~43~

160 29 0
                                    

~

Όταν μπήκα στην γραμματεία για να ζητήσω να αλλάξω το μάθημα του Γουίλσον, ενημερώθηκα πως ο καθηγητής είχε παραιτηθεί και μια άλλη θα έπαιρνε την θέση του. Μαθεύτηκε ότι κάποιες κοπέλες ανέφεραν πως αρκετές φορές πετύχαιναν τον καθηγητή να της κοιτάει και πολλές φορές επιδίωξε να φλερτάρει μερικές. Σίγουρα δεν ήμουν η μοναδική που άσκησε βία επάνω της, κι όσο σκεφτόμουν πως θα ένιωθαν τόσο καιρό αυτές οι κοπέλες, μόνες και αβοήθητες να τους βαραίνει αυτή η αίσθηση και η ανάμνηση. Ακόμα κι αν στεναχωριόμουν για αυτές, ανακουφίστηκα όταν κατάλαβα πως δεν θα χρειαζόταν να τον δω ούτε τυχαία στους διαδρόμους της σχολής.

Είχαν τελειώσει τα μαθήματα κι έβγαινα από το κτήριο. Ο ήλιος έλαμπε κάθε τόσο πίσω από τα σκούρα μαύρα σύννεφα. Το κινητό μου που κρατούσα στα χέρια μου άρχισε να χτυπάει και τότε πρόσεξα πως ήταν η Σίλια. Είχαμε να μιλήσουμε από την προηγούμενη βδομάδα κι η αλήθεια ήταν πως δεν ήθελα να της μιλήσω ακόμα. Διέκοψε την κλήση μετά από μερικά δεύτερα και τότε την άκουσα να με φωνάζει. Όταν σήκωσα το βλέμμα μου την είδα να με περιμένει στο αμάξι της δίπλα στον δρόμο κι να με χαιρετάει από μακριά για να την προσέξω. Προχώρησα προς το μέρος της και αυτή ήρθε και με αγκάλιασε.

«τι κάνει το ζουζούνι μου;» με ρώτησε περίεργη ενώ μου χαμογελούσε κεφάτη.

«καλά είμαι, πως κι από εδώ;» δεν μου είχε πει ότι θα ερχόταν κι σίγουρα ήθελε να με τσεκάρει αν θα ήμουν μαζί του.

Ίσως γι’ αυτό έδειχνε τόσο χαρούμενη, εφόσον με είδε μόνη μου. Σε όλη την διαδρομή για να πάμε στην πόλη, δεν σταμάτησε να μιλάει ούτε για ένα λεπτό. Απ ότι μου είπε η Βιολέτα είχε βρει μια δουλειά εδώ κοντά και ταυτόχρονα θα έκανε και πρακτική σε αυτό που της άρεζε να κάνει ως επάγγελμα.

«υπάρχει μια σχολή εδώ κοντά που δίνει μαθήματα στο σχέδιο μόδας, οπότε σκέφτεται τον επόμενο μήνα να μετακομίσει εδώ. Βρήκαμε ήδη μια αρκετά μεγάλη γκαρσονιέρα, κι άμα θέλεις μπορείτε να μείνετε μαζί. Η Βιολέτα το πρότεινε.» με ενημέρωσε χαμογελώντας.

«ναι φυσικά.» την κοίταξα καχύποπτα.

Καταλάβαινα πως αυτή το είχε κανονίσει, πίστευε πως έτσι θα κρατιόμουν περισσότερο μακριά του εφόσον γνώριζε ότι έμενε κι αυτός στο ίδιο κτήριο με εμένα. Αυτός ήταν ο σκοπός της! Προτίμησα να μην της πω τίποτα, δεν ήθελα να μαλώσουμε ξανά. Φτάσαμε έξω από μια διώροφη καφετέρια και πάρκαρε. Μπήκαμε μέσα και πιάσαμε ένα τραπέζι κοντά στην τζαμαρία που κοιτούσε τον δρόμο έξω. Η Σίλια πήγε για λίγο στο μπάνιο ενώ εγώ κατευθύνθηκα προς το ταμείο για να μας παραγγείλω να πιούμε.
Κοίταξα την κοπέλα και της ζήτησα δύο γαλλικούς καφέδες. Αφού την πλήρωσα κι  γύρισα για να φύγω, σταμάτησα απότομα μόλις άκουσα την φωνή του, καθαρή και βαριά που ζητούσε ευγενικά από την ταμεία να της φτιάξει ένα καπουτσίνο κι έναν σκέτο μαύρο καφέ. Τι περίπτωση υπήρχε να ήταν αυτός; να είχε έρθει σε ένα από τα πολλά καφέ της πόλης, που έτυχε να έρθω εγώ με την μητέρα μου; Γύρισα προς το μέρος του για να βεβαιωθώ πως ήταν όντως ο πατέρας της Άλισον.
Την ώρα που έβαζε το πορτοφόλι στην τσέπη του, πρόσεξε την φιγούρα μου, που στεκόταν σε μικρή απόσταση από αυτόν και τον κοιτούσε. Σήκωσε το βλέμμα του φέρνοντας το πάνω στο δικό μου  κι μου χάρισε ένα έκπληκτο χαμόγελο.

Επικίνδυνα Γοητευτικός "Jimin" Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz