu onun için. Artık yakalanmak umurunda değildi. Delirmişti. Kılık değiştirdi. Düğün için ayarlanan davulcular arasına o da girdi. Kimse anlamadı. Saatlerce eğlenen, birbirlerine gizli gizli kur yapıp duran Evren ile Hayal’i izledi. O sırada Sevda'nın eve doğru hareketlendiğini görünce çarptı bilerek kıza.

“Dikkat etsene be!” diye sinirle çıkıştı Sevda. Asıl dikkat etmeyen kendisiydi, bilmiyordu.

“Pardon! Şey ... Arka bahçeye ekipman koymuşlar da bahçe nerede acaba?” derken ses tonunu kalın tutmaya zorlamıştı Deniz.

YILDIZ TOZU (TAMAMLANDI)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu