1.9 | maureen'in çevirdiği işler

1.5K 212 243
                                    


James, sessizce Maureen'i takip etmişti Üç Süpürge'ye giden yolda. Bazen Maureen'e karşı çok içten ve duygularını paylaşacak kadar yakın hissederdi, bazense, şimdi olduğu gibi, Maureen'in kendisinden çok çok daha uzakta olduğunu hissederdi.

Bunun nedenini tam olarak kestiremiyordu James Potter. Aslında Maureen herkese karşı böyleydi. Herkes onu kendinden uzakta hissederdi. Bunun nedeni de McGonagall kimliğinden daha fazlasıydı elbette. Soğuk tavırlarıydı.

Üstelik James Potter Maureen'i takip ederken kendisiyle ne konuşmak istediğini bilmiyordu. Aklına birkaç fikir gelmiyor değildi elbette. Lily ile olan büyük rezilliğin ardından birkaç defa konuşmuşlardı konu hakkında. Bu konuşmalarda da James'in hoşuna gitmese de bir sonuca varmışlardı. Peki ya şimdi Maureen neden kendisiyle konuşmak istiyordu?

Maureen, Üç Süpürge'nin ahşap kapısını açtı ve içeri girdi. Onun ardından James kapı kapanmadan tuttu ve kendini içeri attı. Oldukça yoğun bir hava ve gürültü karşılamıştı onları.

James, Maureen'in McGonagall'a uzaktan bir selam verdiğini gördü. Biçim Değiştirme Profesörü, Maureen ile içeri giren James'e de şüpheli şüpheli baktı bir süre. James'in ona selam vermesiyle de başıyla geri selam vermişti.

"Halamdan uzak bir yere otursak güzel olacak." dedi Maureen yürümeye devam ederken. Kendi kendine yerleri süpüren bir süpürgeyi önünden çekti ve boş masalara bakış attı.

"Şurası iyi görünüyor." dedi James arka tarafta kalan iki kişilik bir masayı göstereek.

"Beni takip et." dedi Maureen ve James'in gösterdiği masaya doğru yöneldi. Çevresindeki masaların boş olduğu, duvara dayalı, yuvarlak bir masaydı.

James, içinde kıyafetlerinin olduğu çantayı masının kenarına bıraktı ve sonra kalın cüppesini çıkartıp sandalyesinin arkasına astı. Maureen de onun gibi cüppesini çıkarmıştı. İkili karşılılı sandalyelere oturdular. Sessizlik, James'i yoruyordu.

Onların oturmasından sonra şıp diye biri yanlarından bitmişti. "Ne alırdınız, çocuklar?" dedi orta yaşlı adam.

"Ben kaymak birası." dedi James elini kaldırıp.

"Ben de aynı asından." dedi Maureen ve adamın defteri kendi kendine bunları yazdı. Ardından adam uzaklaşmıştı.

James sırtını dikleştirdi, ellerini masa üzerinde birleştirip dirseklerini de masaya koydu. "Söyle bakalım, neymiş konuşmak istediğin şey?" dedi merakla.

Maureen de, James gibi dirseklerini masaya yerleştrdi ve sonra ellerini havada birleştirip çenesini üstüne koydu. "Lily Evans." dedi cüretkar bir tonda.

James, Lily'nin ismini duymasıyla hemencecik konuşmaya başladı. "Biliyorum, Maureen, o an yaşadığımız rezillikti. Lily'den hoşlanmıyorsun, onu da anlıyorum. Eğer sana bir şey dediyse veya aranızda benim yüzümden bir tatsızl-

"Dehşete düşme hemen." dedi Maureen onun haline gülerek. "Gerçekten önemli bir mesele ve bunu her an birilerinin ortaya çıktığı Hogwarts'ta yapmak istemedim sadece." Bu ara Bira'lar da gelmişti.

"Demek öyle." dedi James yeniden doğrularak. "Pekala, Evans ile ilgili ne anlatacaksın?"

Birkaç gün önceki rezillikten sonra James, uzun süre sinir krizleri geçirmiş, Lily'nin peşinde koşmuş ve aynı zamanda Maureen ile arası bozulmasın diye çabalamıştı. Maureen kendisine Lily ile gidebileceğini, kendisi için sorun olmayacağını söylemişti ancak yaşananlardan sonra Lily'nin hayatta kendisiyle gelmeyeceğini biliyordu James. Sonuç olarak, Sirius'un da dediği gibi Maureen ile gitmeye karar vermişti. Kalbine taş basmış, Lily'den vazgeçmişti.

Creatures of the Night ◈ the MaraudersHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin