36.

322 22 2
                                    

36. Aphrodite

"Aphrodite?"

Zowel Persephone als ik keken verbaasd naar de kamerdeur, waar een paar seconden later Athene in de deuropening stond.

We probeerden ons verbazing te maskeren en lachte beiden gemaakt. "Je komt net als geroepen." Aphrodite liet haar blik kort over de scène gaan. De kruik die nog steeds op de tafel stond. Persephone met haar handen op de tafel, hoe ze nieuwsgierig elke beweging van me gevolgd had daarnet. En dan ik, die het parfumflesje nog steeds vast had.

"Ik?" Athene leunde tegen de kamerdeur, die ze net gesloten had. Ze trok zelfs haar wenkbrauw omhoog. Ze leek helemaal vergeten te zijn waarom ze juist naar hier gekomen was. Iets dat me eigenlijk ook niet interesseerde. Het belangrijkste was dat ze hier nu in de kamer stond. De rest was bijzaak.

Ik stapte naar haar toe en overhandigde haar het parfumflesje. "Nieuwe creatie." zei ik met een brede glimlach. Athene bekeek het parfumflesje kort, voor ze haar aandacht terug op mij vestigde. "Ik heb geen hulp nodig van de godin van de liefde." zei ze met een korte grinnik. "Dus nee bedankt." Ze wilde het terug op de tafel zetten, maar ik hield haar tegen. 

"Het heeft daar helemaal niks mee te maken." sprak ik haar meteen tegen. 

"Liefde gaat niet perse over twee personen. Het gaat ook over vriendschap. Collegialiteit. Jezelf dat zien. En wat is er beter om jezelf graag te zien dan zorg te dragen voor jezelf?" Op momenten zoals dit was ik blij dat ik snel op ideeën kon komen. Aan Athene's gezicht zag ik zo dat ze me geloofde.

"Dus ik dacht ... Waarom niet eens daarop wat meer mijn pijlen richten. En voila, mijn eerste testproduct is af. Nu heb ik alleen nog iemand nodig die het voor me wil uittesten." Ik bekeek haar met een brede glimlach, hopend zo ook mijn enthousiasme te kunnen doorgeven. Terwijl het enige dat ik kon denken was, gebruik nu toch één keer dat flesje! 

Natuurlijk kon ik het in geval van nood nog altijd zelf op haar richten, maar ik betwijfelde of dat wel zou werken. Volgens mij was het effectiever als ze het zelf deed.

"En ... dat moet ik dan gewoon ..." Waarschijnlijk kwam ik wat te gretig over door mijn volgende beweging. Ik nam haar hand vast, positioneerde haar hand zodat het parfumflesje voor haar gezicht stond en zei: "Nu enkel nog op de verstuiver duwen." 

"Moet ik dan iets voelen? Of is dat net het onderdeel van de test?" Ze liet haar hand weer langzaam zakken. "Ja, dat is onderdeel van de test." zei ik snel. "Wil je het nu alsjeblieft proberen? Dan weet ik meteen of ik er nog iets moet aan veranderen." 

Athene's blik ging kort naar Persephone, die zich nog niet had gemoeid in het gesprek. Ze leek zich af te vragen waarom Persephone het eigenlijk niet geprobeerde had. Haar blik zei voldoende. Gelukkig had Persephone de boodschap ook begrepen.

"Ik heb er eigenlijk bijna niets van gemerkt, maar ja ... Aphrodite's magie werkt natuurlijk niet bij iedereen." speelde Persephone het spel perfect mee. Dit leek het laatste duwtje te zijn dat Athene nodig had. Ze hield het parfumflesje terug voor haar gezicht, drukte op de verstuiver en knipperde daarna even met haar ogen. En ondertussen keken Persephone en ik ongeduldig toe.

Athene liet het parfumflesje langzaam zakken. Haar andere hand ging naar haar ogen en ze wreef er kort in. Toen ze terug opkeek viel me direct op dat ze een andere blik had. En zodra ze haar mond opende wist ik dat het plan gelukt was.

"Jullie kunnen niet geloven hoe blij ik ben om terug te zijn. Of beter gezegd, om me alles weer te herinneren."

Ze zette het parfumflesje terug op de tafel en wreef toch nog eens in haar ogen. Alsof ze de betovering van Zeus eruit probeerde te wrijven.

"Ik weet niet eens hoe Zeus erin geslaagd is om ... Het boeit me ook eigenlijk niet. Het belangrijkste is dat ik terug ben." Ze keek van mij naar Persephone en terug. "En de anderen? Poseidon? Hades? Hebben jullie hen al kunnen helpen?"

Ons negatieve antwoord maakte haar alleen nog ongeruster. Athene liet zich met een zucht op de stoel zakken. 

"Athene ... We weten nu dat het werkt. Enkel het laatste ingrediënt is bij iedereen anders. Zodra we dat van Poseidon en Hades gevonden hebben kunnen we ook hun geheugen teruggeven. Maar eerst ... Apollo en Helena het goeie nieuws vertellen! Het zal hen goed doen om te weten dat we vorderingen maken!"

 Apollo en Helena het goeie nieuws vertellen! Het zal hen goed doen om te weten dat we vorderingen maken!"

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.


A/N: Laat zeker weten wat jullie ervan vinden!

Vote/Comment/Follow

My Life as his Goddess [NL - Vervolg op My Life as a Goddess]Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt