1.6 | prior'un ürkütücü kuzeni

1.5K 210 276
                                    

O kadar tatsız bir havaya boğulmuştu ki ortak salon, herkes sessizdi fakat sessizlik kulaklara çok gürültülü geliyordu.

Tereddütle ayakta bekleyen James Potter, Lily'nin arkasından koşmamak için çok zor tutmuştu kendini. Eğer koşarsa ki, Lily direkt yatakhanelere çıkmıştı, ikisi beraber bir kaydırakla aşağı inerlerdi ve bu ortamı rezilleştirmekten başka şey yapmazdı.

James ve Maureen gergin bakışlarla etraflarına baktıktan sonra kanepeye dizlerinin üstünde çıkan Sirius Black'in sesi duyuldu. "Herkes önüne dönsün, hadi!" Birkaç aval aval bakan kişiye tehlikeli bakışlarını, ki gerçekten tehlikeli bakmak konusunda Sirius'un üstüne yoktu, gönderdi ve James'e başıyla buraya gelmesini işaret etti.

Bu sırada Sirius'un bağırmasıyla uyanan Remus yerinde tatlı tatlı gerindi ve Peter'a bakıp "Neler oluyor?" dedi. Çapulcular'ın ortamına girmek istemeyen Maureen ise bakışlardan kendisini ortak salondan atarak kaçmıştı.

James, kendini şok olmuş bakışlarla minderlerin üstüne attı ve Sirius'a döndü. Ne yapacağım ben, der gibi bakıyordu. James'in ne yapacağını bilmediği bu nadir kriz durumlarında ise genellikle Sirius işleri eline alırdı.

"Ben ne kaçırdım gerçekten?" dedi uykusu daha yeni açılan Remus bakışan ikiliyi izlerken.

"Çok şey." diye mırıldandı Peter. Asıl açıklamayı yapansa Sirius'tu.

"Az önce, James Maureen'e partiye gitmeyi teklif ederken, Evans koşarak içeri girdi ve James'e partiye gitmeyi teklif etti."

"Siktir!" dedi bunu beklemeyen Remus şaşkınlıkla. "Bunu kaçırdığıma inanamıyorum."

"Ben de inanamıyorum, Aylak." dedi James isyankar bir tonda. "Yıllardır hayalini kurduğum an geliyor ve ben hala ama hala mutlu olamıyorum. Birisi lanet mi koydu üstüme anlamıyorum ki!" Daha sonra yastıklardan birine tekme atıp birkaç metre öteye gönderdi. "Ben böyle işi si-"

"Tamam, bozma ağzını." dedi Sirius elindeki kitabı önemsiz gibi koltuğa fırltarak. "Lily sana herkes içinde partiye gitmeyi teklif etti, bak. Keyfini çıkar."

"Hey, Remus bozabiliyor ama!" dedi James sinirle.

Sirius göz ucuyla Remus'a bakış atıp güldü. "Çünkü o kirli bir kurt."

Remus bunu demesiyle kızarmıştı.

"Lily bana gitmeyi teklif ediyor ve onunla gidemiyorum." dedi uzata uzata James Sirius'u umursamayarak. "Merlin'in kalpli donları! Şu yaşadığım şeye inanabiliyor musunuz?"

"Maureen ile konuşursan sana bir güzellik yapabilir bence." dedi Remus.

"Az önce Lily'e bunu dediğinde Lily'nin tepkisini görmedin mi?" dedi James Remus'a.

"Aslında görmedi, uyuyordu." dedi Sirius ikiliyi bölerek. "Ayrıca James haklı. Lily gururlu kızdır, artık James ölse onunla gitmeyi kabul etmez. Üstelik Maureen'i de düşünürsek ölüsü bile James ile gitmeyi kabul etmez."

"Harika." dedi James tekrar bir mindere yumruk atarken. "HARİKA!" Sonra kendi kendine söylenmeye devam ederek ayağa kalktı ve Çapulcuların yanından uzaklaştı.

"O kadar kötü müydü tepkisi?" dedi Remus ayaklarını sürükleyerek uzaklaşan James'in ardından.

"Felaketti." dedi Sirius.

* * *

Prior Prince, aydınlık kütüphanenin dar kitaplık aralarından birinde uzaktan uzağa kitap okuyan birini kesmekle meşguldü. Uzun ve yağlı saçları yüzünden yüzü görünmeyen fakat uzun burnu saçlarına rağmen açıkta kalmış Slytherin'li çocuk, Prior'un birkaç metre ötesinde yığınlanmış kitapların arasına sıkışıp kalmıştı.

Creatures of the Night ◈ the MaraudersHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin