17.Bölüm: Gerçekler

1.7K 116 48
                                    


Ertesi sabah Esin ve Hayal yine birlikte Film Stüdyoya gelmişti. Deniz, Hayal’in geldiğini görünce gülümseyerek yanlarına yaklaştı.

“Günaydın hanımlar.”

Esin tebessümle karşıladı. “Size de günaydın Deniz Bey.”

“Hayal için gün daha aydınlanmadı galiba?” dedi Deniz dalgın duran kıza bakarak. Kız koyu kahve gözlerini ona kaldırıp içine çöken soğuklukla konuştu.

“Günaydın Deniz Bey.”

“Sonunda bir günaydın alabildik,” dedi Deniz, kız ise ona bakmadı. Deniz bu kez Esin’e döndü yüzünü. “Bugün çok önemli bir sahne çekeceğiz ve kostümler bunun için oldukça önemli. Yalnız olacaksın, bilgin olsun.”

“Çok mu hasta?” diye sordu Esin diğer yardımcı için. Deniz başını salladı onaylayarak. “O zaman ben hemen işimin başına geçiyorum Deniz Bey,” dedi kız da. “Kolay gelsin size de.” Hayal’in kulağına eğilip sessizce “Sen yine de dikkatli ol,” diye fısıldadı. “Beni anladın değil mi?”

Hayal onayladı fakat bu gizli konuşmayı çaktırmamak için yüzüne gülümseme yerleştirdi, Esin bundan memnuniyet duyduğunu belirterek göz kırpıp gidince Deniz Hayal ile aralarında bulunan mesafeyi kapattı hemen.

“Ben de işimin başına geçeyim, müsaadenizle.” dedi Hayal ama Deniz bileğini tutup durdurdu onu. Kızın kaşları çatılmıştı. Deniz elini çekti bu yüzden.

“Dün erken çıkmışsın, şaşırdım.” dedi Deniz bedenini ona çevirip. “Bir sorun yok değil mi?”

“Çalışma saatim öyleydi Deniz Bey.” diye yanıt verdi Hayal. “Oya Hanım’ın çekimi bitmişti zaten.”

Deniz tek kaşını kaldırıp alaycı “Bey mi?” dedi gülerek. “Yapma bunu, ben seninle arkadaş olmaya çalışıyorum sense aramıza mesafe koymaya çalışıyorsun. Bunu sevmedim.”

“Ben mevkiinizden dolayı öyle söylemiştim.” dedi Hayal ifadesiz bir tavırla. “Doğru olan bu sonuçta.”

“Ya sen çok komik birisin,” derken kahkaha attı Deniz ise. “Neredeydin bu güne kadar. Patron ile çalışan arkadaş olabilir hanımefendi. Senin gibi güzel bir çalışan ile her patron arkadaş olmayı ister bir de.”

Hayal zoraki bir tebessüm ederken yanında beliren Evren’i o an fark etmemişti. Deniz’in ise onu görünce gülüşü yüzünde donup kaldı. Evren bilerek Hayal’in tam yanında durup elleri cebinde ciddiyetle konuşmaya başladığında kız afalladı.

“Hayal, üstlerine saygılı bir çalışan Deniz. Onu başkaları ile karıştırma derim.”

Deniz ona meydan okuyan genç yıldıza bakarken ifadesi de değişmişti. Biraz geriye çekilip Hayal ile arasındaki mesafeyi açtı bu yüzden mecburen. Hayal ise şaşkın bakışlarını onu öven Evren’e kaldırmıştı. Genç adam ona göz kırpınca kız mümkünmüş gibi daha da şaşırdı. Ondan uzak kalmak istediğini daha dün yüzüne haykırdığı adamın şu an dibinde duruyor olması aklını karıştırmıştı. Evren’in ne yapmaya çalıştığını anlayamıyordu.

Deniz bozulduğunu belli etmek istemeyerek gülümsedi. “Sessizce gelmek senin adetin değildir aslında Evren. Kusura bakma, şaşırdım. Biz de-” dedi ama yarım kaldı cümlesi.

YILDIZ TOZU (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now