hoofdstuk 17

2.7K 143 1
                                    

POV Morgan

Ik keek naar Madison. Ze keek boos voor zich uit en ik wist niet waarom. Ze zei niks, zelfs niet tegen Jason of Noah. Ze zat soms nog te smoezen met Alana over iets wat ik absoluut niet te weten mocht komen want iederen keer als ik vanuit mijn plaats naar voren liep, waar zij zaten, waren ze stil en gingen ze weer normaal in hun stoel zitten.

Cody was muziek aan het luisteren en was iets langs aan het typen op zijn telefoon. Ik besteede er geen aandacht aan want ik was nog steeds bezig met het kijken naar Alana en Madison. De reis werd zo wel lang. Toen ik op een gegeven moment echt de moed op gaf omdat ik er niet tussen kwam ging ik maar slapen.

Had ik eigenlijk al verteld dat Liz, vroeger al Madison's beste vriendin was, maar toen Xander bij ons kwam wonen ging Madison zich anders gedragen. Ze dronk veel, op een leeftijd van 14 jaar al! Ze had wel eens verteld dat ze een heel verkeerd vriendje had en dat ze blij was dat hij haar nu eindelijk met rust liet want die had haar nog een tijd gestalkt. In Madison's periode, werden zij en Alana steeds closer, op dat moment vond Alan het nog stoer. Gelukkig kwam er op tijd een beetje verstand in want nu zijn ze van die jongens af en drinken ze minder.

Ik had nooit het hele verhaal gehoord maar dat hoefde ik ook niet. Alana en ik hadden nu een betere band dan voorheen want eerst trok ze meer met Madison op omdat die natuurlijk stoeder, en avontuurlijker is dan ik.

Ik schrok uit mijn gedachten door een stuwardess die aangaf dat de riemen vast moesten omdat we klaar waren om te landen. Ik keek naar buiten en zag New York al liggen. Ik keek naar de zee die dichtbij lag. Hier was niet, net zoals in Miami, veel zandstrand en mensen allemaal hele dag in zwemkleding. Hier liepen de mensen rond als muzikant of als rijke zakenlui. Alles door elkaar was er in New York.

Ik zag in de verte Manhattan, waar ik morgen moest gaan optreden. Ik was best nerveus en hoe meer ik er aan dacht hoe erger het werd. Ik was bang dat er iets ernstigs zou gebeuren maar ik wist het niet zeker. Maar ik moest gewoon normaal doen want iedere beweging kwam op de televisie en op de schermen door heet fifth avenue heen. 

Madison stond al bij de uitgang met Noah, en zo hard als ze hem net zat te negeren, had ze nu heel veel aandacht voor hem. Ze stonden tegen elkaar geplakt tegen de muur aan. Jason en Alana moesten lachen en mijn moeder stond met Nana en Xander te kletsen nog bij de stoelen. Cody sloeg zijn arm van achter om me heen en legde zijn hoofd op mijn schouder.

POV  Madison

Ik stond tegen Noah aan en zoende hem lief. Alana en Jason waren in een of ander dom gesprek waardoor ze in een deuk lagen de hele tijd. Toen ik Cody zijn arm vanachter om Morgan zag doen, die naar ons keek, zette ik een stap naar achter. Hij legde zijn hoofd op Morgan's schouder. Ze drukte een kus op zijn wang met gesloten ogen. Ondertussen waren zijn ogen naar ons gericht, vooral naar mij.

Hij keek me uitdagend aan. Ik begon weer te trillen van woede. Cody heeft me gewoon gebruikt als een bezigheidje en toen hij verder wilde dan dat ik wilde heeft het me veel moeite en kracht gekost om van hem af te komen. Ik dacht geen seconde na. Ik draaide me om. Ik hoefde zijn hoofd even niet te zien. 

*de volgende dag*

Ik liep naar de menigte die zich bij de gedenkplaats hadden verzameld. Ik en Noah liepen hand in hand. Alana en Morgan waren zich achter voor aan het bereiden voor Morgan's optreden. Mijn moeder en oma liepen iets verderop, iets te bespreken. Jason en Xander gingen even de stad in. Ik stond stil en wachtte tot iedereen een plek had genomen. Ik zat naast Noah en ging tegen hem aanliggen. Hij legde zijn arm om me heen en zo zaten we een tijdje.

Een halfuur voordat het zover was stond ik op. "Ik ga Morgan even succes wensen." Toen ik wegliep ging Cody op mijn plek zitten. Aan Noah's gezicht was hij er niet blij mee. Noah en Jason hadden gelukkig niet zo'n goed gevoel over Cody en wilden er uit de buurt blijven, dat betekende voor mij dus ook niet te veel Cody gelukkig.

