41.

323 19 2
                                    

41. Helena

Een zucht verliet mijn mond. Hier stond ik dan. Voor de toegangspoort naar Olympus. Daarnet had ik een brief gekregen van Zeus, waarin hij uitlegde wat er aan de hand was. Ik had zelfs beelden gezien.

Niemand had me erover verteld. Apollo niet. Hermes niet. Natuurlijk wilden ze me allemaal beschermen, maar toch ... Dit ging in de eerste plaats over mij. Over mijn leven. En over het feit dat zij daar nu aan het vechten waren om mij.

Ik moest dit doen. Al was het maar om hen te beschermen. Zeus had een nieuw plan, en als hij zo doorging dan bleef er niemand meer over waar ik om gaf. We waren er zelfs nog niet in geslaagd om Hades zijn herinneringen terug te geven. Misschien zou het nooit meer goedkomen tussen ons.

En net dat was mijn drijfveer. Mijn moeder en Lena waren spoorloos verdwenen in Tartaros. Zonder Hades kreeg ik hen daar nooit uit. Mijn vader bleef alleen achter op aarde.

En dat allemaal dankzij Zeus.

Ik moest hem dit betaald zetten. Op welke manier dan ook.

Als dit fout afliep, wat was dan het ergste dat kon gebeuren? Dat ik in Olympus moest blijven? Daar opgesloten werd? In de onderwereld, dat mijn thuis was, voelde zelfs al als een gevangenis. Waar ik ook zou gaan, zonder Hades zou ik altijd verloren lopen. Letterlijk én figuurlijk.

Ik zuchtte opnieuw. Deze keer om me wat meer moed te geven. Wat er ook zou gebeuren in Olympus ... Ik was er klaar voor. Ik ging me niet zomaar gewonnen geven.

Ik stapte door de toegangspoort. Zodra ik mijn eerste stap in Olympus zette hoorde ik meteen alles wat ik daarnet via Zeus zijn brief ook gehoord had. Een paar licht bollen vlogen door de lucht. Ik was middenin het strijdtoneel beland. Nu was er echt geen weg meer terug.

"Helena!"

Mijn hoofd draaide in de richting van de stem. Het omgekeerde gebeurde ook. Zodra mijn naam weerklonk keer zowat iedereen die kon mijn richting uit.

"Wat doe jij hier?" Athene wisselde een korte blik met Apollo, die aan mijn andere kant stond. Een blik die zoveel wilde zeggen als, moesten jullie haar niet tegenhouden ...

"Ik kan jullie dit niet alleen laten oplossen!"

Ze zuchte en schudde kort haar hoofd, wat eigenlijk ook als antwoord kon dienen. Dan vestigde ze haar blik terug op haar tegenstander.

Ik wisselde op mijn beurt kort een blik met Apollo, die zijn wenkbrauw had opgetrokken. Hij leek zich af te vragen hoe ik er eigenlijk achter was gekomen. Apollo en Hermes hadden me niks verteld. Ze waren achter mijn rug vertrokken naar Olympus.

"Jullie hadden me toch niet kunnen tegenhouden." zei ik tegen hem. Met die ene zin probeerde ik het allemaal uit te leggen.

Daarna draaide ik me om en keek naar de andere goden die aan de zijde van Zeus aan het vechten waren. Voor  ik nog iets kon doen of zeggen hoorde ik opnieuw mijn naam. Deze keer werd deze wel lachend uitgesproken in plaats van verbaasd.

"Wel wel wel ... Kijk eens wie we hier hebben." Zeus stapte naar me toe. Het was me een raadsel waar hij opeens vandaan kwam. Daarnet was hij nog nergens te bekennen.

"Zeus." was mijn korte reactie.

Hij stopte op een meter of drie van mij. Zijn handen gekruist en een spottende grijns op zijn gezicht.

"Ik wist wel dat je zou komen." zei hij. Natuurlijk wist hij dat. Daarom had hij ook express een enveloppe naar mij gestuurd. Zeus wist goed genoeg dat Apollo en Hermes het me niet zouden vertellen. De tweede enveloppe was zekerheid inbouwen voor Zeus.

"Waarom?" Het was dé vraag die op mijn lippen branden. "Waarom doe je dit toch allemaal?" Ik schudde mijn hoofd en voelde hoe boosheid terug de bovenhand probeerde te nemen.

"Ik wil jou in Olympus hebben. Aan mijn zijde. En het maakt me niet uit wat ik moet doen om mijn zin te krijgen."

"Ik zal je nooit je zin geven! Niet na alles wat je mij hebt aangedaan!" siste ik tegen hem.

Mijn handen vormden een lichtbol die ik naar hem gooide. Hij ontweek hem zonder enige moeite.

Zijn hoofd draaide terug in mijn richting.

"Als jij het op de moeilijke manier wil doen ... Dan doen we het op de moeilijke manier."

A/N: Gelukkige kerst iedereen!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


A/N: Gelukkige kerst iedereen!

Laat zeker weten wat jullie ervan vinden!

Vote/Comment/Follow

My Life as his Goddess [NL - Vervolg op My Life as a Goddess]Where stories live. Discover now