1.

646 47 4
                                    

1. Helena

Mijn ogen bekeken elke boekenkaft, op zoek naar het boek waar ik al een uur naar aan het zoeken was. Hoe het eruit zag wist ik niet. Wat de titel was ook niet. Het enige dat ik wist, was de inhoud. Hoe ik Zeus kon verslaan. Wat zijn zwakke plekken waren.

De grote houten deur van de bibliotheek kraakte. Het teken dat iemand naar binnen kwam. "Laat me raden, Hades heeft je gestuurd in de hoop me te kunnen ompraten?" Ik hoefde me niet eens om te draaien om te weten dat mijn vader de tweede persoon in deze enorme kamer was.

Zijn voetstappen kwamen dichterbij. "Hades niet alleen." Ik nam net een boek uit het schap toen hij me gevonden had. "De laatste tijd heb je al veel domme ideeën gehad, maar dit spant echt de kroon."

Ik draaide me langzaam om en gaf mezelf de tijd om mijn vader goed te bekijken, voor ik begon te spreken. Hij had wallen onder zijn ogen en leek op een paar weken tijd jaren ouder geworden. Zijn ogen straalden een soort droefheid uit. Elke keer dat ik in zijn ogen keek,liet me opnieuw beseffen wat er allemaal gebeurd was. En wat mijn beslissingen allemaal hadden veroorzaakt.

De enige beslissing in al die tijd, waar ik tot op heden nog geen spijt van had, was mijn vader naar hier halen. Hier in de onderwereld was hij veilig. Dat had Hades me verzekerd. Hij ging er alles aan doen om mijn vader te beschermen en daar zou ik hem aan houden. Hij had namelijk al één keer gefaald met mijn moeder.

"Zolang Zeus bestaat gaan we nooit veilig zijn." zei ik. De woorden verbaasden hem misschien, maar mij niet. Het waren die woorden waarmee ik al wekenlang rondliep in mijn hoofd. Het was het enige waar ik al die tijd aan had kunnen denken.

"Je moet niet overhaasten." zei hij. '"Straks raak je nog gewond en ..." Zijn stem brak zodra hij dat zei. Zijn onderlip begon te trillen en hij had moeite om zijn tranen te bedwingen. "Ik wil jou ook niet kwijtraken." fluisterde hij.

Het boek dat ik in mijn handen had viel met een plof op de grond. Ondertussen was ik al naar mijn vader toegestapt. Ik sloeg mijn armen om hem heen en hield hem stevig vast. "Dat zal niet gebeuren." verzekerde ik hem. Het feit dat zijn hele lichaam nog trilde liet me vermoeden dat ik hem nog niet helemaal overtuigd had.

"Straks heb ik niemand meer ... Ik kan ..." Ik schudde mijn hoofd. "Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn, papa. Het enige dat jij moet doen is me vertrouwen." Onze ogen keken elkaar aan, op zoek naar leugens.

Na een paar seconden knikte hij voorzichtig. "Je hebt gelijk. Hades zal je wel beschermen." Ik forceerde een glimlach. Hades was geen onderdeel van mijn plan. Hij was me al de hele tijd aan het tegenwerken, duidelijk niet van plan om me te helpen. Het voelde aan als een mes in mijn rug. De reden ook waarom onze relatie zo snel verzuurd was geraakt. In mijn hoofd was er al lang geen sprake meer van een huwelijk, maar dat hoefde mijn vader nog niet te weten.

"Ja, papa. Zodra iedereen veilig is en we mama hebben teruggebracht kunnen we eindelijk naar de toekomst kijken." zei ik, diezelfde geforceerde glimlach nog steeds om mijn lippen.

Ons gesprek werd abrupt verstoord. De deur van de bibliotheek werd met opnieuw geopend. De luide voetstappen deden me al vermoeden wie het was. Ik rolde dan ook meteen mijn ogen en maakte me ondertussen los van mijn vader. 

"Helena?" Hades zijn stem galmde door de kamer. Vroeger zou ik bang zijn als ik deze ondertoon in zijn stem hoorde. Nu liet het me alleen zuchten. Het was beangstigend hoe je gevoel ten opzichte van iemand zo snel kon veranderen. Eén gebeurtenis en een paar weken later ... Het had zo anders kunnen lopen voor ons ... Maar in plaats daarvan had Hades zijn echte aard getoond en had hij voor zichzelf gekozen, in plaats van mij. 

"Ik ben bezig." bromde ik. Voor de ogen van mijn vader wilde ik liever niet tegen Hades uitvliegen. Mijn vader dacht nog steeds dat het zou goed komen. Dat dit alles gewoon een periode was. In elke relatie waren er wel eens moeilijke periodes. Alleen leek dit iets heel anders. We hadden beide keuzes moeten maken en zijn keuze had genoeg duidelijk gemaakt.

Wij waren over en uit. 

Hoewel Hades daar anders over dacht.

A/N: Laat zeker weten wat jullie ervan vinden!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A/N: Laat zeker weten wat jullie ervan vinden!

Vote/Comment/Follow

My Life as his Goddess [NL - Vervolg op My Life as a Goddess]Where stories live. Discover now