Ik liep naar achter en kwam een gestreste Alana tegen. "Heb je Morgan gezien?" Ik keek om me heen en zag dat een band aan het klaar maken was, zelfs de president en zijn familie was er. Ik schudde mijn hoofd. Alana trok me naar een kleedhokje. "Jij moet het dan maar doen" Ze duwde me een korte jurk in mijn handen. Ik trok hem aan en gaf mijn normale kleren aan Alana.

Iedereen moest plaats nemen op een stoeltje. Iedereen moest wachten en toen de president op het podium kwam en echt maar een paar stoelen van mij af zat, kwam iemand van de organisatie. Eerst werd een lange speech gehouden. Toen werden alle namen opgenoemd en dat duurde toch lang...

Toen was er een minuut van stilte. Ondertussen ging ik vast klaar staan bij de microfoon. Toen de muziek begon ging ik langzaam zingen.

daddy didn't come home last night, and he won't be back next year.

There is a empty place at our table now, and our eyes are wet with tears.How could i've known what would happen that day?

when our nation's freedom was tried

A hateful act brought our buildings down and innocent people died.

oh Lord, I miss my daddy, keep him safe for me

hold him in your arm's tonight, and mama will hold me

when he waved goodbye, i never thought that 's that last of him I seeAnd when he drove away to work that night, my dad was leaving me

oh Lord, I miss my daddy, keep him safe for me

hold him in your arm's tonight, and mama will hold me

Later on he called my mother, and said his last goodbye

He told her that he loved her, and she began to cry

De uithaal ging goed. Ik keek naar mijn moeder die met tranen in haar ogen stond te kijken naar mij. Toen keek ik naar Noah die bezig was op zijn telefoon en nerveus om zich heen keek. Die was natuurlijk naar mij opzoek... Het laaste stuk moest ik alleen nu nog zingen.

Though some say daddy's gone

I know he's right here

Watching over all of us

And we've no need to fear.

oh Lord, I miss my daddy, keep him safe for me

hold him in your arm's tonight, and mama will hold me

oh Lord, I miss my daddy, keep him safe for me

hold him in your arm's tonight, and mama will hold me

hold him in your arm's tonight, and mama will hold me...

Het publiek veegde zijn tranen weg. Iedereen was voor een moment stil. Ik liep naar mijn plek en zag de president naar me knikken dat ik het goed had gedaan. Toen deed hij nog een speech en was de herdenking afgelopen. Ik liep het podium af en wou naar Noah lopen maar Alana herinnerde me er even aan dat ik Morgan was.

Ik keek naar Cody die vrolijk op me af kwam gelopen. Hij wou me een kus geven maar ik draaide mijn hoofd weg, wat voor een aantal verwarde blikken zorgde. Ik pakte een flesje water uit Alana's tas. "Ik heb je spullen in het hotel gedumpt" Fluisterde ze zacht. Ik knikte en keek zo lief mogelijk. Ik keek rond maar nergens was Morgan te zien. Ik voeld Cody zijn arm om me heen leggen. "Gaat het wel schat?" Ik knikte en deed alsof ik Morgan was.

POV Jason

Ik en Noah zaten op de hotelkamer nadat we roomservice hadden gebeld. Ik keek naar de klok. Half negen al en Madison was nog nergens te bekennen. Ik had haar nergens gezien. Morgan die was met Cody uiteten gegaan ook al wilde ze ook liever roomservice. Ze was moe en wilde het liefst met rust gelaten worden. Alana was met Xander en Nana en Michelle uiteten;.

Ik keek naar Noah die bijna niks at. Hij keek naar Madison's koffer die naast hun bed stond. Ze hadden samen een bed en ik een eigen bed, op een kamer. Ik zat tegen de muur. Opeens ging de deur open en kwam Morgan binnen. Ze zei niks en pakte wat kleren uit Madison's koffer. Ze schopte haar pumps uit en liep naar de badkamer. Ze kwam na 5 minuten douchen weer terug in de pyjama van Madison.

Ze viel naast Noah neer. "Morgan?" Ze zuchtte. "Nee! Ik loop al de hele dag rond met die zak, die eikel. Ik heb nog geprobeerd contact te vermijden want weet je wel hoe genant dat is bij je ex?!" Ik keek naar Noah en toen weer naar Madison. "Ex?!" riepen ik en Noah tegelijk.

Who's our father?Where stories live. Discover now