Kapitola 7

3.8K 384 6
                                    

Poslední měsíc mého pobytu v pevnosti, byl utrpení. Požádala jsem otce, aby se mnou trénoval (na Vika jsem se nemohla ani podívat), díky čemuž jsem se o dost zlepšila, na úkor mého duševního zdraví. Za každý nepovedený pokud, mě otec uhodil dřevěnou tyčí, za každé nevhodné slovo mě šlehl prutem. Moje tělo se stalo jednou velkou modřinou, ale byla jsem (v rámci možností) spokojená. Bolest fyzická utlačovala tu psychickou. S Vikem a Annabel se mi srovnat nepodařilo. Vyhýbala jsem si jim, jak jen to šlo. Dny jsem trávila v tělocvičně, večery ve vaně plné ledu, který zmirňoval mé modřiny. Ani jsem si neuvědomila, že měsíc už uplynul, dokud se mě otec na jedné z hodin nezeptal, jestli jsem s Vikem v pohodě. Chvíli jsem přemýšlela, co tím sleduje, dokonce jsem měla ten bláznivý nápad, že se stará o moje starosti, dokud nepoznamenal, že nechce, aby to ovlivnilo naše poslání. Ujistila jsem ho, že to nehrozí, s čímž se spokojil.


„Dobře, mám toho dost. Nemluvíš se mnou, dobře, ale proč nejdeš za někým jiným? Ubíjí mě vidět tě tak osamělou, tichou a bez energie.“  

„Zítra odjíždím Ann, potřebuju se jít vyspat, ne ožrat. Víš, jak moc otec chce, abych byla úspěšná, a příkladná…“unaveně odpovím Ann přichystaná jít do postele. Mám na sobě noční košili po kotníky s dlouhými rukávy, ta jako jediná skrývá moje modřiny.

„Ale takhle je to denně Suse! Co jsem ti udělala? Chybí mi moje nejlepší kamarádka! Mohli jsme si užít náš poslední měsíc! Odjíždíš sakra, a nikdo neví kdy, pokud vůbec, se vrátíš!“

„A ty bys na mě měla čas, Ann? Myslím, žes byla dost zaměstnaná Vikem.“Ann na mě přimhouří oči, a pak mě praští do ramene. Syknu bolestí a na chvíli se mi zatmí před očima. Trefila se do největší modřiny, kterou na sobě mám. Ann vyděšeně stáhne ruku zpět, a opatrně mě přidrží, když vidí, jak nestabilní najednou jsem. Mám málo energie, dnešní trénink, jakožto poslední, byl extrémně vyčerpávající. Motá se mi hlava a zvedá žaludek. Jak mě Ann drží, omylem vyhrne rukáv mojí košile. Vyděšeně se na ní podívám, ale nestihnu rukou ucuknout včas. Ann zírá na mojí ruku.

Electric girlWhere stories live. Discover now