35.

309 19 1
                                    

35. Aphrodite

"Eindelijk." Volgens mij was ik nog nooit zo blij geweest om iemand te zien. Wat helemaal het tegenovergestelde was van Persephone, die net de kamer binnenkwam. Ze trok een wenkbrauw op en wachtte, waarschijnlijk expres, nog even in de deuropening.

"Je hebt gezegd dat ik discreet moest zijn." mompelde ze, nadar ze eindelijk de deur gesloten had en naar me toe kwam. "Discreet is daarom nog geen synoniem voor traag." Ik had ondertussen mijn handen al op de tafel gezet. Wachtend tot Persephone me eindelijk gaf waar ik om gevraagd had. En vooral, waar ik al zo lang op wachtte.

"Ik weet niet wat je allemaal van plan bent, maar weet wel dat het niet zo makkelijk te vinden was. En aangezien ik discreet moest zijn heeft het ook wel iets langet geduurd." Ze legde expres nog wat extra nadruk op het woord discreet. Om me op stang te jagen. Ik besloot er niet op in te gaan, omdat we zo al genoeg tijd verloren waren.

Persephone leek net hetzelfde te denken. Ze grabbelde in een klein zakje aan het jurk en haalde mijn laatste ingrediënt tevoorschijn. Ik nam het gretig in ontvangst.

"Mag ik nu eindelijk weten wat je hiermee allemaal van plan bent?" Ik had geen enkele 'handlanger' zoals ik ze noemde mijn plannen verteld. Om de eenvoudige reden dat ze dan ook niets konden verklappen moesten ze betrapt worden.

Eros en ik hadden de meeste ingrediënten weten te vinden, maar voor bepaalde had ik toch Persephone's hulp nodig gehad. Al was het maar om niet te laten opvallen dat we met iets bezig waren. Zeus hield ons allemaal in de gaten en hij zou niet twijfelen om met mij, Eros of wie dan ook hetzelfde te doen als met Hades.

"Ik wil Athene als eerste proefpersoon gebruiken. Daarna Poseidon. En als laatste Hades." Ik zag hoe Persephone een wenkbrauw omhoog trok. Al voor de tweede keer in korte tijd. "En Hera?"

We wisten allebei dat het onmogelijk was om Hera nu te helpen. Ze stond daarvoor te dicht bij Zeus. Hera zou pas veel later aan de beurt zijn. Als het ons zou lukken om Zeus te verslaan. Maar dat kon natuurlijk enkel als mijn plan werkte en we de anderen eerst hadden kunnen redden.

"Hera is als laatste aan de beurt. Volgens mij zullen de anderen al moeilijk genoeg zijn." Er was dan ook een reden waarom Hades de laatste was. Bij hem zouden we sowieso maar één kans hebben. En die mochten we niet verprutsen. Twee testpersonen leken me wel voldoende.

Ik liet het zakje even in mijn hand liggen voor ik het opende. Het laatste ingrediënt was de belangrijkste én ook de moeilijkste om te vinden. Het was degene die een band had met de testpersoon.

Voor Athene had ik besloten om ijzer erts te gebruiken. De stof waarmee haar speer gemaakt werd. Persephone had de hulp van Hephaistos ingeroepen om deze fijn te malen.

Het laatste puzzelstuk van mijn puzzel.

"Ga je dat er gewoon bijdoen?" vroeg Persephone, terwijl ik ondertussen al naar de kast met het brouwsel in was toegestapt. Ik zette het zakje er bovenop, voor ik de kast openmaakte.

"Normaal gezien zou het dan moeten werken." mompelde ik, om te laten blijken dat ze me eigenlijk niet uit mijn concentratie mocht halen. Één verkeerde beweging of handeling en we mochten helemaal opnieuw beginnen. 

Ik nam een kruik uit de kast en zette het op de tafel, waar ik daarnet aangezeten had. "Alles zit er al in. Behalve de ijzer erts ... En dan nog iets om het in te doen als het klaar is." De hele procedure herhaalde ik luidop. Het was dus meer voor mij bedoeld dan voor Persephone.

Ik liep terug naar de kast, pakte daar het zakje met de ijzer erts en een klein parfumflesje. Daarna liep ik terug naar de tafel met de kruik. Persephone had ondertussen nog niets gezegd en keek nieuwsgierig toe.

Ik hield het zakje boven de kruik zodat de ijzer erts erin viel. Het zakje belandde daarna leeg op de tafel, waarna ik de kruik pakte en ermee schudde zodat alles gemengd werd.

"Geef je me even ..." Persephone leek mijn woorden te kunnen raden. Ze had het parfumflesje al gepakt en hield het naast de kruik. Voorzichtig goot ik het vol en bekeek daarna mijn creatie.

"En nu moeten we enkel Athene nog halen en we kunnen het uitproberen."  zei ik met een glimlach.

Alsof iemand mijn gedachten had kunnen lezen werd er op de deur geklopt.

"Aphrodite?"

Zowel Persephone als ik keken verbaasd naar de kamerdeur, waar een paar seconden later Athene in de deuropening stond.

De laatste horde was nu ook genomen.
Enkel haar nog overtuigen om mijn 'parfum' uit te proberen.

Enkel haar nog overtuigen om mijn 'parfum' uit te proberen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A/N: Laat zeker weten wat jullie ervan vinden!

Vote/Comment/Follow

My Life as his Goddess [NL - Vervolg op My Life as a Goddess]Where stories live. Discover now