2.7 | gazetedeki korkunç haber

1.3K 179 453
                                    


Godric's Hallow, rüzgarlı bir havaya sahipti o gün. Altı taş dizili cadde üzerinde yürüyen Maureen McGonagall, ellerini ceplerine sokmuş, cüppesinin yakasını ise rüzgarın soğuğundan korunmak için havaya dikmişti. Üçgen şapkası sayesinde saçları uçuşmuyordu. Beş dakika kadar Londra'nın göbeğinde deli gibi kavuran bir güneş varken Godric's Hallow'un nasıl bu kadar rüzgarlı olduğunu anlamıyordu.

Maureen, hayatının neredeyse hepsini Londra'da geçiriyordu. Sonuç olarak orada çalışıyordu ve orada yaşıyordu. Ayırca Yoldaşlık'ın Bakanlık'taki işleri dışında pek bir görevi de olmuyordu. Sihir Bakanlığında çalışmaya başlamasından beri altı ay geçmişti neredeyse. Sonuç olarak, hala Bakanlık'ta hayatta olduğu için mutluydu.

Bakanlığın boğazına kadar onlarla, Ölüm Yiyenler'le, dolu olduğunu halası net bir şekilde anlatmıştı kendisine ancak Maureen, kendisinin her zaman sindirilmesi zor biri olduğunu düşündüğü için orada çalışmayı kabul etmişti. Şu anda Sihrin Uygunsuz Kullanımı adlı departmanda görev alıyordu. Her ne kadar, alt kademe görevlerde çalışıyor olsa da, ki bunun anlamı Hogwarts dışında minik büyüler yapan öğrencilere sıkıcı bir uyarı mektubu göndermekti, Maureen, her an izlendiğini biliyordu Bakanlık'ta. Artık herkes izleniyordu.

Potter'ların evinin önüne geldiğinde dikkatsizce kıyafetlerine baktı Maureen. İşten izin alması için o kadar uğraştıktan sonra kıyafetlerini değiştirmeye fırsatı olmamıştı bile. Siyah kalem eteği ve üstüne giydiği, kolları dirseklerine kadar uzanan, geniş omuzlu bluzunu giymişti. Üstüne ise günlük giydiği, uzun cüppesini geçirmişti.

İkikatlı eve ilk gelişi değildi. İkisinin gerçekten evlenmeye ve gerçekten bir eve taşınmaya karar verdikleri zaman, Maureen ile birlikte İngiltere'de büyücülerin yaşadığı birçok kasabayı gezmişlerdi. Ancak Godric Gryffindor'un doğduğu ve Lily Evans'ın en sevdiği yazarlardan olan Bathilda Bagshot'ın yaşadığı bu tatlı kasaba içlerinde en iyisiydi. Bir kilise, birkaç dükkan dışında neredeyse hiçbir şey yoktu fakat böyle zamanlarda gözlerden uzak bir yerde oturmak en iyisiydi.

Eve bakarak iç geçirdi Maureen. Bazen kendisi de, şehrin kalabalığından, Bakanlığın baskısından kaçarak, sevdiği ile böyle bir evde yaşmayı istiyordu. Ancak mevcut şartlar altında yaşayabileceği en imkansız ihtimaldi bu.

Ahşap bahçe kapısından geçip evin ön bahçesine girdi. Etraf, beyaz renk süslemelerle çevrilmişti. Muggle'ların uçuşan peri tozlarını, sessizce şarkı söyleyen Şarkıcı Balon'ları ve hiçbir yere bağlı olmasa da estetik biçimde bahçeyi saran kumaştan şeritleri görmemesi için bir gizleme büyüsü yapıldığını tahmin ediyordu.

Maureen, giriş kapısına giden taş yolu geçti. Evin giriş kapısı açıktı. Kapının üstünde bir, çiçek 'Hoş geldin' şarkısı söylüyordu. Maureen, şarkı söyleyen çiçeğe bakma zahmetine bile girmeyip kapıya tıklattı ve içeri süüzldü. Belki yardım edebileceği bir şeyler umuduyla erken gelmişti.

"Kim o?" dedi kısa koridorun sonundaki odadan bri ses. James'in sesiydi.

"Ben geldim." dedi Maureen ve sesin geldiği mutfağa doğru yöneldi.

"Buraya gelsene, Maureen." dedi Lily Evans'ın sesi.

Bir buçuk yıl kadar önce neredeyse baş düşman olan bu iki kızı, eski düşmanlarını geride bırakıp iki arkadaş haline getiren şüphesiz büyümeleriydi elbette. James nedeniyle daha sık bir araya gelen ikili, 7. sınıfın sonunda çok fena bir kavga etmişlerdi. Hatta bu bir düello halinde değil, bildiğiniz yumrukların ve saç çekiştirmelerinin olduğu bir kavgaydı. Sonuç olarak James ikisini ayırmıştı ve iddiayı kaybetmesine neden oldukları için fena şekilde kızmıştı ikisine.

Creatures of the Night ◈ the MaraudersWhere stories live. Discover now