Kalbimin Bahar'ı| 15

1.8K 125 345
                                    

Bahar'ın ağzından,

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bahar'ın ağzından,

Yavuz'un itirafı karşısında ne diyeceğimi, düşüneceğimi bilememiştim. Ailesi onun duygularını biliyordu. Yavuz kahroldukça kim bilir bana ne kadar kızmışlardı. Ancak bunu bana hiç yansıtmamış, kendi evlatları gibi değer vermişlerdi.

Bize geldiklerinde Feyzullah'ın ağzından kaçırdığı sözcüğü anımsadım. O gün bana neredeyse yenge diyecekken son anda kurtarmıştı durumu. Hamit amcanın Yavuzla sözsüz bakışmaları bundandı. 

"Bir şey söylemeyecek misin?" diye tereddütle bana bakan Yavuz'a baktım. "Ne diyeyim ki, çok şaşkınım." diye cevap verdim.

"Benim halimden anlamışlar annem ve babam, inkar etmedim. Çoğu zaman bizi bir araya getirme çabaları bundandı." diye kendini açıkladığında gülümsedim. 

"Sorun değil, ne de olsa istedikleri gerçekleşti değil mi?" dediğimde Yavuz başını salladı. Avuçlarında tuttuğu elimi dudaklarına götürerek öptü. "İyi ki gerçekleşti."

Yavuz arabayı çalıştırdıktan sonra yola devam ettik. Kısa süre sonra ilk önce Yavuz'un yaşadığı eve gelmiştik. Yavuz arabayı park ettikten sonra indi. Bende onun peşinden indim. El ele tutuşmadan kapıya doğru ilerledik.

Kapıyı çaldığımızda evin hizmetlisi kapıyı açtı. Yavuz sessiz olması için onu uyarırken birlikte eve girdik. Gülümser teyzelerin salonda olduklarını öğrenince adımlarımızı oraya doğru ilerlettik.

"Yavuz mesaj atmadı daha, gitmiş midir?" diye kısık sesle konuşan Gülümser teyzenin sesini işittik birlikte.

Yavuzla birlikte salona girdiğimizde Yavuz konuştu. "Oğlun yuvasından gidemedi annecim."

Yavuz'un sesinin salonda yankılanmasıyla herkesin bakışı bize doğru döndü. Gülümser teyze Yavuz'u gördüğü an dolu gözlerindeki yaşları boşaltmaya başladı.

"Oğlum, hoş geldin annecim." diye Yavuz'a sarılırken Feyzullah bana doğru geldi. "Bahar abla sende hoş geldin, nasıl ikna ettin bu inatçıyı."

Feyzullah'a gülerek sarıldım. "O da benim sırrım olsun." dediğimde Feyzullah güldü. Ama bir şeyler anlamış gibiydi birlikte gelmemizden.

Yavuz babasıyla sarılırken Gülümser teyzeyle sarıldık. Ardından Hamit amcayla da selamlaştıktan sonra herkes yerine tekrar oturdu. Ayakta sadece biz kalmıştık.

"Oğlum otursanıza." diye kanepeyi işaret eden Hamit amcaya doğru Yavuz cevap verdi. "Oturacağız baba ama önce size bir şey söylemek istiyoruz."

Yavuz'un söylediğiyle birlikte herkesin arasında sözsüz bir bakışma gerçekleşti. Yavuz elini elime uzatarak avuçlarının arasına aldı. Ardından neşeli bir sesle konuştu. "Biz Baharla bir ilişkiye başladık."

Kalbimin Bahar'ı|Yavbah💫Where stories live. Discover now