23.Bölüm: Yıldız Tozu

1.4K 113 38
                                    


Hayal gergin bir şekilde Film Stüdyoya girdiğinde Esin henüz olanlardan habersizdi. O, sabah hastaneye gittiğinde Esin de Film Stüdyoya gelmiş çalışıyordu çünkü. Konuşmaya da fırsatları olmamıştı. Hayal etrafına bakındı ama onu göremedi, içi sıkıntı doluyken adımlarını atıp Deniz'e doğru ilerledi. Deniz Hayal'i görünce el sallayıp yerinden kalktı. Hayal de gergin bir şekilde elleriyle oynayarak karşısında durdu.

"Nasılsın canım?" diye sordu Deniz olağan bir tavırla, herkes merakla ikisine bakıyordu. "Halledebildin mi işini?"

"Ben... İyiyim," dedi Hayal de. Gergin bakışlarını etrafında gezdirip yeniden Deniz'e kaldırdı. "Sizinle konuşmam gerekiyor tekrar."

"Sana verdiğim çekte sorun mu çıktı yoksa Hayalcim?" dedi Deniz de. Elini kızın omzuna atmıştı, kız ise irkilip yerinde kıpırdandı. Settekiler ise fısıldaşmaya başladı bile. Haberlerin doğruluğunu tartışıyorlardı aralarında. "Gel ofise geçelim," dedi Deniz. "Meraklı gözler bizi gözetliyor, rahat edemeyiz konuşurken."

Hayal dalgın olduğu için etrafına dikkat edemiyordu, uysal bir tavırla onayladı Deniz'i. Deniz'in ona karşı sergilediği tuhaf davranışların da pek farkında değildi. Ofise geçtiklerinde Deniz elleri belinde tam karşısına dikildi. "Evet Hayalcim, anlat bakalım."

"Verdiğiniz çeki kullanmadım," dedi Hayal ürkek bir duruşla. Yorgundu, mutsuzdu ve bu hareketlerine de yansıyordu.

"Neden peki?"

"Buna gerek kalmadı. Hem zaten teklifinizi de çek yüzden kabul etmiştim. Bu durumda teklifinizi reddedeceğim. Biliyorum kız-" Genç kız daha lafını bitirmeden Deniz hiddetlendi.

"Sen bunu çocuk oyuncağı mı sanıyorsun?"

"Hayır, ben özür dilerim. Aniden verdiğim ve mecburen verdiğim bir karardı. Zaten kabul etmeyecektim. Durumu biliyorsunuz."

"Arkadaş olduğumuzu sanıyordum," dedi Deniz de. "Seninle aramızda bir şeyler olabilir sanıyordum. Teklifimi kabul edince çok mutlu olmuştum Hayal. Bunu bana nasıl yaparsın? Umut veriyorsun sonrada verdiğin umudu benden geri alıyorsun! Bunu kabul edemem!"

"Ne diyorsunuz siz?" dedi kız afallayıp.

"Diyorum ki," derken kollarından tuttu kızı aniden. "Benimle nasıl oynarsın Hayal? Duygularımı nasıl hiçe sayarak beni reddedersin?"

"Neler saçmalıyorsunuz siz?" dedi kız. Korkuyordu karşısında gördüğü adamdan. Oysa sabah onun iyi biri olduğunu düşünmüştü. O kadar candan, o kadar sevecen davranmıştı Deniz ona. Fakat şu anki adam ürkütücüydü.

"Bırak beni!" dedi kız debelenip. Deniz'in iri elleri arasından kurtulmak için zayıf bedeni zorlanıyordu. Deniz ise göz ucuyla üstü cam altı ise duvar olan ofisin camına bakıp tekrar ona döndürdü yüzünü. "Bıraksana!" derken bacağına tekmeler attı ama teğet geçti.

Deniz "Sakin ol Hayal," diyerek  birden kendine çekti kızı. Hayal'in bükük kalan kolları Deniz'in bedeniyle kendi bedeni arasında sıkışmıştı. Dışardan bakanlar ise ikisinin birbirine sarıldığını düşünüyordu. Buna Hayal'den on dakika sonra stüdyoya giren Evren de dahildi. Genç adam yaşadığı öfkeyi yumruk yaptığı ellerini avuç içlerini delercesine sıkarak gösteriyordu. Onların o halini görünce yaşadığı sinir harbiyle arkasını döndü, Esin'e çarptı.

YILDIZ TOZU (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin