「au」 0.1 | keşfedilen kehanet

1.6K 111 384
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

alternatif son | 1 | keşfedilen kehanet

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

alternatif son | 1 | keşfedilen kehanet

* * *

Ailesinin şatosunda gizli geçitler, saklanmış odalar, oynayan taş duvarlar Leona'ya yabancı değildi elbette. Hatta küçükken, kuzenleriyle beraber bu gizli odalarda saklambaç oynadığını çok net hatırlıyordu.

Fakat kütüphanedeki bu gizli oda... Leona ilk defa buraya geliyordu.

Ayağa kalktı, üstüne yapışmış ağları ve tozları silkeledi. Ardında asasının ucunu kaldırıp ileriyi aydınlattı. Odanın tam ortasında, taş bir masa duruyordu. Oldukça eski görünüyordu. Yer yer yosunlanmış, ince işlemeleri dökülmüştü.

Üstünde koyu kapaklı bir kitap duruyordu. Leona, belini geçecek kadar yüksek olan masaya yaklaştı. Üstünde duran kitap, Victoria ile evlenen büyük babasının yazdığı kitapların kapaklarıyla aynıydı. Kapak koyu bir siyah renkti. Dış kısmından birkaç santimetre içeri dikdörtgen şeklinde kabartılar vardı. Leona, usulca kitabı olduğu yerden kaldırdı. Asasını dudaklarının arasına yerleştirdi ve bir eliyle kitabı dik bir şekilde tutarken diğer eliyle sayfaları şöyle bir havalandırdı.

Sayfaları havalandırmasıyla birlikte, sayfaların arasından iki kağıt parçası yere yuvarlandı. Buna hazırlıksız yakalanan Leona, düşen yaprakları havada yakalayamadı. Kitabı kapatıp yerine koyarken dudaklarının arasından asasını aldı ve karanlığa doğru uzattı. Kitabın içinden iki kağıt düşmüştü aslında fakat Leona, sadece bir tane görmüştü.

Kitabın arasından düşen resim, karanlık bir köşede kalırken, katlanmış bir sayfa kağıdı aldı ve açtı Leona. Büyük-büyük babasının elyazısını hemencecik tanımıştı. Günlüklerinden bir sayfaydı bu fakat yırtılmış ve katlanarak bu kitabın içine saklanmıştı. Tarih, Victoria'nın kaçışından sonrasını gösteriyordu.

Leona okumaya başladı.

"Yüce Tanrı'nın buyrukları ve emirlerine olan saygım, bu sayfayı doldururken tüm bağlılığımın size olduğunu belirtiyorum ve anlatacaklarımın, kaderin bana son cezası olduğunun farkındayım. Fakat gerçekleri bütün açıklığı ile anlatmak, cezamın bir parçası.

Creatures of the Night ◈ the MaraudersWhere stories live. Discover now