Kapitola 9

3.9K 407 12
                                    

Pět minut před désatou stojím před zrcadlem a už po milionté si zaplítám cop. Jsem extrémně nervózní, najednou mám strach odsud odejít. Přijdu si jak ta holka z Na Vlásku, celý život zavřená ve věži. Je to děsivé, co když poznají, že se nechovám jako člověk? Ze seriálů nejde okoukat všechno. Nadskočím leknutím, když se ozve zaklepání na dveře. Povzdechnu si, zagumičkuju cop, a otočím se, abych čelila určitě nasranému návštěvníkovi. Když uvidím Annabel, mám chuť znovu dveře zavřít, ale její výraz mě zarazí. Okusuje si spodní ret a dívá se po mě nervózníma očima. 

"Budeš mi chybět, Suse."zašeptá a obejme mě. Jsem dost překvapená, ale je to dobré překapení. Cítím, jak mi tiše vzlyká do ramene, a je mi taky do pláče. 

"Bojím se."zašeptám. Ann mě pevněji obejme a takhle tam stojíme, dokud si nejsem jistá, že se nezřítím k zemi, až mě pustí. Opatrně od ní odstoupím, a povzbudvě se usměju.  Navzájem se ukliďnujeme, ujišťujeme se, že si budem skypovat, a pokud to půjde, tak jí co nejdív navštívím. Z pokoje i z mého života odcházím jistější. Vím, že i když mě tu otec ani matka jenom trpí, Ann mě tu bude chtít, ať budu jakákoliv. 


S Nathanem se sejdu v laboratořích. Z bílých stěn a kovových přístrojů mi naskakuje husí kůže, ale potlačím svojí nechuť, a snažím se dělat jakoby nic. Jde to mnohem hůř, když dorazí Vik, který mě stále ignoruje. Jsem zvědavá, jak moc velký problém mu bude dělat zahnat tuhle nenávist, a předstírat, že jsme sourozenci. 

"Oba jdete pozdě."zavrčí Nathan, když se před něj postavíme. Chci se začít omlouvat, že jsem se potřebovala rozloučit, ale Nathan mě umlčí pohledem. Zavřu tedy pusu a sklopím oči k zemi.

"Nejoblíbenější zábava dnešních teenagerů, dětí ve vašem věku, je nakupování oblečení, nebo blbostí, které člověk naprosto nepotřebuje. Vaše kreditní karty jsou bez limitu, takže kupujte co chcete. Oba dobře víte, že naše tělo na některé látky nereaguj zrovna nejlíp, respektive ne tak, aby to nepřipadalo lidem divné. Začínáme jiskřit, modrat... Mám tým vědců, kteří měli za úkol vymyslet něco, čím by se předešlo této naprosté katastrofě. Vynalezli materiál, který se přilne k vaší pokožce, a vytvoří vám další vrstvu kůže. Ta ale narozdíl od naší nereaguje tak špatně na nevhodné látky. Potřebuju, abyste se oba svlékli donaha, abychom vám ho mohli aplikovat. Šatny jsou támhle."Nathan ukáže na dvě kabiny stojící vedle sebe, jejichž východ je do druhé místnosti. Dělá se mi silně nevolno z toho co mi budou dělat. Třikrát se zhluboka nadechnu, než zapluju do kabinky. 


Electric girlWhere stories live. Discover now