0.5 | sirius black ve değişim

2.9K 303 730
                                    


Remus, kanepeye yayılan ikiliye gülerken arkasında giriş kapısının açıldığını durunca dönüp baktı. İçeri giren oldukça yorgun görünümlü Lily Evans'tan başkası değildi.

Lily, Remus'u görünce gözleri parıldadı ve rahatlamış bir yüz ifadesiyle Remus'a yaklaştı. "Sen neredeydin?" dedi kızgınlık içeren bir merakla. Sesi yükselmişti.

"Ben- ee-" Remus Lupin bir yalan düşünürken fark etmeden elini saçlarına götürmüştü. O düşünürken ise ikinci bir ses duyuldu.

"Bu ses de ne böyle?" dedi Maureen koltuktan kafasını kaldırarak. İlk öncelikle Lily'nin orman yeşili gözleriyle karşılaştı ve ardından dalgın dalgın ne diyeceğini düşünen Remus Lupin'i gördü.

"Uyandırdığım için kusura bakma." dedi huysuz bir sesle Lily. "Orada olduğunu bilmiyordum."

"Ahh- sabah olmuş."

Bu sefer, yeni uyanan James Potter'ın sesi duyuldu. Kanepenin diğer tarafından başını kaldırıp neler döndüğünü anlamaya çalışan bir ifadeyle etrafı süzdü.

Lily'nin tek kaşı, ikiliyi aynı kanepede görmesiyle yükseldi ve yüzüne garip bir ifade kondurdu. Biraz kızgınlık, biraz şaşkınlık, biraz da merak vardı bu yüz ifadesinde.

"Merhaba James." dedi ortamın buğusunu uzaklaştırmak isteyen Remus. "Başındaki de ne?"

James'in eli başını saran bandajlara gitti. Başına aldığı darbe nedeniyle ne olduğunu tam birleştirmiyor olmalı ki yere bakıp ne olduğunu düşündü bir süre.

James'in cevap veremeyeceğini anlayan Maureen Remus'a yanıt verdi. "Quidditch antrenmanında kaza geçirdi." dedi tekdüze bir sesle.

"Ah, evet. Çok az hatırlıyorum ama. Resim resim..." dedi James başıyla onaylayarak.

"Peki neden burada uyudunuz?" dedi sorgulayan bakışlarla Lily.

"Bu uzun bir hikaye." dedi Maureen homurtuyla. Dün gece gerçekten zor bir geceydi ve bu nedenle Dumbledore'a ve halasına kızgındı Maureen.

"Ah- evet. Aslında tahmin etmeliydim. Bu gece gerçekten garip şeyler dönmüş Hogwarts'ta. Ben de McGonagall'ın yanından geliyorum." dedi Lily. Sonra Remus'a döndü. "Siz ne yapıyorsunuz burada?"

"Özel bir işim vardı, Peter ile." dedi Remus bir yalan bulamayarak. "Neler oldu, anlatsana."

Lily iç geçirdi. "Dün gece şatoya bir saldırı oldu. Kim tarafından yapıldığı bize söylenmiyor ancak Ölüm Yiyen'lerin şatoya sızdığından şüpheleniyorum. Üstelik Hastane Kanadı kapatılmış. Dün gece sizi dışarı çıkarırlarken bir şey gördünüz mü?" dedi Lily Maureen ve James ikilisine bakarak.

"Hatırlamıyorum." dedi James Maureen'e bakarak.

"Aslında, evet." dedi gönülsüzce Maureen. "Sedyede birini getirdiler. Erkekti sanırım ancak ben göremedim. Dumbledore ve halam yanlarındaydı. Yani eğer bir saldırı olduysa da ölüm olduğunu sanmıyorum."

"Çok ilginç" dedi Lily çenesini kaşıyarak.

Herkes sessizliğe bürünürken Maureen bir eksiklik hissetti. Peter, Remus, James... Hepsi buradaydı. Fakat Sirius? Dün gece onun da yatağında olmadığını görmüştü ve şimdi Remus ve Peter 'özel iş'lerinden dönerken Sirius ortalıkta yoktu.

"Remus-" dedi Maureen Remus'a bakarak. "Sirius yukarıda mı uyuyor?"

Maureen öyle bir anlamlı bakmıştı ki Remus onun yukarıda Sirius'un olmadığını bildiğini hemencecik anladı.

Creatures of the Night ◈ the MaraudersHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin