21.

356 26 1
                                    

21. Lena

"We weten allebei dat je niet zonder me kan ... Waarom zou je anders iets beginnen met mijn zoon?"

Mijn vuist bonkte op het glazen oppervlak, zodra die woorden uit zijn mond waren gekomen. De grijns die om zijn mond verscheen zei genoeg. Ik had gedaan wat hij gehoopt had. Zeus had mijn zwakke plek gevonden.

Ik stak mijn wijsvinger uit en drukte hem tegen het glas. "Apollo mag dan wel jouw bloed zijn, dat betekent nog niet dat hij voor jou zou kiezen moest je hem dat vragen."

Zeus fronste kort. Zijn gezichtsuitdrukking voorspelde zijn gedachten al. Het was dus geen verrassing wat zijn reactie was. "Volgens mij zit jij nog in de ontkenningsfase." Opnieuw stapte Zeus dichter naar het glas toe. Hij boog zich wat naar voor, zodat we elkaar op gelijke hoogte konden aankijken. Zijn voorhoofd raakte het glazen oppervlak net niet aan.

"Ik weet natuurlijk niet hoe goed jij al ingelicht bent over mijn zoon zijn verleden?" Zeus zijn ogen keken me oprecht vragend aan. "We hoopten allemaal dat hij aan Helena zou gekoppeld worden, Apollo inclusief. Jammer genoeg voor iedereen had het lot iets anders voor haar in petto."

Hij tikte met zijn wijsvinger tegen het glas. "En nu komt Helena's dubbelganger opeens tevoorschijn ..." Zeus maakte een handgebaar en zette lachend een stap achteruit.

"Je hebt gelijk dat Apollo niet voor mij zou kiezen als hem dat zou gevraagd worden." bekende hij. "Maar ook niet voor jou." Ik zette een stap achteruit en voelde hoe ik tegen het glas botste.

Ik kon zijn volgende woorden al raden. Zijn hele uitleg had naar deze woorden toegewerkt. Maar om ze toch luidop te horen ... Het zorgde toch voor een steek in mijn hart. Omdat het de woorden waren waar ik zelf zo angstig om was.

"De enige persoon waarvoor Apollo ooit zou kiezen. En jij hebt enkel geluk dat je op haar lijkt."

Ik voelde hoe mijn onderlip begon te trillen. De tranen sprongen in mijn ogen en ik wist dat dit de reactie was waarop hij gehoopt had. Een grijns speelde rond zijn lippen.

"Dus besef maar dat de enige reden waarom ze je zouden komen redden, naast je staat."Na die woorden verdween Zeus. Om me alleen te laten met Helena's moeder.

Een paar minuten gingen voorbij,waarin niets gezegd werd. Enkel mijn zachte gesnik was hoorbaar.

Tot Helena's moeder het niet meer kon aanhoren.

Ze stapte dichterbij het glas van haar kooi. Daarna tikte ze ertegen om mijn aandacht te trekken.

"Je moet niet naar hem luisteren." zei ze goedbedoeld. Als ze gekund had, had ze me omhelsd.

"Ik ken Zeus niet zoals jou of de andere goden, maar ik heb ondertussen al genoeg verhalen over hem gehoord. En ondertussen ook al zelf meegemaakt." Ze had haar beide handen tegen het glas gezet.

"Zeus is niet te vertrouwen. Anders zou hij ons nooit opgesloten hebben in deze ... deze ..." Ze zwaaide met haar armen, zoekend naar het juiste woord voor deze situatie. Het duurde niet lang voor ze die zoektocht opgaf.

"En daarbij, ik heb zelf al kunnen ondervinden hoe Apollo is als persoon. Als hij zoveel zou geven om Helena in plaats van om jou, waarom is hij me dan zelf niet komen redden uit Tartaros?" Ze trok een wenkbrauw op. "Als Apollo echt meer om mijn dochter geeft dan om jou, dan had hij dat gedaan. In de plaats daarvan heeft hij Hades zijn moment gegeven en is alles terug goedgekomen tussen Hades en Helena."

Ze zette haar handen terug tegen het glas en keek me indringend aan. "Luister dus niet naar Zeus, maar vertrouw op je gevoel. Jij kent Apollo het beste."

Ik knikte voorzichtig,terwijl haar woorden tot me doordrongen. "Maar dan weten we nog steeds niet waarom Zeus ons naar hier heeft gebracht."

Helena's moeder rolde met haar ogen. "Hij wil iedereen naar hier halen. Helena en Hades voor mij. Apollo voor jou. En in de tussentijd probeert hij twijfel te zaaien bij ons, zodat we hen zouden tegenwerken. Dus ..." Ze stak haar wijsvinger naar me uit. "Vergeet alles wat Zeus net gezegd heeft en voor je het weet zijn we terug thuis."

A/N: Sorry dat het even geduurd heeft maar hier is dan toch een nieuw hoofdstuk!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A/N: Sorry dat het even geduurd heeft maar hier is dan toch een nieuw hoofdstuk!

Vote/Comment/Follow

My Life as his Goddess [NL - Vervolg op My Life as a Goddess]Where stories live. Discover now