46.Bölüm: Karmaşık Huzur...

1.4K 95 69
                                    

Medya: Celine Dion - My heart will go on /piano and violin cover

Emniyette herkesin tek tek ifadesi alınıyordu. Görüşme sırası Suat’ta idi. Levent ile karşılıklı oturuyorlardı. İnanç da gelmiş tam ortalarında oturmuştu.

“Bak Suat,” dedi Levent babacan bir tavırla. Genç adamın, Defne’nin eşi olduğunu öğrenince şaşırmıştı ve pek tabii sevinmişti de. Yakışıklı, boylu poslu, esmer, nazik ama güçlü biriydi Suat. Defne’nin de bir aile kurmasına sevinmişti. Derin bir nefes alıp ana döndün. “Ailenizle husumeti olan biri varsa bunu bilmem gerek. Baban hastanedeyken sen burada birini araştırmasını istemişsin arkadaşından.”

“Evet, geçmişten biriydi. Onun bir alakası olabilir mi bilmiyorum. Ferhat Uluöz ismi ama bu isimle aratınca hayatta olan biri yokmuş.”

“Deniz Saygın da verdiği ifadede en sonunda üçüncü şahsın ismini verdi ve dediği isim Ferhat Uluöz oldu.”

İnanç'ın kaşları çatıldı. “Yani o da mı başından beri bu işin içinde? Gölge Adam  dediğimiz kişi Ferhat Uluöz mü?” diye sordu.

Levent onaylarcasına baktı ona. “Aynen öyle.” Suat'a döndü. “Ölü olarak gözükmesi çok normal çünkü adam seri katil. Usta bir kimlik gizleyici. Yani istese babanı öldürürdü. Öldürmediğine göre sadece ondan ne istenmişse onu yapmış.”

Suat afallamış bakarken “Hayal için mi?” diye mırıldandı. “Hayal ona maddi olarak mecbur kalsın diye babamın hastanelik olmasına sebep oldu Deniz Saygın. Böylece her anlamda onu kendine... İnanamıyorum! P*ç herif!”

İnanç da o an sayarken kendini toparlayıp aldı sözü. “Peki kim bu adam?”

Suat ellerini masaya vurdu, sıkkın bir halde ona döndü. “Sevda'nın öz babası,” dedi. “Zamanında Gözde annem çok şiddet görmüş ondan. Sonra yanından kaçıp ablasına, yani Hayal’in annesi Sema teyzeye sığınmış. O zamanlar Sevda daha küçükmüş. Hayal de daha doğmamış bile. Hayal’in babası aracı olmuş, boşanmalarını sağlamış. Adamdan da bir daha haber alınamamış. Sonra zaten Gözde annem, babamla evlenince de bizim yanımıza geldiler. En son olanı da söyledim, hastaneye çelengi gönderip not yazmıştı.”

“İnanılmaz,” dedi İnanç. “Film gibi resmen.” dedi sonra da. Hayretle bakakaldı. “Akın, Deniz ve Ferhat! Bu üçü nasıl bir araya gelmişler böyle! Aklım almıyor hâlâ.”

“Akın Sural tutuklanırken anlarız.” dedi Levent de, emirlerini verip Akın Sural'ın tutuklanarak getirilmesi için harekete geçti.

***

Evren içeriye girmekle girmemek arasında kararsız kalmıştı hastanenin önünde. İçinde bulunduğu ruh halini bölen kulağına çalınan melodi oldu. Telefonu ısrarla aranıyordu, arayan kişiyi görünce hemen açtı.

“Esin!” dedi telaşla genç adam. “Hayal iyi mi? Ben...”

“Evren... Gel...” dediğinde telefonda titreyen hasret kaldığı ses, Evren’in göz bebekleri tüm yeşillerini kaplarcasına büyüdü.

“Hayal...”

Genç kız uyanmıştı...

Ve genç adam tüm karmaşasından sıyrılıp soluğu koridorda almıştı.

YILDIZ TOZU (TAMAMLANDI)Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon