「au」 0.3 | beş yüz yıl sonra dünya

786 105 312
                                    

alternatif son | 3 | beş yüz yıl sonra dünya

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

alternatif son | 3 | beş yüz yıl sonra dünya

medya (istek parça): plevne marşı

* * *

Sirius, o kadar hızlı hayal etmişti ki gideceği yeri, septireceğini sanmıştı. Fakat dörtlü, İstanbul'un o ara sokağında belirdiklerinde kimseden acı bir çığlık çıkmadı.

"Sen ne yaptın böyle?" diye sordu, Sultan Mehmed bir adım geriye doğru gidip, etrafa bakınırken.

"Cisimlendi. Yani bir yer değiştirme büyüsü yaptı." diye açıkladı Leona nefes nefese. Adrenalini yükseldiği için heyecanlanmıştı. "Mideniz bulanıyorsa normal, çoğu kişi ilk seferinde kusar."

Fakat Mehmed'in midesi bulanır gibi bir hali yoktu. Yüksek evlerin, dip dibe durduğu ve aralarında iki kişinin ancak sığabileceği bir boşluk bıraktıkları aradaydılar. Hayret eden bakışlarla etrafı inceliyordu. Gece vakti olduğu için pek bir şey göründüğü yoktu.

"İstanbul'dayız, değil mi Sirius?" dedi Remus arkadaşına.

"Evet, evet." dedi Sirius kafa sallayarak. Büyü onu yormuştu.

"Burası İstanbul mu?" diye sordu Mehmed, duvarlara bakarken. Kırmızı renk, çirkin grafitilerin boyalarla kapatılmaya çalıştığı ara bir yerdi burası. Yer yer, minik çöpler ve sigara izmaritleri görünüyordu. Yere düzensiz taşlar dizilmişti ve yer yer aralarından çimenler fırlıyordu.

"Siz yokken dünya çok değişti. Hayallerinizin ötesinde bir şekilde şu an. Bu nedenle hazırlıklı olsanız iyi olur." dedi Leona, saygılı bir ses tonu kullanarak. Doğrusu sultanların nasıl bir yaşama sahip olduklarını biliyordu ve bunun pek demokratik olmadığını da biliyordu. Bu nedenle karşısındaki adamın peşinden gelmesini kabul ettirmek istiyorsa, ona itaat ediyormuş gibi görünmesi gerektiğinin farkındaydı.

"Şimdi İngiltere'ye dönmemiz gerekiyor. Türk büyücüler peşimizden geleceklerdir." dedi Remus dikkatleri üstüne çekmek için boğazını temizledikten sonra.

"Bunun için uzun bir sefer yapmamız gerekiyor. İlk öncelikle temiz kıyafetler getirmelisiniz. Üstüm başım hareket edemeyecek kadar kirli bir halde. Daha sonra erzak toplamaya başlayabiliriz." dedi Mehmed, emreden bir sesle.

"Pardon, biz mi temiz kıyafet getireceğiz?" dedi Sirius tek kaşını kaldırıp, hoşuna gitmediğini belirten bir sesle.

"Evet." dedi tekdüze bir sesle Mehmed.

Sirius, karşı çıkmak için ağzını açmıştı ki Leona onun karnına dirseğini geçirdi. Sirius'un nefesi kesilirken, Leona tatlı bir tonda Remus'a döndü. "Remus, neden Sultan Mehmed için kıyafet alıp gelmiyorsun Sirius ile. Bu şekilde dışarı çıkmak gereksiz dikkat çekecektir."

Sirius, söylene söylene geriye doğru çekilirken Remus, tamam anlamında kafa salladı. "Benimle gel Sirius. Siz de buradan ayrılmayın. Hemen caddeye inip geleceğiz."

Creatures of the Night ◈ the MaraudersWhere stories live. Discover now