2.3 | çılgın-jamie-planları

1.5K 190 179
                                    

Leona Dracula'nın Sirius Black ile son konuşmasından sonra neredeyse bir hafta geçmişti. Bu, Leona'ya pişman hissettirecek kadar uzun bir süreydi.

Partide olanlardan sonra Leona doğruca ortak salona gidip Prior'u bulmuş ve omzunda ağlamıştı. Birincisi kandırıldığı, ikincisi Prior'un omzunda hiç ağlamayacak bir ilişki yaşadığını düşündüğü içindi. Neyse ki Prior, Leona'nın bu duruma düşeceğine eminmiş gibi hiçbir şey sormamış sadece ona Tükenmez Peçete Kutusu'nu verip ağlamasının dinmesini beklemişti.

Bundan sonraki günler ise Leona gerçekten bir özür beklemişti. Tabii ki Sirius vampir olduğu için değil, kendisine yalan söylemeyi tercih ettiği için. Üstelik Leona ona vampirlerle olan bağını tüm açıklığı ile anlatmasına rağmen gizlemeyi seçmişti.

Fakat Sirius özür dilemeye gelmemişti. Hatta bir daha hiç ortalıklarda görünmemişti. Leona, her yemek vakti Gryffindor masasını gözlemişti ve Sirius orada değildi, kesinlikle. Hatta sonraki günler Leona yemek saati başladığında ilk içeri girenlerden olup son çıkanlardan olarak onu beklemişti. Fakat gelmemişti. Eh, vampir olduğu göz önüne alınırsa Leona onun sabah akşam kan içerek devam ettiğine emindi.

Günler geçtikçe, Leona daha da meraklanmış ve Sirius'u görebileceği her yere gitmişti. Quidditch maçları, arkadaş grupları derken tek takip edemediği dersliklerdi çünkü Leona onun ders programını bilmiyordu ve Hogwarts'ta her öğrenci kendi programına sahip olduğu için Sirius'un hangi derslikte olabileceğini bilmiyordu. Üstelik kendisinin zaten tüm gün dersi vardı.

Ancak bir haftanın dolduğu o gün, Leona'nın sabrı artık taşmıştı. Üstelik, Sirius'a olan kızgınlığı geçtiğinde ona duyduğu romantik hisler kalmıştı geriye ve durum bu olunca sadece onu görmek istiyordu.

"Arkadaşlarına sormamın vakti geldi." dedi Leona, gözlerini Gryffindor masasından ayırıp Prior'a dönerek.

"Sen bilirsin." dedi Prior omuz silkerek. Bu konuda neredeyse hiçbir yorum yapmıyordu. Leona, neden olduğunu bilmiyordu fakat Prior'un Sirius ve arkadaşlarından hoşlanmadığı için bu meselelerden uzak durduğuna emindi.

Leona bir süre masayı izledikten sonra James Potter ve artık onun kız arkadaşı olduğunu bildiği Lily Evans'ın kalktıklarını gördü. Yanlarında oturan kişilere birkaç şey söyledikten sonra James Potter, Lily Evans'ın omzuna elini atmış ve ikili sallanarak çıkışa yönelmişti.

"İşte tam zamanı. Potter kalktı." dedi Leona aceleyle çantasını alıp ayağa kalkarrak.

"James Potter'a mı soracaksın?" dedi Prior dudaklarını bükerek. Memnuniyetsizce konuşmuştu.

"Evet, o Sirius'un en iyi arkadaşı." dedi Leona Prior'a bakarak. "Bana şans dile."

Leona, kendini bildi bileli utangaç bir kızdı. Bu utangaçlığı ise sadece yakın olduğu insanlar varken yok oluyordu. Ancak Sirius'un hiçbir arkadaşıyla üç beş kelimeden fazla konuşmaması nedeniyle onlara yakın değildi. Bir hafta boyunca yemek saatlerini tamamen Büyük Salon'da geçirmesine neden olan da buydu. Arkadaşlarına sormaktan o kadar utanıyordu ki, erteleyebildiği yere kadar ertelemişti. Şimdi ise bıçak kemiğe dayanmıştı.

"Hey, James Potter!" dedi Büyük Salon'dan çıkıp yürümeye devam eden ikiliye. Ona James diyecek kadar yakın, Potter diyecek kadar uzak hissetmediği için böyle demişti fakat söyledikten sonra kulağa çok saçma geldiğini düşündü.

James Potter, Lily'nin omzundaki kolunu çekip arkasına döndü. Bu sırada Leona da yanlarına gelmişti.

"Evet, Leona Dracula." dedi James samimi bir hava ile. Oh, en azından Sirius meselesi nedeniyle Leona'ya sert davranmıyordu.

Creatures of the Night ◈ the MaraudersHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin