34.

354 21 2
                                    

34. Hermes

"Dit klonk wel beter in mijn hoofd." Apollo slalomde door de vele gangen van het paleis. En ik liep wat verloren achter hem aan.

Toen ik voorstelde om de training van Helena verder te zetten, en dit dan nog te laten doen door Hades, had ik niet verwacht dat Apollo daar meteen in mee zou gaan. En nog erger, dat ik het mocht gaan uitleggen aan Hades ...

De nieuwe Hades was absoluut niet mijn favoriete versie. De hete aardappel werd dan nog naar mij doorgeschoven, terwijl ik dit nooit aan hem zou uitgelegd krijgen.

"Het is een goed idee, Hermes." Apollo draaide zich kort om zodat hij naar me kon kijken. Hij gaf me zelfs een schouderklopje. "En aangezien het jouw idee is, mag jij het aan hem voorstellen. Of heb je liever dat ik met de eer ga lopen?"

Hij trok zijn wenkbrauw omhoog met een lachje. De plagende steek had ik gevoeld. Apollo wist goed genoeg dat mijn eergevoel mijn zwakte was.

Iedereen had levensnoodzakelijke taken. En ik was maar een gewone boodschapper. Niets meer, niets minder.

"Ik heb al spijt dat ik het verteld heb." mompelde ik. De reactie van Apollo was een kort lachje. Toch nog iemand die kon lachen ...

Voor ik nog de tijd had om mezelf mentaal voor te bereiden, en eventueel al te verzinnen hoe ik dit idee aan Hades zou vertellen, klopte Apollo al op de kamerdeur. Ik had niet eens gemerkt dat we al bij Hades zijn bureau waren.

"Veel succes." Met die laatste woorden stuurde Apollo me de kamer in. Waar ik meteen oog in oog stond met Hades. Hij trok zijn wenkbrauw omhoog en wenkte me dichterbij, waarna hij achteruit leunde in zijn bureaustoel. Nieuwsgierigheid was te lezen aan zijn gezichtsuitdrukking.

"Waaraan heb ik dit bezoekje te danken?" De nieuwsgierigheid was zelfs terug te vinden in de manier waarop hij die zin uitsprak.

Ik schraapte kort mijn keel. Apollo stond waarschijnlijk wel dicht genoeg bij de deur om het hele gesprek te kunnen afluisteren. Hij had eigenlijk evengoed kunnen binnenkomen.

"Ik heb eens zitten denken." Na die woorden ging Hades zijn wenkbrauw opnieuw de hoogte in. Ondertussen probeerde ik tijd te winnen om de juiste woorden te zoeken.

"Nu Zeus zijn oogappel hier in de onderwereld is leek het me geen slecht idee om haar aan jouw kant te krijgen." Ik zette een stap naar voor. "Volgens mij zou je er een groot voordeel bij hebben als jij haar zou trainen."

Hades had verder nog geen woord gezegd. Hij leek te wachten tot ik al mijn argumenten op tafel had gegooid.

"In Olympus gaan er nu al genoeg roddels de ronde waarom ze hier naartoe is gekomen. Als ze dan nog eens horen dat je haar traint zal Zeus in alle staten zijn."

"Ik vermoed dat jij dan die roddels gaat verspreiden in Olylpus?"

Zijn vraag liet mijn stressniveau dalen. Hij had duidelijk interesse in het idee. Alleen leek hij wat tijd nodig te hebben om het te laten bezinken. Hades wachtte een paar seconden voor hij zijn beslissing nam.

"Goed idee Hermes!"

Hij stond recht, stapte langs zijn bureau en gaf me een schouderklop.

"Toch nog iemand uit Olympus waar ik op kan rekenen."

Na die woorden maakte hij een hoofdbeweging naar de deur, waarmee hij te kennen gaf dat het gesprek alweer afgelopen was.

"Ik ben altijd objectief, Hades."

Ik kreeg geen reactie meer. Hades liep al terug naar zijn bureau en ging weer op zijn stoel zitten. Ik daarentegen opende de deur en botste net niet tegen Apollo op. Hij wachtte met spreken tot de deur dicht was.

"Stap 1 is gezet." zei hij met een kleine grinnik. "Helena krijgt haar training en ondertussen hebben ze nog contact met elkaar." Ik knikte. "En kan ze hier blijven."

We stapten terug naar Helena's kamer.

"Ik kan alleen maar hopen dat ze in Olympus snel een oplossing vinden. Lena zit ook nog steeds gevangen in Tartaros. Zonder Hades krijg ik haar daar nooit weg."

Deze keer was ik het die hem een schouderklopje gaf.

"We doen allemaal ons best én we maken al vorderingen. Het is een kwestie van tijd voor iedereen terug veilig is. Nog even en alles is terug bij het oude."

"En dan zal mijn vader wel een nieuw plan klaarhebben ... Waarom kan hij ons niet gewoon met rust laten." bromde Apollo. Ik liet mijn hand kort op zijn schouder liggen.

"Helena is belangrijk voor hem. Maar ik ben er zeker van dat zodra Hades zijn geheugen terug heeft hij er alles aan zal doen om Zeus te stoppen. En dan hebben wij eindelijk weer rust."

A/N: Laat zeker weten wat jullie ervan vinden!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A/N: Laat zeker weten wat jullie ervan vinden!

Vote/Comment/Follow

My Life as his Goddess [NL - Vervolg op My Life as a Goddess]Where stories live. Discover now