12.

476 43 1
                                    

12. Helena

Mijn hand wreef door zijn haar. Zijn zachte gesnurk voelde ik tot op mijn huid. Zijn hoofd had hij namelijk in mijn nek gelegd, waardoor elke ademhaling te voelen was. Zijn armen had hij stevig om mijn middel geslagen, alsof hij zeker wilde zijn dat ik niet zou weggaan.

De kleur van gezicht was veranderd, van lijkbleek naar het normale hadeskleur. Tegenover mijn bleke huid leek het nog steeds alsof hij spierwit was, maar toch zag hij er beter uit. Iedereen die hem kende zou dat meteen opgemerkt hebben.

Ik voelde hoe de slaap mij probeerde over te nemen. Alleen wilde ik van dit moment genieten. Een paar weken geleden had het geleken alsof we nooit nog zo'n momenten zouden hebben.

-----------

"Helena"

Iemand herhaalde mijn naam.

"Helena"

Ik probeerde te kijken wie het was, maar het enige dat ik zag was zwart. Alsof mijn ogen gesloten waren.

Mijn armen probeerden grip te krijgen. Op zoek naar een houvast.

Alleen kreeg ik niets te pakken.
Maar kreeg iemand anders mij wel te pakken.

Ik voelde een hand aan mijn enkel, die me naar zich toe trok. Ik voelde hoe ik op een harde ondergrond terecht kwam.

Een pijnscheut ging door me heen. Het was het eerste dat me deed vermoeden dat dit geen droom was, maar de werkelijkheid. Voor zover ik die dan ook kon ervaren met mijn ogen dicht. Want waarom kon ik die niet openen?!

"Helena?!"

De greep rond mijn enkel was even snel weer weg als ze gekomen was. Toch voelde ik nog steeds het koude oppervlak tegen mijn rug.

In de plaats was een andere hand gekomen. Ik voelde hem tegen mijn wang. De stem herkende ik ook meteen.

Zonder enige verklaring waarom het nu pas lukte, opende ik mijn ogen. Ze keken recht in die van Hades. Aan zijn linkerneusgat zat wat bloed. Ik reikte er meteen naar met mijn vinger.

"Wat ...?" verder dan dat ene woord geraakte ik niet.

Hades zijn handen gingen kort over mijn voorhoofd. Dan verplaatsten ze zich naar mijn wangen en mijn hals. Heel de tijd negeerde hij mijn ene woord. Hoewel de bezorgdheid duidelijk af te lezen was in zijn ogen.

"Lena is verdwenen ... Ze ..." Naast Hades verscheen nu ook Apollo. Zijn ogen gingen kort van mij naar Hades. "Wat is hier in godsnaam aan de hand?! Hierbuiten is iedereen in paniek en ..." Apollo wuifde wat onhandig met zijn hand naar me. Net zoals ik had hij geen flauw idee wat er aan de hand was. Wat er met mij aan de hand was. En dat ene gebaar zou meer zeggen dan woorden.

Hades hielp me wat rechter zitten, maar hield me toch nog stevig vast. Zijn lichaam schudde zachtjes, alsof hij zijn emoties niet obder controle kon houden.

"Als dit is wat ik denk dat het is ... Dan is Zeus niet ons grootste probleem op dit moment." Zijn hoofd keek in Apollo's richting. Apollo had zich ondertussen gebukt zodat we op dezelfde hoogte waren.

"Mijn enkel ..." Uit het niets besliste mijn mond om het onderwerp te veranderen. De pijn in mijn enkel werd met de minuut erger. Alsof iemand er nog steeds druk op uitoefende.

Apollo nam meteen het heft in eigen handen en pakte mijn enkel vast. Het leek alsof hij zijn handen kon bevriezen, want ik voelde de zwelling verminderen.

Net dan klonk er gejank. Ofwel merkte ik het nu pas op.

"Kerberos." Als ik niet zo dicht bij Hades had gezeten, dan had ik hem nooit de naam horen fluisteren. Ik voelde hoe hij me steviger vastnam, als een soort houvast.

"Apollo, kan je Helena even vasthouden? Ik ... Ik moet ..." Apollo nam meteen Hades zijn plaats in. Hades legde wel nog even zijn handen op mijn wangen. Zijn ogen keken in die van mij.

"Ik kom zo snel mogelijk terug." Daarna keek hij naar Apollo. "Als ik iets van Lena verneem laat ik het je weten."

Na die woorden verliet hij de kamer en liet hij me alleen bij Apollo.

Terwijl ik nog steeds op de grond zat.
En zonder echt te weten wat er aan de hand was.

A/N: Beter laat dan nooit 😅 Updates duren de laatste tijd redelijk lang

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.

A/N: Beter laat dan nooit 😅 Updates duren de laatste tijd redelijk lang. Het is super druk op school en op het werk. En veel vrije tijd heb ik niet meer, maar ik probeer toch zo vaak te updaten als kan.

Laat zeker weten wat jullie ervan vinden!

Vote/Comment/Follow

My Life as his Goddess [NL - Vervolg op My Life as a Goddess]Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon